2014

 
 ÅRSKRÖNIKA 2014
Januari

Hänt:
Jag börjar faktiskt med nyårsafton 2013 som vi firade på Stenstugu, där Bosse stod för menyn och matlagningen och Claudio underhöll oss med sång och musik. Ett härligt slut på 2013 och en god början på 2014.

Några dagar senare bjöd Eva på ännu en god middag och en dag gjorde hon och jag kroppkakor på Stenstugu.

Jag hade några av mina grannar här på julgransplundring, eller rättare sagt ett sent julkaffe.

Jag hade bilen på service och i mitten av månaden kom det efterlängtade kaklet till köket och sen var Bosse här och satte upp det. Äntligen var köksrenoveringen klar.

Det var en hel del krångel med Telias produkter under januari. Ibland fungerade inte bredbandet ibland inte telefonen och ibland var det tv:n som krånglade. Jag ringde ett par gånger och fick faktiskt bra hjälp.

Den 18 januari tog jag bussen till Visby för ett besök hos tandhygenisten. Besöket gick bra och jag belönade mig själv med en räkmacka på Siesta och en trevlig shoppingrunda på Öster.

Den 20 januari var vi (Eva och jag, Bosse o Carina) på Rondo på eftermiddagen och såg årets upplaga av nyårsrevyn, Klockrent, och den var väldigt rolig och sedan gick vi hem till mig och åt paj, som Eva haft med sig.

Det var möten med Röda Korset och SPF där jag fick förnyat förtroende som medlem i styrelsen och som webmaster. Jag hade lite pyssel med protokoll och hemsidor, jag gick mina promenader och jag läste en hel del.

I mitten av månaden förlorade vår före detta granne och goda vän Sven-Olof Johansson kampen mot cancern och den sista januari var jag med på hans begravning.

Vädret: I början av månaden var det milt med många soliga dagar, men den 12 började det snöa, det blev kallt och sedan var det mycket blåst och många snöbyar och snöröjare och sandaggregat gick för fullt resten av månaden här på Odvalds. SMHI utfärdade klass1-varningar flera gånger och just på Svennes begravningsdag var det ett riktigt busväder.

Hälsan: Jag kände mig ganska pigg hela månaden faktiskt och det fungerade bra med den nya medicineringen. Pradaxa var verkligen en lättnad. Det enda som jag beklagade mig över var min tinnitus, som tidvis kändes ganska jobbig.

Februari

 
De första snödropparna såg jag den 5 februari

Hänt: Jag var i Hemse på ett möte med Röda Korset och jag var på Kupan i Klinte, där man hade en demonstration av hjälpmedel från Vobis.

En kväll var jag med Rut i Sproge bygdegård och lyssnade på ett föredrag om Anna-Kajsa Hallgard.

 

Eva och hennes familj var här på lunch en dag i början på månaden och i mitten av februari var jag hos Krister på lunch.

Dagen efter åkte jag iväg till Fuerteventura för fjorton dagars semester från snö och ruskväder. Det blev verkligen en härlig resa som jag absolut inte ångrar och valet av Corralejo var nog bra, för det var en mysig liten stad att flanera omkring i. Vill du veta mer om hur jag hade det där kan du klicka HÄR.

Väder: Månaden började med ganska milt och disigt väder och den 3:dje var det sån dimma så att allt flyg var inställt. Blidvädret fortsatte och det var minsann en och annan solskensdag också blandat med dagar med snöbyar och rusk. Slutet av månaden har jag av förklarliga skäl ingen större uppfattning om.

Hälsan: Jag mådde bra och inte minst resan jag gjorde innebar att jag kände mig i fin form.

Mars Hänt: Sent den 3:de kom jag hem från Fuerteventura till ett kylslaget Gotland, nöjd och belåten med min resa. Jag upptäckte att det faktiskt blivit vår medan jag varit borta och det var fullt av vårblommor överallt i trädgårdarna och i min rabatt blommade krokus och andra vårblommor. Den tionde mars planterade jag de första penséerna.

Jag var med på en kurs på Suderbys Herrgård, arrangerad av Riksbyggens Intresseförening, för att lära mig lite om hur styrelsearbetet i en bostadsrättsförening ska fungera.

Jag var i Visby en dag, bara för att se hur våren fortskred i Botaniska trädgården och redan den 12 mars såg jag de första blåsipporna.

Jag var på Gertrudsgillets vårfest och jag var i Fröjel kyrka när de invigde sin nya flygel.
 En eftermiddag var jag med på en av kyrkans onsdagsträffar där vi sjöng Vårsånger med kantor Olof.

Jag var katt- och eldvakt på Stenstugu när Eva och Claudio var på fastlandet ett par dagar.

Jag var på ett månadsmöte med SPF där vi fick se en demonstration av hur en hjärtstartare hanteras och det var ett styrelsemöte med vår bostadsrättsförening.

Jag gick långa promenader och beundrade allt som vaknat i naturen och sista veckan i månaden hörde jag de första lärkorna drilla över Odvalds. Samma dag satt jag på Hamncaféets uteservering och drack kaffe och sista dagen i månaden gick jag en härlig promenad runt Warfsholmen och avslutade med lunch på Hamncaféet.

Sista helgen i mars bytte Bosse däck på alla våra bilar inklusive min och medan han gjorde det fixade Eva till härliga gnocchi till lunch.

Vädret: +4° och sol den 4 mars – det kändes som om våren var på väg och i mitten av månaden hade vi 10-12 grader. Visst blev det ett och annat bakslag och den sista dagen i månaden snöade det.

Hälsan: Jag tycks ha mått bra, för jag kan inte se att jag grämt mig något speciellt.

AprilHänt:
Tre dagar den här månaden var jag på Kupan i Hemse och jobbade. Två vanliga vardagar och en söndag som kaffekälling och jag var också på ett styrelsesammanträde med Röda Korset här i Klinte och sen hade jag lite pyssel med att skriva och leverera ut protokoll från mötet.

Jag var med som representant för Klinteortens SPF när Gotlandsdistriktet hade sin årsstämma på Toftagården.

En söndag var Eva, Claudio och jag bjudna på lunch hos Krister och Thomas och sedan var vi på Länsteatern och såg Svenskbyborna. Efter teatern gick vi på Kinakrogen och åt fyla små lättel.