2014

 
 ÅRSKRÖNIKA 2014
 
Januari

Hänt:
Jag börjar faktiskt med nyårsafton 2013 som vi firade på Stenstugu, där Bosse stod för menyn och matlagningen och Claudio underhöll oss med sång och musik. Ett härligt slut på 2013 och en god början på 2014.

Några dagar senare bjöd Eva på ännu en god middag och en dag gjorde hon och jag kroppkakor på Stenstugu.

Jag hade några av mina grannar här på julgransplundring, eller rättare sagt ett sent julkaffe.

Jag hade bilen på service och i mitten av månaden kom det efterlängtade kaklet till köket och sen var Bosse här och satte upp det. Äntligen var köksrenoveringen klar.

Det var en hel del krångel med Telias produkter under januari. Ibland fungerade inte bredbandet ibland inte telefonen och ibland var det tv:n som krånglade. Jag ringde ett par gånger och fick faktiskt bra hjälp.

Den 18 januari tog jag bussen till Visby för ett besök hos tandhygenisten. Besöket gick bra och jag belönade mig själv med en räkmacka på Siesta och en trevlig shoppingrunda på Öster.

Den 20 januari var vi (Eva och jag, Bosse o Carina) på Rondo på eftermiddagen och såg årets upplaga av nyårsrevyn, Klockrent, och den var väldigt rolig och sedan gick vi hem till mig och åt paj, som Eva haft med sig.

Det var möten med Röda Korset och SPF där jag fick förnyat förtroende som medlem i styrelsen och som webmaster. Jag hade lite pyssel med protokoll och hemsidor, jag gick mina promenader och jag läste en hel del.

I mitten av månaden förlorade vår före detta granne och goda vän Sven-Olof Johansson kampen mot cancern och den sista januari var jag med på hans begravning.

Vädret: I början av månaden var det milt med många soliga dagar, men den 12 började det snöa, det blev kallt och sedan var det mycket blåst och många snöbyar och snöröjare och sandaggregat gick för fullt resten av månaden här på Odvalds. SMHI utfärdade klass1-varningar flera gånger och just på Svennes begravningsdag var det ett riktigt busväder.

Hälsan: Jag kände mig ganska pigg hela månaden faktiskt och det fungerade bra med den nya medicineringen. Pradaxa var verkligen en lättnad. Det enda som jag beklagade mig över var min tinnitus, som tidvis kändes ganska jobbig.

Februari

De första snödropparna såg jag den 5 februari

Hänt: Jag var i Hemse på ett möte med Röda Korset och jag var på Kupan i Klinte, där man hade en demonstration av hjälpmedel från Vobis.

En kväll var jag med Rut i Sproge bygdegård och lyssnade på ett föredrag om Anna-Kajsa Hallgard.

Eva och hennes familj var här på lunch en dag i början på månaden och i mitten av februari var jag hos Krister på lunch. Dagen efter åkte jag iväg till Fuerteventura för fjorton dagars semester från snö och ruskväder. Det blev verkligen en härlig resa som jag absolut inte ångrar och valet av Corralejo var nog bra, för det var en mysig liten stad att flanera omkring i. Vill du veta mer om hur jag hade det där kan du klicka HÄR.

Väder: Månaden började med ganska milt och disigt väder och den 3:dje var det sån dimma så att allt flyg var inställt. Blidvädret fortsatte och det var minsann en och annan solskensdag också blandat med dagar med snöbyar och rusk. Slutet av månaden har jag av förklarliga skäl ingen större uppfattning om.

Hälsan: Jag mådde bra och inte minst resan jag gjorde innebar att jag kände mig i fin form.

Mars 

Hänt: Sent den 3:de kom jag hem från Fuerteventura till ett kylslaget Gotland, nöjd och belåten med min resa. Jag upptäckte att det faktiskt blivit vår medan jag varit borta och det var fullt av vårblommor överallt i trädgårdarna och i min rabatt blommade krokus och andra vårblommor. Den tionde mars planterade jag de första penséerna.

