Det var mörkt….

…i morse och jag, som har sovrumsfönstret åt öster och är van att vakna med solen, sov länge eller låg länge i alla fall. När jag äntligen vände på mig för att kolla klockan var hon redan nio. Lördagar och söndagar har jag inget larm på mobilen, för på något sätt måste man ju markera att det är helg. När jag lättade på persiennerna fick jag se att det var mulet och att det regnat på morgonsidan. Några större mängder hade det dock inte kommit, utan vi fick nöja oss med 5 mm.

Medan jag satt och åt frukost och löste GA-kryssen och Sudokut lättade molnen och det har varit en ganska solig lördag, tidvis i alla fall, för molnen har kommit och gått.

På förmiddagen ägnade jag mig åt lite veckostädning och sen var det dags för lunch. Det stod färskpotatis och fläskkotlett på menyn i dag och det smakade riktigt gott. Jag hittade två fina kotletter på Konsum igår och det var premiär för färskpotatis för min del.

På eftermiddagen har jag suttit ute och läst färdigt Flykten från Nordkorea och kunde samtidigt njuta av doften från den nyutslagna schersminhäcken.

Dagens ordspråk:
Retar du upp dig på ting som är små så är du väl inte större än så.

Trevlig fortsättning på lördagen!

19 reaktioner till “Det var mörkt….

 1. Lite regn behövs då och då. Lagom har det kommit här om man frågar mig.
  Vill ju inte att det regnar flera dagar i sträck. Men jorden och grönskan behöver vattnet, pollen sköljs bort.
  Kram!

 2. Färskpotatis passar ju till det mesta tycker jag, riktigt riktigt gott.
  Här inväntar vi vår skörd av vår odling på midsommarafton, något vi ser fram emot.
  Regn behövs ju det också, kom en rejäl skur här i går kväll så vi inte behövde vattna vår grönskande balkong alls.
  Men vi vill ju gärna ha sol också vilket vi fått idag.
  Härligt.

  Hoppas du har en fin helg nu, ha det jättefint Ingrid.

 3. Här regnade det som attan i natt och det har även regnat lokala skurar under dan, men som oftast så klarade vi oss utan regn även idag på hundarnas skogspromenad.
  Jag köpte färskpotatis förra veckan, men vi har inte ätit av den än.
  Kram/Kicki

  1. Det var jättegott med färskpotatis och den var så fin, så det blir nog det i fortsättningen. Om man inte ska göra mos förstås. Kram

 4. Det är tydligen bara här nere, som vi inte har fått något regn alls!
  Väckarklocka ställer jag numera bara om det är någon tid att passa på morgonen. Har fått nog av att gå upp tidigt när jag jobbade…
  Här har schersminbusken inte slagit ut än!
  Ha en fin lördagskväll, kram, Monica

  1. Jag har ju en stor härlig häck med schersmin mitt emot min uteplats och den har jag stor glädje av.
   Kram

 5. Åh schersmin! Det saknar jag, även om kvinnan som ägde fastigheten när den byggdes planterade kaprifol, men schersmin missade hon. När jag var uppe vid fyra regnade det, men slutade snart tydligen. Nu en strålande solnedgång, fast inte så varmt.

 6. Bra för växtligheten att ni i alla fall fick lite regn och att det sedan blev soligt.
  Skönt att inte ha något alarm, sova så länge man kan och vill, det behövs ibland, om inte alltid.
  Ha det bra!

 7. Regn och blåst i princip hela dagen men sen blev det gomat…fläskkotletter 😉 fast inte med färsk potatis. Det var gott med gammal potatis också!
  Ha en fin söndag ❤
  Inger

 8. Nu är det vackert ute med grönskan. Jag fick ett ordentligt skyfall igen. Det är ju bara ett par dagar sedan senast. Ska till jobbet idag, börjar 13 och måste åka tidigt för jag är inte säker på att de fått igång Södertunneln igen. Den stängdes igår igen efter översvämning. Naturens hämnd på människan?

  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. Tänk att ni fick så mycket regn. Här vill det sig inte riktigt, men vi är glada för varje skvätt vi får. Kram

 9. Vi har sol..nästan för mycket…varje dag. Det är knökatorrt i trädgården. Igår var det en lite småmilen dag och jag njöt i fulla drag. Slapp t.o.m. att gå runt och vattna. Kram

 10. En god kotlett är verkligen inte fel. Tyvärr tycker jag de har en tendens till att vara lite torra och tråkiga, i alla fall kotletterna från vår ICA-butik. Färskpotatis har vi inte ätit än men det börjar väl snart att bli dags.

  Kram och god söndag!

Kommentarer är stängda.