2009

JANUARI

Hänt: När jag ser tillbaka i bloggen så upptäcker jag att det var många olika bloggteman på den tiden. Det fanns nästan något för varje dag och en del dagar var det två. Det känns nog som om annan rapportering blev lidande på det, men nyårsafton var vi i alla fall bjudna till Carina och Bosse och fick en god middag som vanligt.

Ludde fick ha hörselskydd

Under helgen skedde det två tragiska händelser i Visby. Två män i 30-årsåldern fick sätta livet till. Den ena i en bilolycka den andra mördades.

I början av månaden hade vi bilen på service och sedan besiktning. Jag gick promenader ner till Klinte och sedan kom Åke och hämtade upp mig. Jag jobbade lite med Villa Citrus hemsida och Åke var i skogen. 13 januari var det stor dramatik på ICA när de tog en snattare. 21 jan var jag på Kupan i Hemse och jobbade.

Den 24 var det Åkes årsdag och sönerna med sambos var här och firade honom och dagen efter var vi på Rondo och såg nyårsrevyn.

Hälsan: Jag var på mammografi och befanns var frisk.

Vädret: I början av månaden kom det massor av snö och det var jättekallt ner till -15º, men sen blev det mer normal gotlandsvinter.

FEBRUARI

Hänt:

1 februari 2009

2 februari tog vi en tur till Visby. Åke skulle handla till sina traktorer och jag köpte mig en ny armbandsklocka och sen tog jag mig en promenad ner till Botaniska trädgården. Dagen efter sådde jag pelargonfrön, gjorde bokslutet för 2008 och började bokföringen för 2009.

10 februrari var Åke på lasarettet för sina fotbesvär och fick en remiss för att få specialanpassade skor. Han har åldersdiabetes, så det är viktigt att fötterna mår bra. Och jag sådde tomatfrön.

15:de var Carina o Bosse här på söndagslunch och det blev en dramatisk söndag, för på morgonen greps två ungdomar i Klintehamn för mordförsök och på kvällen inträffade årets första avåkning vid Stenstugu. En bil sladdade av vägen och in i åkern mitt emot. På tisdagen var vi i Visby igen på Ortopedverkstaden för att Åke skulle få prova ut skor. Jag tog mig en riktigt härlig promenad ner till stranden 20 februari. Jag var på Kupan i Hemse och jobbade en eftermiddag.

Sista dagen i månaden var vi på premiärmöte med SPF i Klinte församlingshem och Bison var föredragshållare. En väldigt trevlig eftermiddag som gav mersmak!

Hälsan: Min hälsa har varit god. Jag kan inte se något jämmer alls i bloggen.

Vädret: Det var en ganska tuff februarimånad med mycket snö och kyla blandat med perioder av mildare väder.

MARS

9 mars

Hänt: 8 mars firade vi Kvinnodagen med ett besök i Fröjel kyrka där Doris Granath predikade om Jesus förhållande till kvinnor och sedan åkte vi till Visby och fick lunch hos Krister o Thomas. En vecka senare var Carina o Bosse hos oss på lunch. Jag var i Hemse på Kupan 13/3.

Den 16:de fick jag ett trevligt telefonsamtal; jag hade vunnit 2 teaterbiljetter på en tävling i GA. Samma dag tappade jag bort mitt ICA-kort och så hörde jag lärkan för första gången den våren. 18/3 var vi med SPF på ett studiebesök på Riksutställninga. 20:de var vi och klippte oss båda två och 26 mars såg jag de första stararna.

27 mars var vi på Elinda Nilssons begravning i Fröjel kyrka, den 28/3 var vi med på SPF:s Påskfest i Hejde bygdegård och den 29:de var vi och uppvaktade Carina. Och vi såg på tv givetvis: Melodifestivalen, Let´s Dance och Så ska det låta.

Hälsan: var god

Vädret: var som vädret brukar vara i mars, ömsom snö och kallt och ömsom soligt och vårlikt, men 24/3 var det en ordentlig snöstorm.

APRIL

1 april

Hänt: Det blev påsk och på påskafton var sönerna med sambos här på påsklunch, 14 april tog vi en tur till Visby och dagen efter var det premiär för årets gräsklippning. 18 april var jag på Rondo och såg Anna, Hanna och Johanna. 20 april var jag på Kupan i Hemse och jobbade. Jag gjorde våra deklarationer och så gick jag givetvis mina promenader i omgivningarna. Jag plockade gullvivor och kajp. 27 var jag på Rondo och såg Män som hatar kvinnor och 29 april tog vi en tur till Visby, bara för att turista lite. Valborgsmässoafton firade vi på Warfsholmen.

Hälsan: var god, men vårstädningen tog på krafterna.