Jag var med på en kurs på Suderbys Herrgård, arrangerad av Riksbyggens Intresseförening, för att lära mig lite om hur styrelsearbetet i en bostadsrättsförening ska fungera. Jag var i Visby en dag, bara för att se hur våren fortskred i Botaniska trädgården och redan den 12 mars såg jag de första blåsipporna.

Jag var på Gertrudsgillets vårfest och jag var i Fröjel kyrka när de invigde sin nya flygel.
 En eftermiddag var jag med på en av kyrkans onsdagsträffar där vi sjöng Vårsånger med kantor Olof. Jag var katt- och eldvakt på Stenstugu när Eva och Claudio var på fastlandet ett par dagar.

Jag var på ett månadsmöte med SPF där vi fick se en demonstration av hur en hjärtstartare hanteras och det var ett styrelsemöte med vår bostadsrättsförening.

Jag gick långa promenader och beundrade allt som vaknat i naturen och sista veckan i månaden hörde jag de första lärkorna drilla över Odvalds. Samma dag satt jag på Hamncaféets uteservering och drack kaffe och sista dagen i månaden gick jag en härlig promenad runt Warfsholmen och avslutade med lunch på Hamncaféet.

Sista helgen i mars bytte Bosse däck på alla våra bilar inklusive min och medan han gjorde det fixade Eva till härliga gnocchi till lunch.

Vädret: +4° och sol den 4 mars – det kändes som om våren var på väg och i mitten av månaden hade vi 10-12 grader. Visst blev det ett och annat bakslag och den sista dagen i månaden snöade det.

Hälsan: Jag tycks ha mått bra, för jag kan inte se att jag grämt mig något speciellt.

April

Hänt:
Tre dagar den här månaden var jag på Kupan i Hemse och jobbade. Två vanliga vardagar och en söndag som kaffekälling och jag var också på ett styrelsesammanträde med Röda Korset här i Klinte och sen hade jag lite pyssel med att skriva och leverera ut protokoll från mötet.

Jag var med som representant för Klinteortens SPF när Gotlandsdistriktet hade sin årsstämma på Toftagården.

En söndag var Eva, Claudio och jag bjudna på lunch hos Krister och Thomas och sedan var vi på Länsteatern och såg Svenskbyborna. Efter teatern gick vi på Kinakrogen och åt fyla små lättel.

Jag var på en kundkväll på Klintehamns Kläder där Anna Ulmstedt var föredragshållare, jag var på Rondo och såg Hundraåringen och en dag tog jag bussen till Visby, där Ann-Marie hämtade mig och så körde vi ut till Lummelunda och hade picnic där i det vackra änget.

I slutet av månaden blev det ännu en Visbyfärd, men den här gången tog jag bilen, för det var mycket som skulle uträttas. Bland annat skulle jag fixa ett fotografi till mitt nya körkort och så skulle jag byta ut den japanska hängpilen som inte klarat övervintringen.

Den 23 april var det årsstämma i bostadsrättsföreningen och dagen efter klippte jag gräsmattorna för första gången och två dagar senare var jag med på SPF:s påskfest i Hejde.

Och det var många varma och sköna dagar i april, jag gick promenader som vanligt, åt lunch på Hamncaféet ett par gånger, satt ute på min uteplats och drack morgonkaffet och tog mig en och annan solgädda på eftermiddagarna.

Så blev det påsk och på långfredagen var Bosse här och började sätta upp ett vind/insynsskydd på min uteplats.

På påskafton gjorde Bosse vindskyddet färdigt och sedan samlades vi alla på Stenstugu för att fira påsk med ett ordentligt knytkalas. Det var varmt och skönt och vi samlades ute på terrassen och ville nästan inte gå in.

