2016

ÅRSKRÖNIKA 2016
 
 

Nu är det redan dags att summera vad som hänt under år 2016, så jag har suttit och tittat tillbaka i bloggen för att försöka reda ut vad året har inneburit och sammanställt mitt bloggår, för det är bara det jag delar med mig av.

Först av allt vill jag tacka alla som följt mig under året. Alla som hört av sig och skrivit kommentarer, men också alla andra som jag vet tittar in här då och då.

Januari
 
 
Hänt:
Visserligen var det bara den 31 december 2015 när vi åt den här goda maten hos Carina och Bosse, men det var den 1 januari innan jag kom hem.
 

På nyårsdagen tog jag det med ro och gick en promenad och på lillnyårsdagen höll jag på med SPF:s bokslut. Sen var revisorerna här den 8 januari och synade räkenskaperna och jag fick godkänt. Mycket skönt!

Den 8 januari åkte jag till Las Palmas med direktflyg från Visby och den 16 januari kom jag hem igen och då var det ett par grader kallt här men blåsigt och jag tyckte det var kallt.

Den 23 hade SPF årsmöte i Västergarns hembygdsgård och det var rätt många som letade sig dit. Mötet gick bra och jag fick vara med som kassör ett år till.

Den 24 var Eva och jag på Rondo och tittade på nyårsrevyn Kärrlek och Kirimoja och det var som vanligt väldigt trevligt.

26 januari var jag i Visby för ett besök hos tandhygenisten, men jag fick ta bussen för Golfen väntade på ett nytt batteri och det satte Bosse i senare den dagen.

Under månaden jobbade jag måndag eftermiddagarna på Kupan i Klintehamn

Vädret:
Det var riktigt kallt i början av januari. Som lägsta notering har jag -14° och det kom en hel del snö, men innan månaden var slut var det mesta av snön borta och vi hade +4-+7 grader dagtid och månaden avslutades mitt riktigt milt väder.

Hälsan:
måste ha varit god, för det finns bara ett gnällinlägg vad jag kan se. Gnället var bara för att jag kände mig oiden en morgon i mitten av månaden.

 Februari 

1 februari var jag och jobbade på Kupan på förmiddagen, precis som övriga måndagar under månaden.

Jag gick promenader så ofta jag orkade, eller rättare sagt hade lust.

Jag var med Röda Korset och bjöd på kaffe och semlor på Åvallegården 

Den 10 februari var jag med SPF på ett studiebesök på ICA Maxi Arena i Visby och dagen efter var jag hos tandläkaren. Det där hålet hygenisten hittade skulle undersökas och det renderade i en ny krona.

Dagen efter bjöd Carina och Bosse mig på Alla Hjärtansdagslunch på Eden Tapas & Bar i Visby. Det var ett styrelsemöte med BRF, jag åt lunch en dag ute på Hamncaféet och den 18:de var det dags för ett nytt besök hos tandläkaren. Kronan sattes på plats.

Jag var med på månadens Onsdagsträff och dagen efter hade Röda Korset årsstämma och då avgick jag ur styrelsen. 27:de hade SPF ett månadsmöte med en intressant föredragshållare.

Jag var på Rondo och såg ”En man som heter Ove”.

Vädret:
Blandad kompott med snö, snöslask och regn. En och annan kall dag, men mestadels blidväder.

Hälsan:
Tämligen god, så när som på en envis förkylning, men den gav med sig till slut. Och så då tandläkarbesöken förstås!

Mars 

Mars månad började med den tråkiga nyheten att Josefine Nilsson avlidit. Jag tog en promenad på Klinteberget och återsåg mina gamla stigar och skidbackar. Det var ganska skapligt väder och redan den 10:de var jag och planterade på gravarna.

Alessia var här några gånger och vi pluggade svenska och bakade bullar. 

 Den 17:de var det Gertrudsgillets vårfest och den 19:de hade SPF Påskfest i Hejde.

Så blev det påsk och Eva ordnade en påskfest för oss allihop på Stenstugu.

Jag jobbade på Kupan varje måndag eftermiddag och jag gick ut på mina promenader och njöt av att se naturen vakna till liv igen.

Vädret: Det var mestadels skapligt väder, men en och annan snöby, men det töade kvickt bort igen. Redan den 29:de plockade jag ut trädgårdsmöblerna.

Hälsan: måste varit god.

April

Hänt:
Den första dagen i den här månaden var jag på en bentäthetsmätning på lasarettet. Jag hade skickat en egenremiss till Osteoporosmottagningen eftersom jag nu ätit bisfosfonater i 5 år och ville få råd om fortsatt vård.

Dagen efter hade SPF ordnat en välbesökt mannekänguppvisning på Rondo.

8-24 april var jag på Cypern där jag bodde på hotell Aktea

I slutet av månaden flyttade 184 asylsökande in på fd Guteskolans lokaler.

Jag gick långa härliga promenader runt Warfsholmen och i Masshagen och jag var på Kupan och jobbade.

Vädret:
April är april och det var som vanligt ett ganska växlande väder, med det var torrt och vi hade bevattningsförbud redan i slutet april.