Vädret: Aprilvädret var som april brukar vara, perioder med kyla och regn, men även fina dagar. 15 april var det rena sommarvädret och den 19:de var det -6º på morgonen och 29 april hade vi 18º.

MAJ

Våradonis på Hoburgen 1 maj

Hänt: 1 maj kom Bosse o Carina och hämtade oss för en härlig utflykt till Hoburgen med middag på Majstregården och en tur förbi russparken i Lojsta på hemvägen. 2 maj var jag med på ett möte i Klinte församlingshem där man ordnat med mannekänguppvisning.Vi var hos Bosse o Carina på grillparty 8 maj och ett par dagar senare var de vi Stenstugu på lunch.

Den 11 maj åkte vi till Stockholm och Arlanda och dagen efter vidare till Sicilien där vi hade en underbar vecka tillsammans med Eva och hennes familj. Eva var ledig hela veckan och ordnade med fina bilutflykter. Det blev Åkes sista Sicilienresa.

Eva, Edoardo, Claudio och Gaetano som sommarjobbade som servitör och så Åke förstås

20 maj var vi hemma igen och den 23:de var vi på en vårkonsert i Fröjel kyrka. Vi åkte till Hemse en dag för att köpa bönor som jag skulle sätta i trädgårdslandet, vårbruket var i full gång.

Det blev pingst och den 31 maj var det både pingstdag, gökotta vid Kastalen i Fröjel och Mors dag. Sönerna med sambos var här på morsdagslunch.

Hälsan: måste varit god…

Vädret: Behagligt vårväder för det mesta då man minsann kunde sitta ute och njuta.

JUNI

3 juni

Hänt: Månaden började med ett tandläkarbesök den 1 juni och efter det åkte vi till Endre och hälsade på Barbro o Bengt och ett par dagar senare kom de på visit till oss. Nationaldagen firade vi med SPF på Klinteberget och den 7 juni var det EU-val så då åkte vi till Eksta skola för att rösta. 9 juni hade Donnergymnasiet studentexamen med kortege genom samhället och då var vi givetvis och tittade på det. 13 juni var jag på Kupan i Hemse och jobbade.

Det närmade sig midsommar och i mailboxen dråsade det in hälsningar, som skulle läggas in i bloggen och länkas till givaren. Så gjorde man på den tiden! På midsommarafton var Krister o Thomas här och åt tillsammans med oss.

Den 22 juni åkte vi till Stockholm där vi bodde på Rica Hotell, för Åke ville vara inne i stan, men min syster Kerstin o Hassine tog väl hand om oss. Vi var bland annat på Skansen och såg på repetitionen inför en Allsångssändning.

Här sitter vi på Kerstin o Hassines balkong

När vi kom hem igen var det varma och sköna dagar med jobb i trädgården och turer till Stenhuse för att köpa jordgubbar.

Hälsan: Inte just något att beklaga sig över verkar det som

Vädret: Juni började lite tveksamt, med låga temperaturer och regndagar, men det blev riktigt varmt till slut. Riktig högsommarvärme med upp mot 30º.

JULI

Konsert i Sicklingsparken 1 juli

Hänt: 1/7 var vi också på utställning på biblioteket med tavlor av en konstnär från Sproge och dagen efter var vi i Visby och kollade på Almedalsveckan. Den 11/7 var det Lions loppmarknad och några dagar senare var vi i Visby och tittade på hur folk betedde sig under Stockholmsveckan.

17/7 fick vi ett tråkigt besked, Inger Nyberg hade avlidit.

23 juli krockade två av Gotlandsfärjorna och ett 10-tal personer skadades.

Månaden rullade på med gräsklippning, ansning i rabatter och grusgångar, promenader och många sköna stunder i solstolen med Sommar i P1 i hörlurarna.

Tyvärr vann Klintehamn kampen

28/7 kom Kerstin o Hassine och hälsade på oss och samma dag var det sockenkamp mellan Fröjel och Klintehamn och dagen efter var vi på Ingers begravning.

Medan Kerstin o Hassine var här åkte vi ut på Sudret en dag och då var vi också och såg året Bottarveteater, en dag körde vi norr ut och var på Furillen, vi var bjudna på grillparty hos Bosse o Carina och de var här hos oss en kväll och åt flundror.

Hälsan: måste ha varit ganska bra. Det var bara ett besök på VC för Åkes del och det gällde en provtagning.

Vädret: Det var en omväxlande månad med mycket åska och regn och riktiga skyfall emellanåt och strömavbrott. Värmen växlade den också från 14-15 grader till upp emot 30.

AUGUSTI

Hånt:

Augusti startade med ett besök i Visby där Medeltidsveckan pågick.

4 augusti var vi på Inger Nybergs begravning och samma dag åkte Kerstin och Hassine hem efter en vecka hos oss. Åke hjälpte grannar att köra sädvagnar till Lanmännen och jag klippte gräs och starungarna flockade sig för flytten söderut.