I mitten av månaden träffade jag Bosse o Carinas nya familjemedlem, mittelspitzen Fridolf, för första gången och ett par dagar senare var jag på Sicklings som valpvakt och sen var jag där ett par gånger till under månaden.

Vädret: Början av månaden var mild och skön med en och annan regnskur och den 8:de var det ett riktigt åskväder. Till påsk (20 april) var det riktigt högsommarvärme, men den 24:de var det kallt igen och ordentlig nattfrost.

Hälsan:
Jag var susigare i huvudet än vanligt och vaknade ibland med riktig yrsel. Det hela blev värre och värre och det slutade med att jag hamnade på akuten efter ett anfall då jag inte kunde hålla mig uppe. Där blev jag liggande hela dagen, men mot kvällen var det bättre och jag fick åka hem igen. Ett par dagar senare fick jag en kallelse till öronmottagningen där man konstaterade att jag haft ett anfall av kristallsjuka. Jag var också på en kontroll på VC några dagar senare där en okänd hyrläkaren efter att ha tagit blodtrycket konstaterade att jag är relativt frisk.

Maj

Hänt:
Månaden började kylslaget och plantorna jag satt i krukor fick stå inne om nätterna. Det var bara penséerna som fick kämpa på ute.

När det var årets Vårdag i Klintehamn den 3 maj med olika aktiviteter, bland annat modevisning, var det -1° på morgonen, men som tur var sken solen så fram på dagen blev det riktigt skönt.

Jag var på på Kupan i Hemse och jobbade en dag i början av månaden. 5 maj var det ett konstituerande sammanträde med bostadsrättföreningen.

Ann-Marie och Baxter kom ut till Klintehamn en dag och jag fick trevligt promenadsällskap i Masshagen och sen åkte vi ut till Hamncaféet och åt lunch. Jag var med SPF på ett studiebesök på Brucebo med efterföljande lunch på Krusmyntagården och jag var på Rondo och såg filmen Lunchbox.

Den 16 maj chockades vi alla när vi fick höra att en av de boende här avlidit helt oväntat bara 64 år gammal och hela Klintehamn chockades när vi på morgonen dagen efter möttes av beskedet att Hamncaféet brunnit under natten och blivit totalförstört.

 Den 20 maj har vi bröllopsdag och då var jag i skogen och plockade liljekonvaljer och var och satte dem på Åkes grav. Det var han som brukade plocka dem till mig, nu är det min tur.

Så var det dags för en Visbyfärd igen. Först ett läkarbesök och sedan en tur till Krister och Thomas för att få en rundvandring i både huset och trädgården.

Jag var med på SPF:s årliga bussutflykt till hemligt mål, som i år visade sig vara Fårö. Det var en helt underbar dag!

Mors dag firade jag på Stenstugu tillsammans med barnen och deras familjer och Eva bjöd på en härlig vårbuffé med massor av goda rätter.

Så var det EU-val och jag var och lämnade min röst och stod även med insamlingsbössan för Röda Korset några timmar. Jag var i Hemse och handlade en dag och på Kristi Himmelsfärds dag var jag på Stenstugu och hjälpte Eva i rabatterna.

Jag satt mycket ute och läste och solade och gräsklippning, rabatten och krukorna med plantor höll mig sysselsatt när det inte var något annat på gång.

Vädret: Månaden inleddes med kyla, blåst, regnskurar och solsken om vartannat och nattfroster som var besvärliga bland annat för sparris- och jordgubbsodlarna, men visst blev det varmt och den 22 maj hade vi 25°. Mot slutet på månaden blev det dock svalt och ganska regnigt igen.

Hälsan: Jag var på en ny bentäthetsmätning och jag har blivit lite bättre av medicineringen, så det är bara att fortsätta äta tabletterna tills jag hållit på i fem år.

Juni

Hänt:
Och så blev det juni månad. En av det första dagarna tog jag en promenad runt Warfsholmen för att se om skogsliljorna blommade och det gjorde de minsann.

