Uppe med tuppen

Jag vaknade tidigt i morse och låg och funderade på att det nog skulle bli en mulen dag, för det var ännu så mörkt. Klockan var bara sex och  trots att sängen var ganska behaglig gick jag upp, drog isär gardinerna och öppnade persiennerna och upptäckte att solen inte var uppe ännu, det var därför det såg ut att vara mulet. Nu skiner solen från en klarblå himmel, men det blåser. Det upptäckte jag när jag tog med mig min sista kopp kaffe och tänkte sitta ute och dricka det. Jag gick snabbt in igen.

Det blev ingen promenad igår, för Bosse ringde och erbjöd sig att byta till sommardäck på Golfen och det tackade jag givetvis inte nej till. Medan han gjorde det gick jag en sväng på gården och var inne och hälsade på Claudio, på säkerhetsavstånd givetvis.

IMAG2299_1
Jag tror inte att de behöver frysa varken på Stenstugu eller Sicklings nästa vinter

När jag kom hem var det lagom kaffedags och sedan roade jag mig med de tre sista avsnitten av The Stranger, en ganska bra serie tycker jag.

TG-Kvinder-39Det var en insändare i GA idag som gav mig dåligt samvete. Någon hade suttit på parkeringen utanför Konsum och sett att den ena vithåriga 70-plussaren efter den andra ”helt obekymrat” gick in där och bland dem kan jag ha varit. Jag får nog sluta med sådant ofog!

Dagens ordspråk:
Varav hjärat är fullt, därom talar munnen.

25 reaktioner till “Uppe med tuppen

 1. Ja, nu är det mörkt längre på morgonen, sedan sommartiden kom. Själv märker jag inte så mycket av det, stiger upp sent och går och lägger mig sent.
  Bra att få bytt till sommardäck, det ska vi också göra. Vi anlitar en firma i Vellinge, som byter och förvara våra däck. Bekvämt!
  Nej, du skulle nog be dina barn hjälpa dig med handlingen, man ska inte riskera något. Även om det är tråkigt att inte få göra något själv!
  Nu kommer solen så försiktigt här, men det blåser ganska mycket.
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Det har varit lite tråkigt att köra på snö- och halkfria vägar hela vintern med de nya dubbdäcken, så det kändes verkligen bra att få byta.
   Det blåser hemskt här också, men jag ska nog försöka ta mig ut ett tag. Dagen blir så trist annars.
   Kram

 2. Nej, frysa lär de inte behöva göra. Så härligt att ha ett sådant rejält förråd.
  Du har ju barn som säkert handlar till dig så det kan nog vara klokt att ta emot den hjälpen faktiskt.

  Kram och god torsdag!

 3. Jag har inte det minsta ont av att e-handla. Jag har ju inga barn här som kan hjälpa mig och jag vill faktiskt inte gå in i affärer längre, inga alls. Så tänker jag.

  Här blåser som skam, men jag får väl gå ut en sväng ändå. Ha det så gott!
  Kram

  1. Har just kommit hem efter drygt en timmes promenad. Jag höll mig i skogen, så jag fick lite skydd för vinden.
   Kram

 4. Jag var en snabbis in på ICA igår, där har dom vidtagit en massa säkerhetsåtgärder, markerat vid kassan hur nära man får stå i kön, kassörskan hade fått plexiglas framför sig. Dessutom kan man beställa sina varor och få dom utlämnade vid deras lastkaj,
  Men utanför affären stod en karl, som försökte stoppa alla för att göra reklam för något, hur olämpligt var inte det i dessa tider.
  Det var inte lite ved som travats på Stenstugu.
  Skönt att du får hjälp med däcken, jag ska få våra skiftade nästa vecka.
  Här skiner solen, men det stormar kalla vindar.
  Kram/Kicki

  1. Konsum här har fått förfrågan om de kan ta emot beställningar, så att man sen kan få hämta det, men det går inte och det förstår jag mer än väl. De håller ju ännu på med ombyggningen.
   Kram

 5. Fint att ni har säkerhetsavstånd – jag har förvånats och rentav blivit lite rädd då jag sett hur ”lätt” Sverige tar på corona… folk trängs i bussar för att bussturer dragits in, inget avstånd där inte… folk kramar varandra hejvilt som förr.
  Hjälp!

  1. Jag skulle absolut inte vilja åka buss nu. Tur att jag har min bil i fall jag vill iväg någonstans.
   Kram

 6. Det var en rejäl hög med ved till kommande vinter. Skall byta till sommar däck på onsdag hos min bilverstad som förvarar dessa. Oj måste man vara 70+ om man är vithårig😊 det har jag varit sen 60 år och p.g.a dåliga knä linkar jag fram men är inte 70.
  Brukar handla direkt efter lunch för då är det väldigt lite folk i affären så man kan hålla avstånden. Kramar

  1. Jag färgade håret i många år när jag började bli grå, men så slutade jag med det och nu tillhör jag de vithåriga 70-plussarna. 😉
   Ja, efter lunch eller gärna fram mot 2-tiden är det lugnt i vår affär.
   Kram

 7. Vilken imponerande vedhög Kinabror och jag har inte börjat kapa och klyva ännu för snön ligger på stockarna och idag snöar det som sjutton, stora blöta flingor. Jag har också fuskat. Brorsan som är 69 får ju gå in på affären men jag slank också in som hastigast.

 8. It seems both of us were in good tune this early morning. I had my coffee before 6.00 am and it was still dark outside. Then sun rose and it was a beautiful sunny day and blue sky ❤

 9. Härligt med all ved! Vi väntar på att få hem ett par lass. Då har vi något att göra när vi håller oss hemma.
  Jag ska åka tidigt imorgon och handla i vår lilla lokala affär, åt både mamma och oss. Sonhustrun och barnbarnet handlade lite idag som inte finns i affären.
  Här har det blåst både jord, snö och träd på eftermiddagen, riktigt otäckt!
  Kram och var rädd om dej! Inger

  1. Det blåser här också, men inte så farligt som befarat tror jag.
   Var rädd om dig du också Inger! Kram

 10. Vilken tjusig vedstapling! Den är en fröjd för ögat. Jag har också fått satt sommardäck på min bil och nu är det bara sommaren som fattas för att det ska passa ihop. Kram

  1. Visst är vedstapeln fin!
   Ja, nu får vi vänta på sommaren och se vad den har att komma med……
   Kram

 11. Det kom ju rejält med blåst, regn och snö igår, Riktigt jobbigt, fast jag höll mig inne, som vanligt.
  Fina vedstaplar, de kommer att räcka ett bra tag, kan jag tänka mig.
  Bra att få på sommardäcken nu, kan tro att det är dags.
  Min man går fortfarande och handlar, tidiga mornar. så fort dom öppnar och då brukar det vara lugnt och han håller avstånd. Jag går inte in i affärer nu. Här i Stockholmsområdet är det ju så många som är smittade, verkar inte så många på Gotland, vad jag har läst.
  Var rädd om dig.

  Kram!

  1. Nu gäller det att vara rädd om sig, så det är klokt att du inte går i affärerna. Man vet inte hur många som är smittade, för det är många som inte blir testade, så vilka man ska hålla sig undan från är svårt att veta.
   Kram

Kommentarer är stängda.