10 augusti var vi på Crêperiet i Hablingbo och såg en varieté som hette Tumult i Hablingbo.

15 augusti var vi på kräftskiva hos Barbro o Bengt i Sandviken

17:de var det årsmöte i Garngården med Fröjel sockens första skifteslag och Svininfluensan började grassera, jag tog upp potatisen och månaden rullade på med vardagliga sysslor som hör livet till

Hälsan: Det var ju det där med svininfluensa, men ännu var det inte aktuellt med någon vaccination.

Vädret: Månaden började med riktigt fint högsommarväder, men sen blev det en period med svalare dagar och rätt mycket regn.

SEPTEMBER

Hänt:

Svininfluensa spred sig och oroade och mantrat var detsamma som när vi fick hit corona – tvätta händerna, tvätta händerna

Månaden utmärkte sig inte något speciellt, jag fyllde år som vanligt och i jobbade på med trädgård och hushållsarbete, promenader och allt man ska göra för att få tillvaron att fungera. Jag kokade äppelmos på våra goda Stenkyrkeäpplen och gjorde björnbärssylt. 15:de var vi med på SPF:s höstupptakt på Snäckan.

Mina gossar vilar middag 24/7

Den 25:te kom Kerstin o Hassine på besök några dagar för att gå på Klinte Marknad.

Hälsan: Den verkar ha varit god, förutom oron för svininfluensa då.

Vädret: Månaden började med sol och väldigt vackert väder, men några dagar senare kom det 20 mm regn och sedan blev det lite svalare och ostadigare, men det var hyfsat för att vara september.

OKTOBER

Hänt:

9 oktober

3 okober firade Fröjel Hembygdsförening sin 60årsdag och inbjöd till fest i Skolgården och då var vi med där. Den 10:de var jag på Kupan i Hemse och jobbade och Åke följde med och var hos Hasse Nyberg och hälsade på under tiden. Carina o Bosse var här på lunch en dag och Krister o Thomas kom också på besök och Krister fixade till min dator så att den fick nytt liv.

Åke tog in trädgårdsmöbeln i garngården för vinterförvaring i vår fiskebod

13/10 fick jag veta att jag var nominerad i Dax.se`s bloggtävling för 55+:are och några dagar senare kom det en journalist från GA och intervjuade mig.

25/10 dog vår skohandlare Hasse Nyberg.

Sista dagen i månaden var vi med på Gutamålsdagen på Visby Strand.

Hälsan: Nu började vaccineringarna mot svininfluensa, men ännu gick det inte att boka några tider. För övrigt måste hälsan ha varit god.

Vädret: Det var en riktigt höstmånad med låga temperaturer, mycket regn och höststormar. Den 20 oktober rapporterades att Gotland dittills får 77 mm och mer blev det.

NOVEMBER

Hänt:

3 november och jobbar i trädgårdslandet

8/11 var det Fars dag och då var sönerna här på lunch och gratulerades sin far och Eva ringde från Sicilien i samma ärende. 11/11 fick jag redan på att jag gått till final i Dax.se´s bloggtävling och 13/11 var vi med på Hasse Nybergs begravning. 21/11 var vi i Visby på Hushållningssällskapets julmarknad och sen åkte vi till Endre och hälsade på Barbro o Bengt.

29/11 åkte vi till Stockholm för att var med på bloggfinalen och vi hade ett par fantastiska dygn hos Kerstin o Hassine som också var med på finalen som jag vann. Helt otroligt.

Hälsan: Det var ju svininfluensan som diskuterades både avigt och rätt och nu basunerade man ut att alla skulle erbjudas vaccin innan jul. Det började bli dags att bestämma sig.

Vädret: Det var en ganska normal novembermånad med lite snö nån gång då och då, men ingenting som blev liggande, för det var ganska milt.

DECEMBER

Hänt:

Jag fick mycket uppmärksamhet efter vinsten i bloggtävlingen. Jag fick blommor från flera håll och blev intervjuad av gotlandspressen.

4/12 var vi på lasarettet för Åke skulle undersöka sina ögon inför en starroperation som sedan gjordes den 14/12 med gott resultat.

6/12 var vi och åt julbord på Warfsholm, dagen efter sände jag iväg ett julpaket till Sicilien och sedan fortsatte december på sedvanligt sätt med allt som ska göras inför julen. Krister o Thomas firade julen i Skåne, så den 20/12 var de här på lunch och på julafton och juldagen var Carina och Bosse här.

29 december

Hälsan: Åke tog sina två vaccinsprutor mot svininfluensan, men jag strejkade och tackade nej.

Vädret: Det var en ganska kall decembermånad med en hel del snö och halka.