Jag var i Sanda hos vår SPF-ordförande på ett styrelsemöte och några dagar senare var jag med på Gertrudsgillets sommarutflykt som i år gick till Klinte Bibliotek.

 
Sommarens första jordgubbstårta fick jag smaka när jag var med och hjälpte till på Röda Korsets utflykt till Klinteberget den 5 juni och dagen efter var det dags för Klinteberget igen, den här gången med SPF, som har som tradition att fira Nationaldagen där. Efteråt följde min svägerska med mig hem och vi åt en bit tillsammans innan hon fortsatte hem till sitt.

12 juni var det ett styrelsesammanträde med bostadsrättsföreningen igen.

Så blev det pingst och på pingstdagen var ungdomarna här hos mig på lunch och det var varmt och skönt pingstväder.

I mitten av månade tog jag mig en biltur och var och hälsade på hos Krister och Thomas och fortsatte sedan till Endre kyrkogård för ett besök vid svåger Bengts grav och sedan till min svägerska. När jag kom hem blev det snabbmat från Kustgrillen – En härlig kebabtallrik.

Ann-Marie och Baxter var här en dag när det var konsert i Sicklingsparken. Ann-Marie hade kaffekorg med sig och när konserten var slut och kaffet urdrucket tog vi oss en promenad runt i Klintehamn.

Veckan före midsommar var det en stor agilitytävling i Klintehamn alldeles i närheten av Odvalds och där var jag och tittade ett par gånger.

På midsommarafton kom Eva och Claudio och hämtade mig och så åkte vi till Visby.Eva bjöd på lunch på Breda Blick och sen gick vi ner till Paviljongsplan och såg på midsommarfirandet där.

Den 25 juni var SPF på lunch på Gannarve gård och efter maten berättade Kerstin Herlitz om gården innan vi gick och tittade på det intressanta museet. Vädret var skönt och det var en härlig eftermiddag.

Jag satt ute i solen så mycket jag kunde, läste en massa, lyssnade på Sommar i P1 och gick många härliga promenader och njöt av allt vackert i naturen och i trädgårdarna.

Vädret: En av de första dagarna i månaden fick vi ett ordentligt regnväder och även på Nationaldagen regnade det. Pingsten var varm och skön, men sedan kom en period med svalare och ostadigare väder igen. Vädret var faktiskt ganska från och till hela månaden med en och annan fin och varm dag blandat med kyla och gråväder.

Hälsan: Ryggen var lite besvärande ibland, men det är ju så när man är i min ålder, gör man något extra, som att stå på huvudet i rabatten, gräver eller lyfter något tungt, så kommer det surt efter.

Juli
Hänt:
Månaden inleddes med att jag var med en dag under Almedalsveckan för SPF:s räkning. Delade ut broschyrer och pratade med folk som passerade.

Dagen efter kom min syster Kerstin med make Hassine för en veckas visit här på ön. Bosse o Carina var på Åland, så det bodde på Sicklings och agerade husvakter.

Vi gick långa härliga promenader, åt lunch på Hamncaféet som hade en tillfällig lokal under sommaren på gamla Guteskolan. Vi var och hälsade på Krister o Thomas. En dag tog vi båten till Stora Karlsö och hade en härlig dag där. Det var alldeles kav lugnt på havet och varmt som bara den.

En dag var vi på Sudret och gjorde besök på olika platser. Vi åt lunch på Holmhällar och där tog vi också årets första bad och dagen efter var vi på Björkhaga och badade. Sista dagen de var här var vi bjudna till Stenstugu där Eva bjöd på en god middag.

I mitten av månaden blev jag bjuden på en trevlig tur ut på Sudret av två goda vänner och fick bland annat titta in i Fide kyrka för första gången.

Den 17 juli hade SPF grillfest vid Valbyte i Västergarn. En fantastiskt fin och skön kväll.

