Barnbarnen 1989-2010

Här kommer några bilder av våra barnbarn, men för att börja från början, så startar jag med bröllopet mellan Eva och hennes Claudio.
Eva har bott på Sicilien sedan hon var 18-19 år. I början endast sommartid, men efter ett tag året runt. Där träffade hon också sin man och efter några år beslöt de att gifta sig. Eva och Claudio vigdes den 1 juli 1989 av borgmästaren i Gaggi.

Krister var redan på Sicilien, för den sommaren jobbade han där, men Åke och jag och min syster Kerstin och hennes man Hassine, åkte ner till Sicilien för att var med på bröllopet. På det första kortet ser vi Kerstin och Åke när de sitter och väntar på att åka iväg till vigselceremonin.

GAETANO

Den 5 oktober 1989 föddes så vårt första barnbarn. Han fick namnen Gaetano, Luca, Gusten.”Gusten” fick han heta därför att vi kallat ”magen” för Gusten efter en gammal farbror, som bott här hemma på Stenstugu. Farbrodern hette egentligen Gustav, men det visste inte Claudio, så när han skulle anmäla till myndigheterna vad den lille nyfödde gossen skulle heta, så blev det ”Gusten” som svenskt tillnamn.

Naturligtvis måste jag åka ner till Sicilien för att få se mitt första barnbarn. Det gick inga charterflyg då så jag åkte ordinarie flyg med SAS.Det var verkligen en fantastisk upplevelse att få se det här lilla barnet. Och när jag ändå var där så ordnade Eva så att det blev barndop också.

EDOARDO

12 augusti 1994 föddes så Edoardo. Det var verkligen spännande för mig.
Eva skulle förlösas med ett planerat kejsarsnitt och jag åkte ner till Sicilien för att vara med henne på sjukhuset. I Italien måste man ha någon anhörig med sig, som hjälper till, annars får man betala extra på sjukhuset till någon sjuksköterskeelev eller till någon annan som kan vara med. Eftersom man inte är i form för att stiga upp och sköta om sitt barn direkt efter ett kejsarsnitt, så måste man ha hjälp. Så jag bodde ett par dygn på sjukhuset och skötte om Edoardo och hjälpte Eva med det jag kunde. På den här bilden har vi kommit hem till Gaggi igen.

Här pysslar Gaetano om sin lillebror

EDOARDOS DOP

Edoardo döptes pingstdagen 1995 och då åkte både Åke och jag ner. Här är några bilder från kyrkan. Efter dopet var det ordnat med lunch på La Spelonca. En restaurang som Claudios bror Pippo drev tillsammans med en kompanjon.

Huset som Eva och Claudio bor i ägs av Claudios familj och där bodde även hans mamma så länge hon levde och hans syster Theresa och hennes familj. Lägenheten högst upp ägs av Eva och Claudio och den har de fortfarande kvar (okt 2022)

GOTLANDSBESÖK

Många jular har vi fått få rå om båda våra barnbarn. Några gånger har bara Eva och barnen varit hemma, men Claudio har varit med flera gånger. Julen är en trevlig högtid, men det blir alldeles speciellt när man har barn omkring sig.

Här har vi fått kärt besök av Eva och Gaetano. Året är 1992 och här sitter Gaetano och leker med en julklapp som han fått av Krister. En helt otroligt hållbar leksak. Det är en bilsimulator och den fungerade så länge någon av pojkarna ville leka med den.

I augusti 1993 gjorde Åke en bypass-operation och då kom Eva och Gaetano hem och stannade nästan en månad för att kunna vara tillsammans med honom när jag jobbade. Samma år den 18 september fyllde mamma 80 år och då var de ännu kvar och här är vi samlade i salen: jag, mamma, Eva, min faster Magnhild, min syster Barbro och Gaetano.

1996 var Eva och barnen hemma. Här är jultomten på besök.

1997 var det kallt och snö, men vi hade god hjälp med snöskottningen. Krister och Gaetano gjorde snögubbar. Det var inte så kallt, så de var tvungna att ta hjälp av vatten för att få till en gubbe.

Jul på Stenstugu 2007

GAETANOS KONFIRMATION

1999 konfirmerades Gaetano och då åkte Åke och jag tillsammans med Bosse och Carina till Sicilien för att få vara med. På Sicilien konfirmeras barnen när de är 10 år. Efter konfirmationen var det middag på Holiday Clubs uteservering där vi bjöds mycket och god mat.

EDOARDOS KONFIRMATION

Cavallarokyrkan var vackert blomstersmyckad den 5 juni 2005 när Edoardo konfirmerades. Det var massor av folk som ville närvara vid konfirmationen. Det fanns platser reserverade för föräldrarna, men resten fick stå.

Här sitter Claudio, Gaetano och Edoardo på restaurangen innan vi ska gå in och äta. Edoardos kamrat Marco konfirmerades på samma gång och då man har gemensamma släktingar hölls middagen tillsammans med dem.

Sicilien juni 2006

Juni 2006 gjorde vi ett besök på Sicilien och här är ett par bilder på våra fina barnbarn.

Gaetano 18 år

Den 5 oktober 2007 fyllde Gaetano 18 år och då åkte vi till Sicilien för att vara med och fira hans stora dag.På Sicilien är 18-årsdagen en mycket större högtid än här i Sverige och Eva planerade för en stor trädgårdsfest i trädgården på Villa Citrus och det skulle lagas massor av mat till det, för det var mellan 40 och 50 personer inbjudna.Eva hade gravat lax och jag gjorde gravlaxsås. Ansjovis hade jag haft med mig från Sverige, så vi gjorde 2 stora formar med Janssons Frestelse. Dessutom gjorde Eva 3 smörgåstårtor, paprikasallad och caponata, som är en siciliansk grönsaksrätt och mycket gott!

Dagen före festen var Åke och jag med i Catania för då skulle Gaetano köpa sitt livs första kostym med alla tillbehör. Han blev väldigt stilig! Festligheterna skulle inte gå av stapel förrän på kvällen och gästerna var bjudna till klockan 20.00, vilket innebar att de första dök upp vid 20.45. Så vi hade hela dagen på oss att duka och ordna. Pappa Claudio riggade upp strålkastare, för att få det lite ljusare i trädgården och högtalare för musikunderhållningen.

Sicilien maj 2008

Sicilien maj 2009

Den sommaren jobbade Gaetano på en bar på Recanati som heter Sikelia och när vi var där och åt lunch var det han som serverade oss. Den Sicilienresan blev Åkes sista resa.

Miriam och Gaetano på besök på Stenstugu hösten 2010

Sidan skapad 2022-10-15

3 reaktioner till “Barnbarnen 1989-2010

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s