Glad måndag 28 juni / Karin Bodin

Det är en solig och varm måndag och jag har varit ute på förmiddagen och röjt bland vallmon i den ena rabatten vid uteplatsen. Det är otroligt så de kan växa. Det blev tre vändor till trädgårdsavfallet och nu ser det lite ödsligt ut i rabatten. Under tiden jag var ute jobbade tvättmaskinen på. Välsignade tvättmaskin!

Sen gjorde jag något jag funderat på ett bra tag – jag avbokade min höstresa till Mallorca. Det känns helt enkelt inte bra att ge sig iväg när man inte alls vet vad man möts av. Munskydd ute, munskydd på stranden, begränsningar på restaurangerna? På senare tid har tanken på resan har bara känts jobbig och inte alls lockande. Jag avvaktar med att ge mig ut i världen.

Bloggvännen Carita tycker ju att vi ska muntra upp måndagarna med någon trevlig bild och fotot av rabatten på framsidan av vårt hus gör i alla fall mig glad, den är betydligt finare än min på uteplatsen.

Efter lunchen, som i dag bestod av fiskpinnar med remuladsås och färsk potatis, gick jag ut och la mig i solstolen för att lyssna på dagens sommarpratare, Karin Bodin.

Foto: Erik Abel

Karin Bodin är koncern-vd för Polarbröd vars stora bageri i Älvsbyn brann ner till grunden förra sommaren.

Karin Bodin berättar i sitt program om hur hon väcks  mitt i natten av ett telefonsamtal.

– Långsamt går det upp för mig. Hela det gula tegelbageriet brinner, och allt min familj byggt upp under generationer är plötsligt hotat.

Hon var ännu en trevlig bekantskap och med sin vackra röst och norrländska dialekt berättade hon om släktens historia. Om världens första djupfrysta smörgås, ”renklämman”, som hennes mormor lanserade vilket markerade Polarbröds födelse och hon berättade om sin syster Annas tragiska bortgång i cancer 2019 och så om branden och den process man gått igenom för att få företaget att leva kvar.

Hon sa också att musiken betytt mycket för henne, men samma musiksmak har vi inte!

När jag ändå sitter här vid datorn ska jag passa på att sätta in en annons i GA/GT om vårt (SPF Klinteortens) årsmöte, sen blir det kaffe.

Dagens ordspråk:
Den som är stark måste också vara snäll.

Glad måndag!

20 reaktioner till “Glad måndag 28 juni / Karin Bodin

 1. Lika soligt och varmt här och jag har också varit ute och röjt i trädgården, klippt av massor av överblommade rosor! Tyvärr har flera av dem fått mjöldagg också, den här torkan är inte bra.
  Du kan verkligen göra bra reklam för sommarpratarna, jag blir så sugen på att lyssna när jag läser dina kommentarer om dem! Men sedan glömmer jag det på dagen…
  Ha en skön måndagskväll, kram, Monica

  1. Kul att du gillar mina små referat. Det gläder mig givetvis!
   Torkan är besvärlig och lite regn skulle verkligen vara välkommet.
   Kram

 2. Polarbröd är ju ett av de bästa, synd där tyckte jag att det ”gick åt skogen” på det viset.
  Här bestämde vi ju oss tidigt för att avvakta till nästa år med resor, vi undanber oss således detta strul som kan uppstå i höst.
  Hoppas dock det fungerar för de som ändå ger sig iväg förstås.

  Tillönskar dig en god fortsättning på veckan.

 3. Det blir inte av att jag lyssnar på sommarpratarna. Vad gäller Polarbröd så hjälpte Dafgårds (i mitt närområde) till med bakningen under uppbyggnaden av bageriet Polar igen.
  Mitt pass gick ut i april och nu valde jag att ansöka om ett nationellt id kort. Det gäller ju bara inom EU och Schengen, så till Kanarieöarna får jag skaffa pass. Men det känns inte som om jag vill resa utomlands på länge nu.
  Solig glad kram, Gerd

  1. Karin berättade just om att andra i branschen hjälpte till att baka tills de fick sin nya fabrik färdig.
   Kanarieöarna i vinter skulle sitta bra!
   Kram

 4. Soligt och varmt här också idag.
  Jag lyssnade senare på Karin Bodin. När det gick var vi och handlade och var sen i skogen med hundarna,
  Men jag låg i solstolen (kors i taket) nästan hela programtiden, men då var det inte lika varmt för klockan var efter 5.
  Det är nog väldigt klokt att du stannar hemma i höst. Man vet ju inte alls hur det är i andra länder även om det lättar här i Sverige.
  Kram/Kicki

 5. Jag har lyssnat på alla tre sommarpratarna och tycker att de pratade väldigt bra, bra musik spelade de också fast Karins musik gillade jag inte. Så vi är överens än så länge, du och jag!
  Kram Inger

 6. Har liksom varken tid eller koncentration för att lyssna just nu, men ska ta igen det senare – tur man kan lyssna i efterskott 🙂
  Så jättefin rabatt – den blir man glad av!
  Ha nu en fin tisdag!
  Kram

  1. Jag vet ju vad du har för dig så jag har full förståelse för att du inte hinner lyssna på radion. Kram

 7. Jag ser på bilden av vallmoåkern och det är så fint. Jag älskar vallmo med dom liksom genomskinliga bladen som fångar solljuset så fint. Jag är fortfarande dålig på att lyssna på sommar sommar. Det är precis den tiden på dagen då jag inte är hemma eller håller på med något viktigt men man kan ju höra i efterskott även om jag inte lärt mig hur man gör ännu men det ordnar sig nog.

  1. Visst kan man lyssna i efterskott, men det gör jag nästan aldrig. Då ska det vara något alldeles speciellt.

 8. Här ser det ut att bli ännu en varm och skön dag så det gäller att njuta. En fin bild att glad av minst sagt!

  Kram

 9. Detta var ett trevligt och intressant program, gillade det. Visste inte så mycket om Polarbröd tidigare.
  Tråkigt att du inte kan komma iväg i höst, men allt är så osäkert.
  Vi behöver inte använda ansiktsmask när vi är ute och går här i Spanien längre, däremot inomhus används mask, vilket är bra, tycker jag.

Kommentarer är stängda.