Några dagar senare var jag tillsammans med Eva och hennes väninna Catrin och såg årets Shakespeareförställning i Roma. Vi inledde med att äta en bit mat innan föreställningen. Det var en otroligt bra föreställning. Dagen efter skjutsade jag Catrin till flyget.

Jag var på Kupan i Hemse och jobbade två dagar och jag var på ett styrelsesammanträde med Röda Korset med efterföljande protokollskrivning.

Det var Loppisdag i Klintehamn och jag stod i Röda Korsets tombolastånd några timmar.

Söndagen den 27 juli var jag vid Stenstugu, åt lunch och tvättade bilen och på kvällen var det Allsång i Parken där jag var med och sålde lotter för Röda Korset.

Eva och och jag var på Kultudralen och lyssnade på Janne Schaffer den 29 juli och innan vi gick dit bjöd Krister o Thomas på kvällsmat.

Och sommarvärmen fortsatte och jag var på Björkhaga och på Djupvik och badade, låg i solstolen och läste eller lyssnade på Sommar i P1, vattnade mina krukor och rabatter och bara njöt av sommaren.

Vädret: Det var en varm och skön månad med temperaturer runt 25° och över det till och med. En och annan dag var det lite svalare och vi hade flera ordentliga åskoväder de sista dagarna i månaden, men det kom inte speciellt mycket regn.

Hälsan: Ryggen var lite besvärlig. Jag vet inte om det varit för lite promenader och för mycket liggande i solstolar, för övrigt mådde jag bra.

Augusti

Hänt:
Nu ska den gamla badplatsen Barlastkajen restaureras och alla Klintebor var kallade till ett möte i början av månaden och där var jag med.

Annars inleddes månaden med bullbak för Fröjel Rödakorskrets. Bullar som de skulle sälja på Medeltidsveckan. Jag åkte inte in till Visby när Medeltidsveckan inleddes, för det var en riktigt het dag. I stället var jag hos Bosse o Carina på kvällen på kräftskiva. Gott, gott!

Jag ville ju in och titta på Medeltiden i alla fall, så fram i veckan tog jag bussen till Visby och träffade Ann-Marie och hon och jag gick på Medeltidsmarknaden och när vi tittat färdigt där gick vi på Breda Blick och drack kaffe. En mycket trevlig dag.

Bosse var här med rökta flundror och Eva kom hit till mig och åt lunch en söndag.

Jag var med SPF och åt lunch på Fröjelgården och efteråt var vi på Värsändegården och gick en guidad tur där. En trevlig dag som började med åska och regn, men som blev jättefin fram på eftermiddagen.

Krister och Thomas kom och hämtade mig och bjöd på söndagslunch på Djupviks Hotel en söndag.

Den 19 augusti åkte jag till Visby igen för ett besök hos optikern. Jag ville kolla synen eftersom jag tyckte att jag såg dåligt och var rädd att jag fått något fel på ögonen. När jag ändå var i Visby åkte jag till Linds och köpte höstblommor till planteringslådorna på Åkes grav. Dagen efter hade jag ett par grannar på kaffe och när vi satt här i godan ro kom en bekant från Örebro och hans fru på besök, så det var bara att koka mera kaffe.

Jag var kattvakt för Smulan medan Eva och Claudio var på Sicilien och det innebar att jag for fram och tillbaka mellan Odvalds och Stenstugu ett par gånger om dagen.

Det blev ännu en Visbytur för optikern hade sänt en remiss till ögonmottagningen, där en läkare konstaterade att det inte var några fel på mina ögon. När jag ändå var i Visby tog jag en härlig promenad i Botaniska trädgården.

Den 27 augusti var jag på Kupan i Hemse och jobbade och då ringde stenhuggaren och talada om att de satt Åkes gravsten på plats.

Samma dag kunde jag överlåta kattvaktande till min syster Kerstin och Hassine, för då kom de till ön igen och skulle bo på Stenstugu medan Eva och Claudio var borta.

