Glad måndag 7 juni

Det är 20º och nästan vindstilla den här måndagsmorgonen, en riktigt härlig sommardag med andra ord. Jag har varit ute och vattnat och kände att det är dags att ta fram parasollet, så det ska jag göra nu, men först ett foto. På måndagarna tycker ju bloggvännen Carita att vi ska muntra upp oss med någon trevlig bild och det här får bli mitt bidrag.

Min granne Rut, har under ett antal år hållit på med en bok som i stora drag handlar om brevväxlingen mellan Lars Löfbom som utvandrade till Amerika 1871 och hans barndomskamrat hemma i Sproge, Per Mattsson. Nu har Ruts dotter sett till att boken blivit tryckt och igår fick jag ett exemplar. Jag känner mig lite, lite delaktig. För några år sedan hjälpte jag till att scanna och lägga in bilder och redigera texten. Vi hade riktigt roligt några vinterveckor.

Hälsan: Jag har pratat med endokrinmottagningen i dag och sköterskan jag talade med skulle kontakta en läkare och höra om det kunde vara aktuellt med någon utredning av mina problem, men det verkar ju trots allt gå åt rätt håll.

SPF: Lite föreningsarbete har jag också ägnat mig åt nu på förmiddagen. Vi försöka dra igång sommaraktiviteterna med kubb och boule, så jag har suttit och lagt in två annonser på helagotland.se

Dagens ordspråk:
Människan lever inte av ord allen, trots att det ibland händer att hon får äta upp vad som sagts.

Glad måndag!

16 reaktioner till “Glad måndag 7 juni

 1. Så roligt för dig att få ett exemplar av boken nu när du varit lite delaktig i den.
  Hoppas att ni kan få igång några sommaraktiviteter för det tror jag kan behövas efter detta år.

  Kram och glad måndag!

 2. Så roligt att få ett exemplar av boken, som du dessutom varit delaktig i.
  Vi hade 18 grader kl 7 i morse.
  Högsommarvärme på sina ställen enligt SMHI. Vilket innebär 25 grader i 5 dagar.
  Jag planterar lite blommor i de stora krukorna, som sen ska ställas ute.
  Ha en skön måndag i värmen!
  Kram/Kicki

 3. Det låter verkligen som en bok jag skulle vilja läsa! Så intressant att få följa två barndomsvänner, som gått så skilda vägar! Och du kan känna dig lite stolt, som bidragit!
  Kram, Monica

 4. Så trevligt med boken!
  Hoppas dinn hälsa blir bättre. Jag vet ju att du har ont i ryggen och att du får behandling för benskörhet, men jag funderar på om jag missat något annat. Jag läser visserligen de bloggar jag följer, bland annat din, även om jag inte alltid hinner kommentera. Men den senaste tiden har varit så snurrig så jag vet knappt vad jag läst. Hoppas du inte drabbats av något nytt problem.

  Ha en glad måndag! Nej! Tisdag menar jag förstås, för jag ligger en dag efter.
  Kram

  1. Jag fick en massa konstiga problem efter det där osteoporsdroppet, men det börjar klinga av nu, så förhoppningsvis ska jag snart vara i form igen. Kram

  1. Vi hade verkligen jätteroligt, men sen gick det i stå. Tur att Ruts dotter ordnade så det blev en bok till slut. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s