Hälsan:
Ganska god och de två veckorna jag var på Cypern mådde jag prima.

Maj 

Hänt:
Månaden inleddes med ett styrelsemöte med SPF och ett besök på lasarettet och så trädgårdsjobb förstås. Maj är en härlig månad och att få sitta ute och sola omväxlande med att rusta i rabatterna är helt underbart. Så blev det pingst och Eva bjöd på middag på pingstdagen, som var en kylig och regnig dag.
 
Vi hade 55-årig bröllopsdag den 20 maj
Jag var i Fröjel kyrka på en konsert, det var en utflykt med Röda Korset till Stafva gård, ett styrelsemöte med SPF, Onsdagsträff, en bussutflykt med SPF till Norrlanda med omgivningar och på Mors dag bjöd Krister och Thomas på morsdagsmiddag.

 

Givetvis jobbade jag som vanligt på Kupan varje måndag eftermiddag, men en del av promenaderna bytte jag ut mot solstolen.

Vädret: Det var en varm och skön månad med 25-27° som varmast, men det var kyliga perioder också. Runt pingst var det regnigt och bara 7-8°.

Hälsan:
Ryggen var lite knasig och jag var på röntgen och sedan på ett besök på Osteoporosmottagningen där jag fick goda råd och anvisningar.

 Juni 

Månaden började med riktig högsommarvärme
Hänt:
Första veckan i juni var jag i Visby en dag, SPF firade Nationaldagen på Klinteberget som vanligt. 
 
Jag jobbade mina eftermiddagar på Kupan och gick ut på promenader, men jag satt mycket ute och läste också och så lyssnade jag på sommar i P1.
 
Krister och Thomas var här på besök en söndag. Midsommarafton firade jag på Stenstugu tillsammans med Eva och hennes familj. Det var en konsert i Fröjel kyrka i slutet av månaden.

 

Vädret: 
Månaden började med temperaturer på 26-28°, men sedan blev det mera normala 15-22°. Det var ganska torrt, men det kom några åskskurar då och då. I mitten av månaden fick vi nästan 25 mm på ett dygn.

Hälsan:
Var ganska skaplig, så när på en trilskande rygg.


Juli 

Hänt:
Månaden började med varmt och fint väder, men den 3:dje var Eva och jag på Romateatern och det blev en väldigt blöt historia.

Jag fortsatte med att jobba på Kupan, nu på torsdagseftermiddagarna, jag läste väldigt mycket och så lyssnade jag på sommarpratarna. Det är verkligen sommar för mig!

8-19 juli var Kerstin och Hassine här och det var väldigt trevligt. Vi åkte till Korumpen och var och såg på skeppssättningarna vid Rannarve, vi var och plockade hallon på Stenhuse och vi var med på En dag för världens barn i Klintehamn.

Eva bjöd oss till Stenstugu när Edoardo gjort Arancini och då kom Kerstin o Hassines yngste son Haroun också dit tillsammans med sina döttrar.

 

SPF hade sin sedvanliga grillkväll vid Valbyte, jag var på ett 89-årskalas i Tofta.

Det blev soliga och fina dagar och jag var på Björkhaga och badade tillsammans med Ann-Marie.

En dag i slutet av månaden var jag i Visby hos Ann-Marie och hade en riktigt härlig dag tillsammans med henne.

Jag och Eva var på Rondo och såg filmen Livet efter dig.

Vädret:
Varmt och skönt och alldeles för lite regn

Hälsan:
Måste varit ganska bra. Var i Hemse och fick en TBE-spruta.

Augusti

Hänt:
Sommaren fortsatte som förut med jobb, läsning och lyssnande på sommarpratarna och så fort det gick låg jag i solstolen och njöt.

Den 6 augusti hade SPF ett månadsmöte där Mart Marend berättade om sina resor till Svalbard.

Kicki och Berra var på ön på hundutställning och då kom de hit en eftermiddag och hälsade på.

Thomas med sina föräldrar, Kicki och Leif

Det var 22-årskalas för Edoardo och Alessia. Bosse och Carina bjöd på en söndagsutflykt till Katthammarsvik, Krister o Thomas och hans föräldrar var här på lunch.

SPF arrangerade ett studiebesök på Magasin Wisborg, jag var på Rondo och lyssnade på Babben och Göran Fristorp och den 29:de flög jag till Arlanda, för vidare befordran till Sicilien.

Vädret:
Varmt och torrt, med några mindre regnskurar.

Hälsan:
Jag åkte på en förkylning efter den där utfärden till Roma, men den var lindrig.

September 

Första veckan i månaden var jag på Sicilien där jag hade helt underbara dagar med trevlig utflykter, härliga bad och mycket, mycket god mat.
När jag kom hem var det en hel del pyssel med blommor, vattning och gräsklippning och så återupptog jag jobbet på Kupan efter ledigheten.
En dag var jag i Visby på TeamOlmed och sedan fortsatte jag till Endre där jag hälsade på svägerskan och jag var på Onsdagsträffen i Skolgården i Fröjel.