Sedan följde några härliga dagar, då vi träffades än här, än där och gick långa promenader i omgivningarna.  En kväll var vi bjudna till Bosse o Carina och Bosse bjöd på duvbröstgryta och när det blev dags för Slite Marknad var vi där och tittade på den. Slite Marknad var premiär för mig, för det var första gången jag var där.

När vi kommit hem därifrån och satt och drack kaffe kom bloggvännen Kicki med maken Berra och hundar hit och hälsade på. De var på Gotland för att vara med på den stora hundutställningen i Visby och hyrde en stuga i närheten av Odvalds.

Vädret:
Augusti inleddes med varmt och vackert väder, men det var en regndag precis i början av månaden. Dagen efter var det en riktigt varm dag med 28° och den 3 augusti sattes ett nytt värmerekord för Gotland. Då uppmättes 32,9° på Visby flygplats. Ett par dagar senare var det åska och regn, men fortsatt varmt. Det fortsatte att var varmt och torrt, men den 15 augusti kom det ett ordentligt regnväder då vi fick välbehövliga 30 mm och sedan blev det svalare väder med blåsiga och regniga dagar då och då. Det märktes att det var höst på gång.

Hälsan:
Jag hade en attack av förmaksflimmer i mitten av månaden och det var länge sedan jag haft det, men den satt bara i ett par timmar. Och så var det ögonen som gjorde att jag fick göra ett besök hos optikern som remitterade mig till ögonmottagningen. Det verkade som om besvären varit något tillfälligt och när jag väl kom till ögonläkaren var allt bra.

September 

Hänt:
Månaden började med en trevlig utflykt till södra Gotland tillsammans med Kicki, Berra och hundarna. Vi var på Bottarvegården och när vi kom till Hoburgen plockade Kicki fram kaffekorgen. På kvällen var de hemma hos mig och åt en bit mat.

Kerstin o Hassine var ännu kvar, så ett par dagar senare åkte vi till Visby och turistade där. På kvällen var det en extrastämma och ett styrelsemöte med vår bostadsrättsförening. SPF hade sin höstupptakt på Snäckan med korvgrillning, lekar och kaffe.

6 september var det Skördefestival på Lövsta lantbruksskola och då åkte Kerstin o Hassine och jag dit. Det var en riktigt trevlig festival med mycket att titta på. På söndagen var det min årsdag och då bjöd Krister o Thomas på årsdagskalas. Solen sken och det var härligt att sitta ute och äta.

Dagen efter var det dags för Kerstin o Hassine att åka och då var de här och åt lunch innan de gav sig iväg till Visby.

Eva o Claudio var ännu på Sicilien, (de kom hem den 12/9) så jag fick återuppta kattvaktandet och passade på att tvätta bilen och gick runt och tog lite bilder från trädgården medan Smulan åt och låg inne och sov i godan ro.

Så var det val igen och även då stod jag med insamlingsbössan för Röda Korset ett par timmar på eftermiddagen och 22 september var jag med på Röda Korsets höstfest i Bläse. Det var ännu ett styrelsemöte med bostadsrättsföreningen.

Så blev det Klinte Marknad och då kom Ann-Marie till Klintehamn och vi träffades en stund och gick och fikade. På kvällen hade SPF en inbjudningsfest i Sanda bygdegård för nya medlemmar och där var jag med i festkommittén.

Sista dagen i månaden tog jag bussen till Visby för att turista lite i min ensamhet. Det var fint väder och jag satt faktiskt på en uteservering på Stora Torget och åt lunch.

Vädret:
Månaden började med soligt och varmt väder, men 8 september vände det och det blev svalare och ett par dagar senare fick vi 12 mm regn. Den 15 september hade vi bara +5°, men visst blev det fler varma och soliga dagar. Mot slutet av månaden började höstrusket på allvar och den 22 utfärdade SMHI en klass1-varning för hårda vindar och mycket regn, men det blev inte så farligt.

