En rätt glad tisdag också

Tisdagen började riktigt bra med en regnskur som gav oss värdefulla 5 mm. Det var verkligen behövligt! Vid niotiden klarnade det upp igen och sedan har det varit en varm och skön sommardag.

Jag satt ute och läste ett tag på förmiddagen, men så fick jag för mig att jag skulle kolla vad Hamnkaféet hade på dagens meny och det var strömmingsflundror och potatismos. Det är ju så hemskt gott och jag vet inte när jag åt det senast. Det är just ingenting som man ställer sig och lagar till en person.

”Då tar jag bilen och kör ut och hämtar en portion och äter här hemma”, tänkte jag, men så ändrade jag mig. Förutom några korta promenader Konsum tur och retur har jag inte varit ute och rört på mig sedan jag var på lasarettet och fick det där droppet, så jag bestämde mig för att ta en promenad dit ut i stället.

Det var många gäster på Hamnkaféet och mycket turister. Annars brukar det vara många man känner igen, men i dag var det idel okänt folk. Alla var dock noga med att hålla avstånd och jag satt ute och åt, så det kändes tryggt och maten smakade mycket bra! Strömmingsflundrorna var jättegoda!

Promenaden gick bra och jag tog mig hem igen utan några som helst problem, även om det blev lite varmt sista biten och det gläder mig verkligen. Här följer några bilder från Åbrogatan där det blommar väldigt vackert just nu:

Dagens ordspråk:
Sanna ord är inte alltid vackra, vackra ord är inte alltid sanna.

Trevlig fortsättning på tisdagen!

17 reaktioner till “En rätt glad tisdag också

 1. Lyckliga ni, som fick regn! Här mulnade det lite igår kväll, men det blev bara ett par droppar, tyvärr! Fortfarande jättetorrt och inget regn i sikte!
  Så gott och trevligt det lät, att sitta och äta på hamncaféet! Och den maten hade jag gärna ätit, mums! Idag ska vi ha matjessill och svensk nypotatis, inte dumt det heller!
  Jättevarmt här idag, vi har tvärdrag genom huset…
  Ett mycket sant ordspråk idag!
  Kram, Monica

  1. Jag måste få hem lite färskpotatis och matjesill jag också. det är ju så hemskt gott.
   Här är det inte så varmt, så inomhus får man klä på sig lite extra.
   Kram

 2. Vilket bra var att promenera dit och hem. Stekt sill är alltid gott men inget som vi lagar själv. Däremot så äter vi det lite då och då nere i hamnen.
  Mycket kloka ord som avslutning igen.

  Kram

 3. Roligt att du fått med en av de rosor jag skrev om senast! Det kan inte vara annat än ‘Williams´ Double Yellow´ eller ‘Harison´s Yellow’! Vårt gullregn kommer inte att blomma så bra i år, efter två år av fantastisk blomning. Minst en vecka till det! Vanliga syrener börjar vara utblommade här, men de förädlade kommer. Och hästkastanj! Jag började odla en i mitt förra liv, men när jag sålde huset brydde jag mig inte om att ta med den lilla plantan. De lär ta tid på sig innan de bestämmer sig för att växa, säger expertisen. Vi har hett, med en regnskur mitt på dagen idag, 3 mm. Ha det gott!

  1. Jag vet ju inte vad det här är för sorts ros, men visst påminner den om den du skrev om. Vacker är den i alla fall. De vanliga busksyrenerna har börjat blomma ut här också, nu är det bara syrenträden som ännu är vackra.
   Så skönt med en regnskur i hettan!

 4. Strömming och potatismos gör jag ibland. Det är så gott och vi har fiskbilen som kommer på torsdagar så det blir färsk fisk.
  Kramar från oss

  1. Förr fanns det fiskbil som kom in på gården på Stenstugu då och då, men den servicen är borta nu. Kramar till er!

 5. Även vi var och åt strömmingsflundra o potatismos. Jättegott. Vi satt dock inne och åt och tog kaffet efter utomhus. Kändes som semester att sitta där och titta på havet.
  Vi fick 2 mm regn.
  Kram

 6. Jag åt strömmingsflundra med potatismos på Brostugan för en vecka sedan. Annars är det bra mat att göra många av. Lägger man smörgåspapper emellan och staplar dem går det bra att frysa.
  Vacker blomning!! Visst är det gullregn? Vi hade det hemma när jag var barn och mamma skrämde oss barn med att vi skulel dö om vi åt av de där fröskidorna. Det tog skruv oc ingen kom ens på tanken att stoppa dessa i munnen.

  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Visst är det gullregn. Jag har också hört förfärliga historier om barn som dött av att äta fröskidorna.
   Ha en fin kväll själv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s