Det grönskar

Nog är det skönt att se hur snön börjar försvinna mer och mer. Nu är det bara att hoppas att det inte kommer några bakslag. I dag är det visserligen rätt mulet, men vi har nästan fyra plusgrader och det ser inte ut att blåsa speciellt mycket. Det måste nog bli en lördagspromenad efter lunch.

Det grönskar

Igår höll jag mig inomhus, för det var ju fredag och dags för städning. Ryggen är lite ovillig för tillfället, så det tar längre tid en vanligt, men med många sittpauser blev jag färdig till slut i alla fall och kunde slå mig ner framför tv:n och koppla av med en kopp kaffe. Igår eftermiddag hade skidåkandet bytts ut mot fotboll – det är tur att man har alternativ.

På kvällen såg jag På Spåret och finalen gick som jag förutspått, men jag var nästan orolig ett tag. Claes Elfsberg och Magdalena Forsberg vann mot Louise Epstein och Thomas Nordegren, men med bara två poäng. Det var en jämn och spännande kamp och resultatet var öppet fram till sista musikfrågan och det hjälpte inte att Louise o Thomas fick tre poäng för sitt korrekta svar på årtalsfrågan, de fick ge sig i alla fall.

Dagens ordspråk:
Som man ropar i skogen får man svar.

Ha en fin lördag!

22 reaktioner till “Det grönskar

 1. Ja idag är det takdropp och slask på gångvägen. Det börjar synas lite gräs och solen försöker visa sej. Lille Minton blir tyvärr väldigt grusig på ben och mage så det blev lite duschande under magen .
  Hoppas du får en skön promenad.
  Kramar från oss

  1. Jag tänkte just på det när jag var ute en vända och såg hur blött det var. Inget kul för hundar och hundägare. ♥
   Kram

 2. Visst är det härligt att snön försvinner! Här är den helt borta utom i uppskottade högar! Och solen skiner! Och vi har +6°!
  Idag ska jag gå uti trädgården och plocka upp nerblåsta björkkvistar; börja lite med trädgårdsarbete, härligt!
  Ha en bra dag, kram, Monica

 3. Här i Uppsala hade vi gärna haft fortsatt minusgrader ytterligare en vecka. Nu håller snön på att regna bort precis till barnens sportlov. Slaskigt och grått är inte kul. Skid- och skridskoåkning är bara att glömma.Tråkigt för barnen.

  1. Här har barnen lov först v9, så de lär knappas kunna åka varken skidor eller skridskor. Visst är det tråkigt för dem.

 4. Här är all snö borta och i dag har vi hela 6 plusgrader. Det blev alltså en mycket behaglig långpromenad med hundarna. Årtalsfrågan var busenkel i går för det finns ju inte så många kända årtal från den tiden. En spännande match och rätt lag vann om man frågar mig.

  Kram och god lördag!

  1. Precis så sa Nordegren också och visst borde man ha tagit det, men där fanns en brist i min allmänbildning, det var tydligt. Visst vann rätt lag!
   Kram

 5. Det har regnat lite idag så det är jättehalt, ingen promenad för mej 😒
  Jag har kikat genom fönstret när de sågar ner granhäcken hos grannen.
  Kram och ha en fin helg!
  Inger ❤

  1. Det blev ingen promenad för mig heller, för jag var ute i soprummet och kunde då konstatera att det var väldigt gråkallt och otrevligt.
   Kram

 6. Jag hade gärna haft kallt ett par, tre veckor till. Nu regnar det som sjutton och är råkallt oxh jag har ont överallt som alltid vid lågtryck. Nu påstår visserligen min barometer att lågtrycket är måttligt, men mina leder är av en helt annan åsikt.
  Ja ja, man får ta det onda med det goda. Snart får jag och kissepojkarna sova. Fast de sover nog redan.
  Ha en fortsatt bra kväll och en godnatt!
  Kram

  1. Det har varit gråkallt och ruggigt här också trots 3-4 plusgrader, så jag har hållit mig inne
   Nu är det dags att krypa till kojs!
   Kram

 7. Längtar efter barmark, men än är det mycket kvar.
  Ja, På Spåret blev verkligen spännande! Bägge lagen var duktiga. 🙂
  Kram

 8. Vad skönt för dig att temperaturen höjs och snö börjar smälta.
  Jag såg också På Spåret, gillar detta program och det var en spännande final. Tråkigt nu när de gör uppehåll igen.
  Skön söndag!

 9. Älskar ju egentligen snö men det är skönt när det nu försvinner, det räcker nu för undertecknad 😉
  Någon gång ska jag ta tid för att se ”på spåret”, tydligen finns det en app så att man kan vara aktiv också, låter intressant.

  Ha det fint nu.

  1. Sonen använder appen och tycker att det är jätteroligt att vara med och svara på frågor och gissa destinationerna.
   Ha det så gott själv!

 10. När jag vaknade i morse var nästan all snö borta och det kändes plötsligt mycket lättare att stiga upp. Rätt lag vann i På spåret. De är så skickliga. Kram

Kommentarer är stängda.