Hälsan:
Jag var på VC en gång för att lämna blodprov. Det måste göras varje halvår när man äter Pradaxa

Oktober

Hänt:
Oktober inleddes med att jag var vid Tingshuset i Levide där Susie på Stjärnarve och hennes väninna har en liten Skörde- och Växtmarknad samma dag som det var Hemse Marknad.

Den 5 oktober fyller Gaetano år och i år fyllde han hela 25 år och då var vi bjudna på årsdagskalas på Stenstugu. En härlig lunch med lasagne och en god tårta.

Jag pysslade i min rabatt, skar ner och plockade bort visset och jag gick härliga promenader även om det blivit kylslaget väder.

Den 10 oktober övergav jag höstrusket och åkte till Mallorca en vecka med ett flyg som gick direkt från Visby. Om den resan kan du läsa HÄR.

 
Den 19 oktober var vi alla på Donnersbrunn och tog del av läckerheterna på deras Hummerdagar.

Det var ett styrelsemöte med Röda Korset med efterföljande protokollskrivning.

Jag blev uppringd av en journalist som ville låna några recept av mig och intervjua mig om bloggandet för tidningen Bo Bra.

Utemöblerna plockade jag in den 22 oktober och sedan fortsatte jag med att kanthugga och fixa i min lilla täppa.

Ett par dagar senare var det Skördefest med SPF i Hejde bygdegård.

Jag var på Klinte bibliotek på en berättarafton där Mien var med. En mycket trevlig kväll framför brasan.

Och så var det hummerafton hos Bosse o Carina

Jag var med på ett styrelsemöte med SPF i Väte hos vår sekreterare och sista dagen i månaden var jag på Kupan i Hemse och jobbade.

Vädret:
Månaden började med kyligt och mulet väder och i mitten av månaden var det dags att plocka fram vinterjackan och mössan, men i slutet av oktober blev det några riktigt varma och sköna dagar och SMHI pratade om värmerekord.

Hälsan:
Den 29 oktober var jag på VC och tog influensasprutan.

November

 Hänt:
Lördagen 1 november var det både Allhelgonadagen och Alla Helgons dag och jag var givetvis på gravarna både i Klinte och Fröjel och tände ljus för våra kära avlidna. Krister o Thomas hade också letat sig ut till Klintehamn för att tända ljus och sedan var de här hos mig och åt lunch.

På söndagen var jag hos Bosse, fick lunch och hjälpte honom fakturera ut avgifter för vägföreningen, men först skrev jag i ordning protokollet från styrelsemötet med SPF i torsdags.

Det var en extra föreningsstämma med efterföljande styrelsesammanträde med bostadsrättsföreningen.

På Gustav Adolfdagen var Eva och jag i Sanda bygdegård och såg Länsteaterns version av Spader Madam. Mycket bra!

Dagen efter upptäckte jag ett nytt fenomen i Klintehamn – den första tiggaren, eller det var i alla fall den första jag har sett i samhället. Han satt utanför Coop i dag när jag var och handlade. Det milda och goda vädret fortsatte och eftersom det inte var några frostnätter blommade dahliorna ännu den 11 november.

En dag var jag på lasarettet i Visby då Gotlänningarna var inbjudna till ett informationsmöte om osteoporos. Det mötet lockade så många att de som inte kom i god tid inte kom in.

En torsdag var jag på Kupan i Klintehamn och lyssnat på Ing-Marie Tellström, som berättade för oss om sitt projekt att försöka leva enbart på gotländska produkter under ett helt år och den 16 november var Eva o Claudio och jag på Rondo i Klintehamn och lyssnade på väldigt trevlig musik. Programmet som arrangerades av Vuxenskolan hette Musiken lever kvar och det blev en väldigt fin kväll. Dagen efter hade jag några grannar på en bit mat.

