24 november

I dag är det en månad kvar till julafton och den här dagen fyllde min svärfar Adolf år.  Samma dag som han fyllde femtio, 24 november 1944, gick passagerarfärjan Hansa under med man och allt och 86 personer fick sätta livet till. Det blev en mycket annorlunda femtioårsdag. Genom åren har mycket annat negativ hänt just den här dagen, så jag känner att det nog är bästa att ligga lite lågt i dag.

Gårdagens vackra solsken har bytts ut mot gråväder och regn, så det var tur att jag tog mig en Klintevända igår efter lunch, för i dag håller jag mig inomhus. Jag hade tänkt baka i eftermiddag, men vet inte om jag ska våga mig på att göra det en sån otursdag? Fast i och för sig har jag ju något att skylla på då, om kakorna inte blir goda.

Två amaryllisar och två julstjärnor köpte jag igår på Suderviljan.
Femtungorna hänger ännu med

När jag kom hem fortsatte jag mitt adventspyntande och hämtade in jullådan från förrådet och plockade fram adventsstjärnan och ljusstakarna. Nu är de på plats, men tänds inte förrän på lördag kväll, precis som utebelysningen.

Dagens ordspråk:
Man ska sluta leken, när den är som bäst.

Ha en trevlig tisdag!

24 reaktioner till “24 november

 1. Fy sådan negativ dag. Bäst att vara på vakt då. Jag har börjat med lite julpynt… Vi sköter om oss.

 2. Så tråkigt för din svärfar, att få ett sådant minne förknippat med sin 50-års-dag! Även om man inte direkt tror på otursdagar, så skadar det i alla fall inte att vara lite försiktig!
  Gråmulet här idag men inget regn, så jag ska gå ut och räfsa en bit till…
  Har skrivit en lång handlelista till Fia; vad hon får jobba för sina gamla föräldrar! Jag har inte tagit in våra julljusstakar än, men det får jag nog göra, om det behövs höpas nya lampor till dem.
  Ha en skön dag, kram, Monica

  1. Jag tog mod till mig och har satt igång att baka mazariner. Smetarna är klara och formarna smorda, men nu ville ryggen ta en liten paus.
   Kram

 3. Så fint det ser ut hos dig med jastjärnan på plats. Jag plockar fram lite varje dag, och på lördag tänder jag med alla adventsspakar. Det behövs lite ljus och värme nu. Kram

 4. Så fint du har pyntat. Mazariner som är så gott och du är duktig på att baka. Jag kanske gör några klenäter som är en favorit. Har mammas recept på tunna spröda klenäter.
  Här regnar det och är grått.
  Kram Anki o Minton

  1. Klenäter är jättegott, men det är något som jag aldrig har gjort. förmodligen för att varken mamma eller svärmor gjorde det.
   Kramar till er!

   1. Den var en av julens kakor samt mandelmusslor, nötkakor, kokostoppar och pepparkakor. Nu dök det upp en del minnen från barndomen.

 5. Vissa datum har en tendens till att inte föra så mycket gott med sig men baka vågar du nog göra. Så adventsfint du har fått hemma hos dig.

  Kram

 6. Så fint du har det!
  Duktig på att baka är du med. Jag har grunnat i flera dagar om jag ska baka matbröd men tillfället har inte kommit till mig. Jag är svårflörtad.
  Kram!

 7. Dina mazariner känns lite inspirerande. Kanske ger jag mig på rullrån i morgon, det var länge sen. I morgon eller på torsdag satsar jag på blomsteraffären, tror jag.

 8. Jag håller på att förbereda mig mentalt för att ta fram ljusstakar och sätta upp ljusslingan ute. En sak i taget, tanken först så kanske det blir gjort i helgen.
  Har även tänkt hämta hem lite renlav från skogen innan snön kommer.
  Kram/Kicki

 9. En dag med tråkiga minnen … då är det nog bästa att inte göra så mycket.
  Du fick ändå en del gjort och det blev fint! Jag ska väl försöka leta reda på adventsljusstakarna också … motvilligt, men ändå. 🙂
  Ha en fin onsdag!
  Kram

 10. Här hos mig har det inte blivit någon advents- eller julstämning trots lite vitt på marken. Borde väl se till att det blir lite utebelysning uppsatt i alla fall innan helgen. Och någon stjärna och ljusstake inne. Kanske känns det lite mer jullikt då.
  Det jag ser mest fram emot just nu – förutom vaccin mot viruseländet då – är att det är mindre än en månad kvar tills ljuset återvänder till vår del av världen.

  1. Jag tycker att det låter som om vi har ungefär samma känslor inför julen och vintern som väntar. Yngste sonen är född den 22 dec – Han kom med ljuset!
   Kram

 11. Jag har tagit ner lådorna för julpynt och adventsstakarna och ställt allt i hörnet i ett rum jag inte använder så mycket, men har inte gjort något med det hela ännu.
  Lyssnade på en pod om Hansa ganska nyligen, minns inte vilken.
  Vissa datum händer fler saker än andra, både på gott och ont.

Kommentarer är stängda.