Fem en fredag v14 – Artighet

Solen skiner i dag, men det blåser som attan, även om jag tror att det inte blev så illa som SMHI trodde i sin prognos. Jag får väl ta en testvända till soprummet med lite bråte, så får jag se om man ska satsa på någon promenad senare.

Allt är upp och nervänt
nu och jag fungerar inte som jag borde. Med bara en vecka kvar till påsk borde påskpyntet varit på plats för länge sedan och planteringar med påskliljor och penséer pryda entrén, men inte i år. Jag hittade tre påskkycklingar i en låda som jag städade igår och dem satte jag i köksfönstret, men resten struntar jag i.

strutsI radio, tv och tidningar  bombarderas man med information och uppdateringar om coronavirusets härjningar.  Hur ska man kunna sortera ut det som är relevant i hela det enorma flödet av teorier om vad det här kommer att innebära för mänskligheten? Jag önskar att man kunde göra som strutsen – sticka huvudet i sanden och låtsas att allt är ok!

Men som jag satt här och deprimerade ringde det på telefonen och det var från Karlssons buss. Jag hade ju bokat en resa till Holland nu efter påsk och den är givetvis inställd, men Karlsson väckte hoppet till liv genom att fråga om jag ville åka med i april 2021 i stället. Det var så många av de som skulle ha åkt nu, som haft det som önskemål, så han ville tipsa mig om den nya resan innan den blir fullbokad. Så glad jag blev! Jag bokade in mig på direkten.

holland07 045
Nu kanske jag får komma till Keukenhof en gång till i alla fall!

Här kommer elisamatildas fredagsfrågor:

1. Ser du till att hålla upp dörren för folk?
Absolut!

2. Säger du tack för maten även om du ”bara” är hemma?
Jag tackar inte mig själv för maten, men annars tycker jag att det tillhör vanlig hyfs. Det fick jag lära mig att göra hemma och mina barn har alltid gjort det och Åke sa alltid ”Tack för maten!” när han reste sig från matbordet.

3. När du träffar någon du inte träffat på länge och ni säger att ni måste ses snart, blir det någonsin av?
Tråkigt nog blir det sällan så.

4. Rättar du folk när de säger något fel?
Möjligen om det dyker upp något faktafel, men jag skulle aldrig rätta till någons sätt att uttrycka sig. Jag har själv varit ute för det och kände mig då otroligt tillplattad.

5. Vad tycker du om butikspersonal som kommer upp och frågar om du vill ha hjälp?
Helt ok! Bara de försvinner när jag tackar för erbjudandet och ber att få återkomma om jag behöver hjälp med något.

Dagens ordspråk:
Blygsamhet är en dygd – men man kommer längre utan den.

28 reaktioner till “Fem en fredag v14 – Artighet

 1. Samma svar som jag skulle gett. Men jag är duktig på att leka struts för det är för mycket information nu. Är försiktig och håller avståndet.
  Kramar från Minton och mej

 2. Jag håller med dig, ibland vill man vara som strutsen. Tröttsamt. Vad trevligt att kunna teckna en vårresa nästa år!
  Dina svar på frågorna liknar mycket mina.
  Kram!

 3. Så trevligt med resan och så bra att researrangören kontaktade dig. Win-win för båda parter.
  Artighet är en självklarhet för mig 😀

  Kram och god fredag!

 4. Håller med dig om att det är en deppig tid. Och med en viss oro. Det framhålls ju hela tiden, att det är mest de äldre, som dör av cowid-19, och det piggar ju inte upp precis. Vi har det ju ändå bra, som har barn och barnbarn i närheten, så man ska ju inte klaga…
  Kan även stämma in i dina svar på frågorna!
  Det blir nog inget påskpynt här heller, känns liksom inte lönt.
  Så härligt och uppiggande att ha bokat en resa, även om det är långt fram i tiden! Det gjorde du rätt i!
  Må så gott, kram, Monica

  1. Visst är det trist och oron tär på humöret. Tur då att glädjespridaren Per-Axel hörde av sig och fick mig på bättre humör!
   Jag har just kommit hem efter en skogspromenad. Det blåser, men i skogen får man lä.
   Kram
   Kram

 5. Idag har jag skippat promenaden utomhus, har farit runt med dammsugaren i stället. Det får räcka som motion för idag. Även vi har fått samtal från Per-Axel och bokade in oss för nästa vår.
  Ha en skön fredagskväll.

 6. en blir väldigt påverkad av alla negativa nyheter. jag har också en resa inbokad men inte förrän i början av november. hoppas att den blir av

 7. Men så härlig bild av tulpanerna! Hoppas verkligen för din skull! Det är lite mycket nu, som man säger. Just nu lite snöstorm utanför fönstret.

 8. Så trevligt att kunna omboka resan och ha något att se fram emot om än längre fram. Jag kanske silar mygg och sväljer elefanter i allt informationsflöde men numera väljer jag att bara ta del av nyheterna en gång om dagen, annars blir man knäpp. Tycker som du vad gäller frågorna. Trevlig helg

 9. Vad roligt att resan kunde bokas våren 2021. Då har du verkligen något trevligt att se fram mot.
  Kram ❤️
  Gigi

 10. Åh, syns att din resa blev inställd men jag förstår att du verkligen längtar tillbaka för att se tulpanerna. Älskar tulpaner!
  Tror det beror väldigt mycket på hur man säger till om felsägningar, känner man sig tillplattad tycker jag verkligen att personen gjort fel!

  1. Man får hoppas att det här eländet får ett slut så att vi kommer iväg nästa år.
   Håller med dig ang tillsägelser.

 11. Skönt att ha en resa att se fram emot nu när det blev som det blev. Vi skulle också rest i början på maj, men det får vi se när det blir.

  1. Nu får vi hålla oss hemma, men jag hoppas att allt återgår till det normala, även om det kommer att ta lite tid.

Kommentarer är stängda.