Ett utbrott….

…av vårkänslor har fått mig att starta den här torsdagen med att plantera de övervintrade pelargoniorna. Jag förberedde det redan igår genom att hämta in en halv säck jord från förrådet, så att jorden skulle få lite rumstemperatur.

Jag delade några av de största, så nu är det tio krukor med ”stabbar” i mitt köksfönster. Få se hur många det är som vill vara med i år. Några ser det i alla fall ut att vara liv i.
Sen tog jag fram det lilla trädgårdsbordet och en plaststol från förrådet och satte ut dem på terrassen och när jag ändå var i förrådet flyttade jag ut lökkrukorna också och vattnade dem. Det är en massa blandade lökar, så det ska bli spännande att se vad det blir av dem.
Vintergäck finns det lite varstans nu

Jag såg en rubrik på helagotland.se som jag hajade till inför: Vi är asdåliga på det här! Det gällde att gotlänningarna är duktiga på att efterfölja alla råd och restriktioner när det gäller pandemin, men det finns ett undantag och det är påbudet att använda munskydd i kollektivtrafiken. I sin senaste lägesrapport uppskattar länsstyrelsen att endast var fjärde resenär bär munskydd och jag tror mig till en del förstå vad det beror på.

Det går inte att ha en regel med en massa undantag.  Munskydd på! Annars får du inte åka, svårare behöver det inte vara. Att laborera med olika åldrar och olika tider när man ska använda munskydden fungerar inte. Då kan man alltid hitta på ursäkter.

Kan man nekas att bli insläppt i en butik för att antalet besökare där passerat maxgränsen, borde det inte vara några problem att fatta att man inte får tillträde till en buss om man kommer utan munskydd.

Det är behagligt ute i dag med nio sköna plusgrader, så när jag fått i mig lite mat ska jag gå ut en vända. Dagens lunch blir en bit lasagne med herrgårdsgrönsaker. Det är en god kombination.

Dagens ordspråk:
Det goda säger man och gör inte, det onda gör man och säger inte.

Trevlig torsdag!

21 reaktioner till “Ett utbrott….

 1. Du har verkligen fått vårkänslor och hunnit med en massa plantering och flyttning av krukor! Tänk att man är lika entusiastisk för våren varje år!
  Lika fint väder här! Nu ska jag ge mig ut på en promenad; får vänta med att räfsa mer – trädgårdstunnan är full!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Jag måste säga att jag är ganska tacksam för att jag inte har någon stor trädgård längre. Hur roligt det nu än var, är det behändigt med min lilla täppa.
   Kram

 2. Jag tror det ligger mycket i det. Regler måste vara tydliga och följer man inte dem så blir det konsekvenser.
  Hoppas att pelargonerna vill hänga med allihopa. Våra står kvar ute på terrassen så jag räknar med att det är helt kört när det gäller dem.

  Kram och god torsdag!

  1. Har pelargoniorna stått ute hela vintern är det nog inte så stort hopp för dem, men man vet ju aldrig. Min granne hade sina ute på terrassen hela förra vintern och när våren kom och han började vattna dem och de blev hur fina som helst. Fast vi hade ju inte så kallt då förstås….
   Kram

 3. Du har fått mycket motion, läser jag. Men det är kul att ”våra” lite grand. Dina pelargoner kommer att bli super.
  När jag läste utbrott, så ja, genast tänkte jag på Covid.
  Men på tal om Covid, så måste man ta det på allvar. Tyvärr tramsas och flamsas det mycket om tvätta händerna och avstånd, vilket kan ha till resultat att folk inte bryr sig, alltså tvärsom. Suck.
  Trevlig torsdag, kram!

  1. Ja, många är buden när det gäller covid och det är inte lätt att avgöra vad man ska rätta sig efter minsann.
   Kram

 4. Så mycket vår du redan fått!
  Ja, man blir tokig på alla olika egler och alla undantag. Jag blir alldeles yr i mössan av informationen. Idag sa hon Lena Hallengren att hon ville förtydliga att det enbart är de som bor i egen lägenhet på särskilda boenden som efter 2 veckor efter dos 2 får träffa andra människor. Jag blev alldeles förvirrad för man har tidigare sagt att alla som är vaccinerade med spruta 2 får träffa andra som också är vaccinerade. Jag vet faktiskt inte vad som gäller mig. Får jag gäller får jag inte? Imorgon är det tre veckor sedan jag fick spruta två. Munskydd borde gälla överallt inomhus i hela landet, inte bra vissa regioner. För hur ska mn ha koll på det?
  Idag på Coop stod det en stor skylt om hur många vi fick vara i affären. Men ingen räknade. Trodde dom att vi kunder skulle räkna? Suck!
  2021 kommer att bli ett långt år och speedr de inte upp vaccinationstakten så blir 2022 också långt.

  Ha det gott!
  Kram

  1. Förvirringen är verkligen total! Den ena säger att även vaccinerade ska hålla avstånd och bära träffa andra vaccinerade och den andra säger att är man färdigvaccinerad är det ok att krama barn och barnbarn?!? Vad är det som gäller??
   Kram

 5. Visst är det mycket som är förvirrande! Jag orkar inte fundera så mycket på det längre. Men så fint det var att få se dina pelargoner och lökkrukorna, det blir säkert väldigt prunkande!

 6. Så fint med svanen i huvudet! När jag satt vid broderiet idag så gick det två svanar på åkern utanför fönstret. Framåt eftermiddagen lättade de och tog en sväng, förmodligen flög de till fågelreservatet en bit bort…de hade den kursen.
  Kram Inger

 7. Jag väntar på att få se dina prunkande pelargoner om några månader.
  Jag ska ta skott av ett par som jag tänker klippa ner, men mina har ju stått inne hela året. Jag har ingen plats för vinterförvaring. I garaget och friggeboden är det för kallt.
  Skönt att vi slipper åka kollektivt.
  Kram

  1. Jag gillar ju att åka buss, men har inte gjort det på snart ett år, så jag hoppas kunna ta mig flera trevliga turer till Visby när det våras riktigt.
   Kram

 8. Hoppas dina pelargoner tar sej och blommar i sommar. Lökar i kruka brukar bli fina. Numera har jag bara i rabatten och det blir fler för varje år.
  Kramar från oss

  1. De här krukorna är jag lite osäker på, för de innehåller en massa lökar som jag grävt upp ur rabatterna och inga nya lökar. Vi får väl se om det blir några blommor eller bara blad.
   Fredagskramar till er!

 9. Nämen gå in på FHMs hemsida så står ju allt där. Hur svårt kan det vara?
  Munskydd mellan 07-09 och 16-18, det är väl inte svårt att förstå? Alla kan väl klockan? Och för övrigt kan du ha det på dig munskydd när du vill. Har till och med sett förare ensam i bil med munskydd. Vad det nu ska tjäna till.

  1. Jodå, alla reglerna om när hur och var man ska använda munskydd finns att läsa sig till, men hur många bryr sig tror du. Inte här på Gotland i alla fall…

Kommentarer är stängda.