Har du valys ut?

Det har jag! Fast jag tror att jag avstår både från att tacka ja till den exklusiva belöningen och från att klicka på länken för att avsluta prenumerationen av Telias nyhetsbrev. Att de aldrig ger sig!

Det är i alla fall tur för oss godtrogna svenskar att de är så dåliga på svenska. De avslöjar sig verkligen, för inte kan jag väl tro att någon på Telias kundtjänst skulle stava så illa, även om den bäste kan göra fel. (Det har hänt mig 😆 )

Det här är dessutom tredje gången jag fått ett liknande mejl. Skurkar och bedragare. :mrgreen:

Jag har just pratat med Anticimex om hålet och den 11 december kommer det en skadedjursbekämpare hit för att titta på det. Det är rått- och musår i år och kön för att få hjälp är lång, men jag har ingen brådska. Råttorna är nog kvar till dess. För att djäklas lite med dem täppte jag till hålet med jord när jag ändå skulle tömma en kruka. Få se hur lång tid det tar innan de gräver upp det igen.

Det är en ganska ljus och fin måndag och jag ska ta mig en vända till Suderviljan och se om jag kan hitta  några trevliga adventsblommor. Advent kräver amaryllis, hyacinter och julstjärnor för att det ska bli någon riktig stämning. Jullådan ska in från förrådet också, så att jag kan få kolla av att adventsstakarna fungerar i år också, så att jag inte står där på lördag med trasiga lampor.

Eva har en teori om att vi just i år behöver mera jul än någonsin och hon har bakat saffransbröd och Bosse har redan gjort en liten julskinka, så jag får väl hänga på och jula till det jag också så gott jag kan. Man får inte låta sig nedslås och besegras av corona.

Varför dessa muntra tankar mitt i novemberdeppet? Solen tittar in!

Dagens ordspråk:
Den som alltid skäller skrämmer ingen.

Glad måndag!

22 reaktioner till “Har du valys ut?

 1. Nog är det väl själva fasen att man ska behöva vara så extra uppmärksam på allting för att inte bli lurad på det ena eller andra.
  Jag missade nyligen ett mail som jag kastade bort utan att öppna från PostNord. Dom ville ha pengar.
  Senare fick jag ett brev på posten i stället från dom.
  Jag har beställt en hundfäll och den kommer från KIna (det visste jag inte), så PostNord ville ha tullavgift.
  Det har gjort att allt blivit försenat med frakten och jag har ännu inte fått nån avisering om att jag har paket att hämta ut på ICA.
  Kram

  1. Det är inte helt enkelt att hantera köp man gör online. Hela tiden måste man vara uppmärksam på att man inte blir lurad på ett eller annat sätt.
   Hoppas att din hundfäll dyker upp!
   Kram, Ingrid

 2. Visst är det dags att förbereda för advent och julen. I år avstår jag nog från julstjärnor i fönstren pga av en katt som skall testa allt. Får se om mossan blir kvar i adventsstaken eller om den kommer att flyga runt i rummet. Jag har i alla fall 2 hyacinter på gång i en julkruka (utan mossa) och dem har hon inte rört.
  Ha det gott.

 3. Förmodligen är det en del som går på det eftersom de fortsätter. Men man får vara observant och kontrollera adressen noggrant. Dessutom är den dåliga stavningen en tydlig indikation.

  Även här måste julblommor införskaffas, i alla fall till vardagsrummet. Köket får vänta,.

  Kram och god måndag!

 4. Även jag (och Kenneth) har fått dessa mail från ”Telia”. Jag tror aldrig på något där det står att jag ”valts ut”! Hur det än stavas…😁
  Hoppas att det ordnar sig med råttorna, dem vill man ju inte ha in i huset! Du får rapportera från råtthålet!
  Vi brukar alltid vänta med alla juförberedelser tills våra tvillingbarnbarn har fyllt år den 28.e november. Det gör vi nog i år också, även om vi inte kan gratulera personligen i år! Men swish är bra!
  Solsken även här idag, så det blir nog lite mer räfsning!
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Det ska bli väldigt spännande att se hur de reagerar på att jag fyllde till hålet.
   Swish är jättebra och uppskattat!
   Kram

 5. Usch för dessa bluffmail! Jag är allergisk mot sånt och känner direkt att något är fel. Men de som går på det, där tjänarna bluffmakarna sig en hacka, som kanske räcker för dem.
  Jag behöver några julstjärnor, får bli torget på onsdag, om det är väder att gå fram.
  Kram!

 6. Det gäller att ständigt vara vaksam på sånt här elände!
  Härligt solskensväder här också idag! 🙂
  Kram

 7. Kollade mina fönsterstakar i dag för att få med beställning på extralampor i morgondagens e-handel. Inte helt okomplicerat, så nu hoppas jag att jag lyckades beställa rätt lampor.

 8. Har inte fått dessa mail men ibland ringer det från utlandet men jag lägger på luren.
  Julen blir som vanligt för Minton och mej.
  Kram Anki o Minton

 9. Dom, bovarna, försöker på alla möjliga vis, men vi låter inte luras oss.
  Jag har hört att det finns mycket med råttor i år och jag har sett några pinna iväg vid Tulegatan, på väg till någon restaurang, kan tänka, för det var i närheten.
  Idag är det ju precis en månad till julafton, så tiden pinnar på. Till söndag blir det advent och då kommer det fram mycket med ljus och det känns bra i dessa mörka tider.
  Fint att solen finns hos dig, då blir det lite ljusare.
  Trevlig tisdag.
  Kram!

Kommentarsfältet är stängt.