Sömnproblem och Ruskväder

Jag har oftast god sömn, men det är omöjlighet att somna om man fryser om fötterna. Jag borde väl kanske ha ordentliga skor inomhus vintertid, för när jag har tillbringat några timmar framför tv:n är jag ofta väldigt kall om fötterna. Då är det gott att ta på de här sovsockorna innan man kryper ner under täcket. Det är mamma som har stickat dem och de är underbart mjuka och sköna och när fötterna väl är varma och goda är det bara att sparka dem av sig. Jag vet inte om det var just sovsockor de var avsedda som, men jag har alltid använt dem till det.

I sommar är det tjugo år sedan mamma lämnade oss och varje gång jag tar på mig de här sockorna skickar jag en tacksamhetens tanke till henne och inte bara då förstås.

Och så var det Malik:

Rubrikerna på helagotland.se i dag och det har tillkommit en till sedan den här printen: Fallna träd på väg 568.

Det stormar, det är någon enstaka plusgrad och det vräker ner en massa snöblandat regn. Det är riktigt otrevligt och jag är väldigt tacksam över att jag inte behöver ut och köra och att jag lugnt kan avvakta inomhus tills vädret lugnat ner sig, för träden faller inte bara över vägarna, som man kan se av rubrikerna här till höger, på facebook såg jag en varning om att en gran fallit över Barkan, motionsspåret där jag brukar gå.

Färjorna är inställda i dag och och inte bara Destination Gotlands, utan även Fåröfärjan och i morse var 4000 hushåll på ön utan ström.

Här på Odvalds har det inte varit några problem med elen i alla fall, men för säkerhets skull fyllde jag en termos med hett vatten igår kväll och såg till att mobilen och powerbanken var fulladdade innan jag gick till sängs. Det är ju det där med ”krisberedskap”!

Dagens ordspråk:
Framtiden är den enda tid i livet som går att påverka.

Trevlig söndag!

26 reaktioner till “Sömnproblem och Ruskväder

 1. Jag är också ofta kall om fötterna, så fruktansvärt jobbigt.. har av och till massor av sömnproblem. Önskar jag kunde ge dig några tips. Men ljudbok eller lugn meditativ musik kan hjälpa ibland:)

 2. Jag har tänkt på dig när jag ser väderlekstjänsten och ser om storm och nerfallna träd. Håll dig inne och hoppas att ni inte får strömavbrott. Vi har klarat och ganska bra här. Visst kom det en dm snö i natt och blåser men inte så farligt.

 3. Natten var orolig även här med vindbyar som fick fönstren att skallra. Nu efter en ganska lugn förmiddag blåser det upp rejält igen och snön yr i blåsten. Skönt att inte behöva ge sig ut!
  Önskar dig en bra söndag!
  Kram

 4. Det blåser ordentligt och kommer stormbyar så man nästan ramlar. Vi har uppehåll och 5 plus .
  Va rädd om dej
  Kramar från oss

 5. Håller helt med dig om att man inte kan sova med kalla fötter! Jag har ett par sockar (köpta) av bambu-garn, som är mjuka och sköna och dem brukar jag ha på mig när jag lägger mig.
  Här har det också blåst ordentligt i natt och tomten är full av nerblåsta grenar, kvistar och kottar. Hammocken ställde sig på tvären trots att den var bunden mot altanräcket och dynlådan stod i andra änden av altanen…men ingen skada skedd och inget strömavbrott.
  Säger som du: Tur att man är pensionär och inte behöver ut och köra bil!
  Ha en lugn dag inomhus!
  Kram, Monica

  1. Jag pratade just med Eva och på Stenstugu har en gran blåst ner och staketet på norrsidan av tomten, så nu har de att göra.
   Här har det blåst hemskt, men ännu har vi el i alla fall. Kram

 6. Frysa om fötterna ska man inte göra. Jag fick ett par sköna fårskinnstofflor av sonen för något år sedan. De är mina favoriter.

  Ja, vilket blåsväder det blev! Lite har det avtagit här men vinden är fortfarande hård.

  Kram och god söndag!

 7. Nöjer mig med en filt över fötterna oftast, bra grej om det skulle behövas i framtiden.
  Får känslan av att ni på Gotland är mer utsatta för konsekvenser genom vindar och annat än övriga landet, ofta det ställs in förbindelser hos er ju.

  Jo, allt bra med en viss krisberedskap, bra tänkt där.

  Ha en fin kväll nu Ingrid.

  1. Fastlandet blir lätt isolerat så fort det blåser för mycket. Då får ni klara er utan oss gotlänningar.
   Ha det gott själv Micke!

 8. Det stormar fruktansvärt här också. När jag gick hem i morse fick jag hålla extra hårt i min kasse så inte sakerna skulle flyga iväg. Ser inte direkt fram mot kvällens promenad till jobbet för jag hör stormen ute.

  Ha en bra kväll!
  Kram

 9. Här var det inte mycket blåst, i varje fall hördes den inte. Vi är rätt så förskonade från vindar just här på vår plats på jorden. Men snö kom det… 30 – 40 centimeter, vi skottade i två timmar. och då har vi en kille på traktor som kommer och drar två gånger från tomtgränsen till trappan. Nu vill inte armarna samarbeta med den övriga kroppen… Som varmast -0,2 grader, så trots att snön var tät var den inte alltför tung. Nu -2,4. Ha det gott!

 10. Så fina sovstrumpor du har! Mina har jag fått för väldigt länge sen av min mormor, man sliter dem ju inte så väldigt! Jag hoppas du får behålla strömmen.

  1. Nej inte blir det mycket slitage på de där sockorna som man bara har i sängen. Hittills inga strömproblem på Odvalds…. Tack!

 11. Jag är ofta kall om fötterna. Trär alltid på ett par sockor på fötterna då jag lägger mig. Ibland räcker det inte utan får ta till raggsockar. Så fint att du har kvar din mamma sockar, de brukar ju slitas med tiden, även i sängen.
  Kram!

  1. Jag använder inte varenda natt, utan bara om jag känner mig lite extra frusen. Det är väl mest tvätten av dem som sliter. Kram

 12. Vi har väldigt golvkallt, så när jag går och lägger mig är jag alltid kall om fötter och ben. Men jag kan inte ha så varma sockor som du har i sängen, jag har bara ett par vanliga strumpor (som ofta åker av en bit in på natten.
  Jag lyssnar ofta på P4+ när jag inte kan sova, somnar garanterat inom en halvtimme, även om jag vaknar till flera gånger, men då finns ju musiken där.
  Hoppas att vinden mojnat hos er. Såg på nyheterna hur gräsligt det stormade.
  Ha en bra dag!
  Kram/Kicki

  1. Det har lugnat ner sig betydligt, men det har varit tufft för alla som fått jobba för att el och trafik har kunnat fungera.
   Kram

 13. Känner samma som du gör med sockar på kvällen när man går till sängs.
  Ja, denna storm har ställt till det mycket för många. Naturen har otroliga krafter.

Kommentarer är stängda.