Dumt gjort

Jag satt och bläddrade bland gamla foton igår kväll innan jag gick till sängs och hittade det här kortet av syskonen Levander: Natalie, Harry, Åke och Barbro. Det finns ett från samma tillfälle där barnen också är med, så därför tror jag mig veta att fotot är från sommaren 1975 och att det är svåger Bengt som var fotografen.

Det känns vemodigt att de nu är borta alla fyra.

Det var dumt gjort, att sätta sig så sent på kvällen och titta på gamla foton i stället för att gå och lägga sig och det var inte lätt att koppla av och somna sedan. Det är så många tankar som snurrar i huvudet ändå nu; pandemin, alla barn som fyller år, advent och så allt som hör julen till. Det räcker mer än väl.

Solen skiner efter en regnig och ruskig lördag, men det blåser ännu en hel del. Jag har varit ute och kollat hålet vid planket och där är uppenbarligen trafik ut och in. Jag la dit ett par stenar igår och de är flyttade på. Det får bli ett samtal till Anticimex i morgon. Trots blåsten var det rätt behagligt ute, så nu tror jag att jag ska ta och passa på och sätta upp utebelysningen.

Ha en skön söndag!

30 reaktioner till “Dumt gjort

 1. Så vacker din heder är! Jag ska också börja med belysningen snart. Det behövs lite extra ljus, för vi har det riktigt novembergrått och trist för tillfället. Kram

 2. Din nya header är så vacker. Belysningen i trädgården har jag satt upp och tänder den på kvällen. Lite tidigt men det är så mörkt och dyster så jag tyckte det blev lite bättre.
  Kram

  1. Tack, headern är en bild från mina gamla tassemarker – Mulde fritidsby – och där har jag gjort många härlig promenader. Där finns ett hjorthägn och man kan gå en fin stig ändå ner till stranden. Så mysigt!
   Kram

 3. Precis innan sängdags är det nog inte så bra att fördjupa sig i gamla minnen. Då är nog något lättsmält på TV att rekommendera.

  Kram och god söndag!

 4. God förmiddag Ingrid! En fin bild, som såklart väcker minnen!
  Spännande med hålet vid planket 🙂
  Önskar dig en fin eftermiddag!
  Kram

 5. Vacker bild högst upp!
  Bilder ger fina minnen, men kan också vara upprörande, men kanske bra i en sorg. Dock inte precis man ska gå till sängs.
  Skön söndag!

 6. Jag hoppas du har några trevliga bloggar att gå in på, när du behöver skingra tankarna. Själv går jag gärna in på din 🙂

 7. Vilken fin bild. Man får känslan av sommar och glädje när man ser den bilden. Här är det mörkt och blötsnö som ligger överallt. Jag har i alla fall lyckats byta gardiner i ett av rummen. Få se om jag tar tag i mer eller bara vilar mig i form.

  1. Det är ett ställe jag ofta besökt och besöker för att gå promenader. Det är trevligt att byta gardiner. Kan man inte möblera om på något annat sätt får hemmet trots allt ett lyft.
   Kram

 8. Nä, man ska inte göra saker som upprör en, precis innan man ska sova. Men det är lätt hänt! Och så ligger man där och grubblar…Det var i alla fall en jättebra bild på de fyra syskonen!
  Soligt och fint här idag, men fortfarande lite blåsigt. Har just varit ute och räfsat ett par timmar, det känns i ryggen. Nu har björkarna fällt sina löv, så nu är det lönt att räfsa.
  Jul-utebelysningen ska vi sätta upp nästa vecka, det ser jag fram emot!
  Håller med tidigare kommentarer: Din header är jättevacker!
  Kram, Monica

  1. Soligt och fint har vi också haft i dag, men blåsigt. Jag fick i alla fall räfsa bort lite löv och utebelysningen är på plats (men tänds inte förrän nästa helg)
   Kul att du gillar headern!
   Kram

 9. Jag har också varit i Minnenas allé en stund här i en pärm och ja, jag blev sittandes minst en timme. Nej, inför sänggåendet ska man varva ner, men visst, ibland styr tankarna en till att göra något annat.
  Söndagskram!

  1. Fotoalbum har jag i mängd och där kan man förlora sig hur länge som helst. Jag skulle skanna in mera egentligen…..
   Kram

 10. Först och främst – vilken vacker bild i din header! Ja, minnen kan sätta igång tankarna och känslorna… Det är många tankegångar nu med pandemin, födelsedagar (som vi också har) och högtiderna som väntar. Men jag tänker att allt löser sig… på ett eller annat sätt.
  Kram Gunilla

 11. Man får vara lite försiktig före sänggåendet, hos mig är det lätt att sorgliga saker snurrar in i drömmarna och i de där vakna stunderna mellan. Hoppas Anticimex kan göra en insats, ett rejält hål.

 12. Nä att dyka ner i nostalgins gömmor när det är dags att sova är nog inte det bästa sömnmedlet.
  Det är verkligen mycket som kommer upp i huvudet nu när julen närmar sig med stormsteg.
  Inga barn på besök, inte få träffa barnbarn med växande mage. Det kommer två nya barnbarnsbarn i mars/april.
  Att prata med dom i telefon är inte alls detsamma. Dessutom är jag ganska dålig på att ringa och det har jag tydligen även ”ärvt ner” till mina barn, det är bara äldste sonen som ringer någorlunda regelbundet.
  Kram/Kicki

 13. Vi har massor av videofilmer från släktfester, på våra hundar, våra vänner och grannar. Men ingen av dom lever längre – så jag klarar inte längre att titta på dom. Jag bara börjar grina och är det sent så kan jag inte somna utan en hel sömntablett (brukar annars ta en halv). Och fotoalbum har jag massor – mamma jobbade på en fotoateljé – men det är likadant där. Egentligen skulle man ju bara kasta dom, vi har ju inga barn som ska ärva oss och det börjar kanske bli dags att rensa upp lite….. 😦
  KRAM/Susie

  1. Jag överlåter till mina barn att ta vara på dem, eller kasta dem. Vilket de vill!
   Annars behöver man nog rensa upp både här och där.
   Kram

 14. Många minnen som hoppar fram när man tittar på bilder från ” förr”.
  Förstår känslan verkligen.

  Men den dagen man själv är borta så kastas väl det mesta i bildväg så småningom antar jag.
  Lite vemodigt. 🙁

  Sv: boken är en perfekt julgåva till en snusare. 👌

Kommentarsfältet är stängt.