Den 19 var jag och besiktade bilen, som gick igenom utan anmärkning och så var jag på mammografi och även den gick bra. Det fick jag besked om några veckor senare. Efter lasarettsbesöket åkte jag till Roma och hälsade på en gammal arbetskamrat.

Julskyltningen i Klintehamn var den 23 november och då var jag ute och gick runt på samhället och försökte lösa tipspromenadens kluriga frågor. Dagen efter var det ett styrelsemöte med SPF igen och på kvällen blev det ett stort strömavbrott som mörklade hela Klintehamn med omnejd, men det blev inte så långvarigt.

28 november flög jag till Bromma för att hälsa på Kerstin o Hassine några dagar och hade en härlig helg där. Huvudmålet med resan var att vi skulle och se Dödsdansen, men den blev snöpligen inställd. Om du vill läsa om min Stockholmshelg kan du klicka HÄR.

Vädret:
November startade med milt, men mulet och ganska blåsigt väder. Det blev kallare, med en och annan solskensdag i slutet av månaden och den 26 november hade vi -3° och allt var vitt av rimfrost.

Hälsan:
Ryggen smärtade lite då och då, men det var inte så farligt

December

Hänt:
Den 2 och 4 december fyllde Eva o Bosse år, men ingen av dem ville bli uppvaktade, så det blev de bara i bloggen. På Bosses årsdag var jag på Kupan i Hemse och jobbade ett extrapass och den 3/12 var jag med på ett styrelsemöte med bostadsrättsföreningen. Dagen efter, på söndagen, var vi på Toftagården och åt julbord tillsammans allihop.

På måndagen var det ett planeringsmöte med Röda Korset på Kupan i Klintehamn, där vi inledde med risgrynsgröt och skinksmörgås och avslutade med styrelsesammanträde.

Sedan Hamncaféet brann den 17 maj har jag följt återuppbyggandet av det och den 13 december var jag med på invigning av den nya restaurangen. På eftermiddagen samma dag var jag med SPF på Gervaldsgården i Sanda och firade Lucia.

En eftermiddag kom Susie på Stjärnarve hit och jag fick ett pris som jag vunnit i en tävling som hon haft på sin blogg. En söt julgrupp fick jag också. En dag åkte jag till Visby och julhandlade och sedan fortsatte jag till min svägerska i Endre med en julblomma.

Som vanligt i december månad höll jag på med julstädning, julpyntning, bakning, sände iväg julkort mm mm som ska göras i julmånaden.

Krister bjöd oss alla på födelsedagskalas den 22/12

Så blev det äntligen jul och julafton och juldagen firade jag på Stenstugu tillsammans med alla tre barnen och deras familjer. Om de dagarna kan du läsa HÄR.

Söndagen efter jul hade jag Eva o hennes familj och Carina o Bosse här på lunch. På måndagen gick jag en vinterpromenad i härligt solsken och gnistrande snö och trots att det var -5° var det riktigt skönt. På tisdagen var Carina o Bosse här och drack kaffe.

Vädret:
Det var gråa och kyliga och blåsiga dagar och den 9:de varnade SMHI för hårda vindar, men det blev inte så besvärligt. Värre var det det Lucianatten då det var över 30m/sek och en av färjorna fick svåra skador och det blåste ner en massa skog för Bosse. Det var ännu milt väder och ingen skulle väl kunna ana att vi skulle få en vit och kall jul. Det började snöa och bli kallt redan på julafton och sen blev det kallare och kallare och på annandagen hade vi -14°. Kylan försvann dock lika kvickt som den kommit och den 30 december var det mulet, snöslask/regn och +1°.

Hälsan:
Någon nös på mig när jag var på julmarknaden och jag fick en förkylning som dock var av det beskedligare slaget. Ett par anfall av förmaksflimmer hade jag också.

HA ETT GOTT NYTT ÅR 2015!
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s