Varm lördag

Lördag förmiddag, en riktigt varm dag med 28º i skuggan vid 12-tien. Det var nog bra att jag drog upp slangen och vattnade igår kväll. I dag är det så varmt att det nästan är behagligast inomhus, men jag har rustat lite utomhus i alla fall.

Jag letade fram en låg skål som jag fyllde med vatten och ställde ut, i fall det skulle komma någon törstig gäst: katter, fåglar, igelkottar, insekter – Alla är välkomna!

En katt var på besök här för en stund sedan när jag satt ute och läste. Den åt gräs, hulkade några gånger och spydde sedan. Den hade nog inte tackat nej till en skvätt vatten!

Nu är det snart dags för lunch, jag låg länge i morse och frukosten var inte avklarad förrän klockan var över tio, så det blir en sen lunch i dag. Jag ska koka några färskpotatisar och till dem ska jag knapra på en grillad kyckling som jag köpte på Konsum igår.

Dagens ordspråk:
Rent samvete beror ofta på dåligt minne.

Ha en behaglig lördag!

15 reaktioner till “Varm lördag

 1. Lika varmt här idag, kommer nog upp i över 30 idag också. men nu ska jag i alla fall gå ner och bada tillsammans med min syster. Det ska bli så skönt!
  Så omtänksamt av dig att sätta ut vatten till djuren, det ska jag också göra!
  Det låter gott med färskpotatis och grillad kyckling!
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Ha det så skönt vid stranden. Själv har jag legat i solstolen en stund och slumrat i skuggan under parasollet.
   Kram

 2. 33 grader har vi här, ligger på sängen och svettas. Morgonpromenaden var inte behaglig. Tog en cykeltur sent igårkväll i kortärmat, det var härligt.
  Undrar hur sommarprogrammen kommer att bli detta år, lite mindre jämmer och elände vore önskvärt men gärna chans till några glada skratt. Vi får se, en vecka kvar sen vänder det. Jag älskar långa ljusa kvällar.
  Kram.🌻

  1. Det är nästan i varmaste laget i dag, men det lär väl inte bli så långvarigt. Det är bara att njuta så länge det varar. Jag har just kommit in efter en slummer i solstolen i skuggan under parasollet. Och det gick bra att ligga där, så jag ser fram mot Sommar i P1. Det blir som det blir, men alla får en chans, men det gäller att de fångar mitt intresse ganska omgående, annars får det vara.
   Kram ♥

 3. Här är det faktiskt lite svalare i dag men visst är det varmt. Ett skönt bad gjorde verkligen susen måste jag säga.

  Kram och god lördag!

 4. Fint med din vattenskål, det går åt vatten på många plan. Jag har lite svårt att komma ihåg det extra drickandet. Jag antar, precis som du, att det kanske är en kort sommar, så det är bara att hålla sig i skuggan så länge. Hoppas du har en fin helg! Kram

  1. Jag hoppas att ni får det där efterlängtade regnet, här är det tyvärr torka som gäller. Kram och trelig ösnda!

 5. Snällt av dig att tänka på djuren. Det är verkligen alldeles för varmt nu för levande varelser vana vid vår breddgrad.

  Kram

 6. Jo, det gäller ju att tänka på djurlivet också, värmen drabbar ju även dem.
  Fint gjort av dig tycker jag.

  Här blir det öppna fönster och fläktar idag också, ska sjuttan gå ut i denna värmen, städade istället här, hujeda mig va svettigt det var 😉

  Tillönskar dig en fin söndag Ingrid.

Kommentarer är stängda.