Skolfoton

01358-klass2
Här går jag i klass 2

Här sitter vi på trappan till Baptistkapellet tillsammans med vår fröken Helena Eklund. Det måste vara när jag gick i andra klass år 1948. Vilka fina rosetter vi hade i håret och min är nog nästan störst. Annars ser jag väldigt sur och besvärlig ut där jag sitter i min randiga klänning. 

467da-klass4

Här är klass 3-4 med vår lärare Annie Brodén. Det var alltså B-form och jag och min ett år yngre kusin Göran står i främre raden.  Jag står alltid i främre raden i alla sammanhang eftersom jag alltid varit liten till växten.  Nu verkar jag ha sluppit rosetten och klänningen är rutig, men jag ser fortfarande ganska sammanbiten ut.

38d6e-klass5

Klass 5 och lärare är min farbror Knut Svanborg. Inte hjälpte det att pappa tjatade på mig att sitta rak i ryggen, för den lilla kutryggiga, mörka flickan som ser sur ut, det är minsann jag det.

84b8c-kontor1959

Här gick jag i  Klinte yrkesskola,  1-årig Handel o Kontor 59/60 och den gick vi i den gamla Högre Folkskolan med Åke Hernqvist som lärare. Vi var hans första klass. Jag sitter i främre raden tvåa från höger och ser sur ut

ÅKE 
 

 Några gamla kort från Åkes skoltid som jag hittade när Skolgården i Fröjel hade en utställning

Åke sitter längst till höger

Här står han i bakre raden tvåa från höger med mössan käckt på svaj

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s