Niklas Strömstedt

Det är en solig, varm och skön söndag och efter att ha gått runt med vattenkannan både inne och utomhus satte jag mig under parasollet på uteplatsen och läste några kapitel i Babben Larssons bok ”Jag vägrar dö nyfiken”. Även om jag inte läst den förut är igenkänningsfaktorn hög, för Babben har man ju hört i så många sammanhang.

När det var dags för Sommar i P1 gick jag ut och la mig i solstolen och dagens sommarvärd Niklas Strömstedt hade inga som helst problem att hålla mig vaken. Han var väldigt bra! Fast jag fick flytta in solstolen i skuggan efter en stund, för det blev för varmt i solgasset.

I programmet tänker han tillbaka på de 30 år som har gått från sitt förra Sommarprogram.

– Vad har tiden gjort med mig? Kan jag hitta saker som pekar på att jag lärt mig något?  Det där uttjatade ”att hitta sig själv”. Har jag gjort det?

Foto: Mattias Ahlm

Niklas har varit sommarvärd en gång tidigare, år 1991, alltså för trettio år sedan och hans upplägg den här gången gick ut på att han valt ut sju dagar under de trettio åren som betytt något särskilt för honom. Det var verkligen trevliga 90 minuter med bra tåvickarvänlig musik mellan pratinslagen. Missa inte det här programmet!

Nu är det snart dags för eftermiddagskaffe och jag sätter mig nog ute i skuggan på uteplatsen, för i solen i kökshörnan är det säkert för gassigt. Det är tur att man har valmöjligheter.

Dagens ordspråk:
Du kan inte hindra sorgens fåglar att flyga över ditt huvud, men du kan hindra dem från att bygga bo där.

Trevlig söndag!

16 reaktioner till “Niklas Strömstedt

 1. Jag hörde Niklas Strömstedt sjunga bl.a. ”På Arendorffs tid” i en hyllning till Sven-Bertil Taube för en tid sedan, sen är jag såld! (Men så härstammar han ju från Finland också, ha…)… Fortsatt hett. Puh.

  1. Nja – en koll visar att hans mamma inte var åländska, tyvärr. Men bo Strömstedt födde i Vasa, så, lite har ju ”smittat”, får man tro…

 2. Det förvånar mig inte alls, att Niclas Strömstedt var trevlig att lyssna till. Han verkar vara en rätt klok man. Jag tittade på TV-programmen ”Tillsammans med Strömstedts” och jag gillade både honom och hans fru!
  Vi har varit på Strandbacka i eftermiddags, så jag hade inte möjlighet att lyssna på programmet.
  Varmt här idag också…
  Kram, Monica

  1. Man kan ju inte hinna vara överallt och att vara på Strandbacka måste ju vara viktigare än att lyssna på radion.♥
   Kram

 3. Nu är jag tillbaka i glömskan igen. Missade alltså Strömstedt, då var vi i skogen och gick med hundarna, men jag ska lyssna på programmet bakefter.
  Kram

  1. Det går ju precis lika bra att lyssna i efterhand. Det ligger väl kvar ganska länge om jag förstått det rätt. Kram

 4. Har lyssnat på programmet.
  Tänker alltid på dig när det är sommarpratare. Det var du som fick upp mina ögon för detta programmet igen. Jag kan lyssna på det som pod, fast utan musik. Var krångligt att lyssna direkt i UK, eftersom vi har en tidsskillnad och jag alltid rörde ihop tiderna. Nu kan jag nog lyssna direkt här i Spanien. Får försöka med det.
  Han var bra, men lite sorgset, tyckte jag.

Kommentarer är stängda.