 

SPF hade sin höstupptakt med korvgrillning på Snäckan 
På Klinte marknad var det soligt och fint höstväder och jag började med att sälja lotter för Röda Korset, men när jag var klar där gick jag runt och handlade lite av varje. Jag träffade Krister och Thomas och de följde med mig hem och drack eftermiddagskaffe.

 

Vädret:
Många varma och sköna dagar, men nog märktes det att det började bli höst.

Hälsan:
Jag hade besvär från ryggen och var på TeamOlmed och provade ut en ortos och så hade jag rätt mycket förmaksflimmer. Jobbigt!! Var i Hemse och fick en TBE-spruta.

 

Oktober 

Hänt:
Månaden började med att Eva bjöd mig på söndagslunch och jag kokade äppelmos till henne.

Eltel var här på Odvalds och gjorde installation av utrustning så att vi kan få Telia Triple Play.

SPF hade ett styrelsemöte här i lokalen.

Det var höstjobb i trädgården och höstliga promenader blandat med jobb på Kupan.

Bostadsrättsföreningen hade ett informationsmöte angående Telia Triple Play, SPF hade sin höstauktion i Hejde och jag var på en kurs i Visby gällande föreningens nya medlemsregister och jag var med på månadens Onsdagsträff.

 
Jag var hundvakt några dagar i mitten av månaden. Kommer dom inte snart undrar Fridolf nog
 Carina och Bosse var här på lunch och vi gjorde Bosses fakturering för Mulde Strandkvior.

 

Vädret:
Oktober var en kylig och molnig månad och man väntade och väntade på lite brittsommar, men den kom aldrig.

Hälsan: 
Jag hade rätt mycket besvär av mitt förmaksflimmer

 

November
Hänt:
På Alla Helgons dag var Krister och Thomas här på lunch efter att de varit på graven och dagen efter bjöd Eva mig på lunch.
Jag gick i skogen och frossade i snöbilder
 Den 7:de fick vi en snösmocka, som SMHI uttryckte det och det kom en massa snö och sedan anföll en snökanon och det kom ändå mera. Nu blev det inte så många promenader annat än i skogen, för det var enormt halt överallt.

 

9 november hade jag en tid på vc i Hemse, men fick boka om den p g a halka. Jag fick en ny tid och träfade en trevlig läkare som ändrade medicineringen och efter det kommer flimmerattackerna mera sällan.

På Fars dag ordnade jag ett kroppkakskalas, Bostadsrättsföreningen hade en styrelsefest och jag hade ett styrelsemöte med SPF här.

Alessia var här och tränade svenska, jag var med på Onsdagsträffen och jag var på vårdcentralen i Hemse.

27:de satte Bosse på vinterdäcken på Golfen och dagen efter var vi och åt julbord på Toftagården.

Vädret:
Det var onekligen växlande med 7-8 minusgrader och massor av snö, som sedan töade bort, för några veckor senare var det +11.

Hälsan:
Förmaksflimret fortsatte att störa mig, så jag fick en tid hos en läkare på VC i Hemse och fick recept på nya piller.

December

Hänt:
SPF hade ett styrelsemöte den 5:e och jag pysslade en hel del med deras nya hemsida och medlemsregister och så var det ju bakning, städning och jobb på Kupan. 
8:de var jag i Visby och besiktade bilen och var på TeamOlmed och fick korsetten justerad och sen åkte jag på Öster och handlade julklappar.

 

Jag var i Endre och gratulerade Barbro som fyllt 80 år. Väglaget var bra hela månaden, så det blev en hel del promenader mellan varven med julpyssel och städning.

Jultomten efter välförrättat värv

Så blev det julafton och då samlades vi på Stenstugu. I år var Krister och Thomas med, men däremot saknade vi Gaetano och Alessia o Edoardo, som var på Sicilien. Det blev en väldigt trevlig julafton med massor av god mat och massor av julklappar.

På juldagen samlades vi här hos mig, utom Carina som inte orkade efter den intensiva julaftonen.

I mellandagarna jobbade jag en eftermiddag på Kupan och så var jag i Visby, där Ann-Marie bjöd på lunch och senare på kvällen bjöd Krister och Thomas på kvällsmat.

 Dagen före nyårsafton, när det var Astäuens dag passade jag på att bjuda mina kära grannar på eftermiddagskaffe.

Vädret:
Blidväder och ingen större nederbörd och det som kom var i forma av regn. Annandag jul hade vi +8° och sol, men blåsigt. Och det blåste och blåste. Stormen Urd drog in över landet på Annandagens kväll och ställde till med en hel del elände.

Hälsan:
Förmaksflimret fortsätter att störa mig och jag fick kontakta VC i Hemse igen och fick starkare tabletter. Rinnsnuva, som jag haft känning av länge och trott att det var enalapril som var boven orsak till, blev verkligen besvärande. Kan det vara de nya tabletterna??

Nu är det nyårsaftons morgon och ännu är det lugnt. En blek sol lyser och det är nästan 8³ varmt. Jag ska åka en sväng till kyrkogårdarna och tända ljus och i kväll firar vi på Stenstugu.
Därmed avslutar jag mitt bloggår 2016 och om du orkat läsa ändå hit önskar jag  ett:

 
Gott Nytt År 2017!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s