+7º och vår i luften

Jag vaknade tidigt i morse och redan vid halvsextiden kändes det som det var färdigsovet, men jag lyckades somna om och sov tills klockan var nästan halvnio. Det var riktigt skönt faktiskt, men då fick jag fart. Att man alltid ska ha den där ”Luther på axeln” och inte kunna unna sig att ligga och ha det skönt. Nej, man måste upp i tid och inte ligga och slöa!

Bättre sen än aldrig, nu blommar amaryllisen i julgruppen.

Men inget ont som inte har något gott med sig. Kommer man upp i någorlunda skaplig tid hinner man med en hel del och när jag morgonpysslat färdigt gick jag ut på en söndagsrunda och nu var det inte halt någonstans och det var så varmt att jag nästan ångrade mössan och den varma halsduken.

När jag gav mig i väg fick jag se året första vintergäck här på Odvalds
Det rådde stilla söndagsfrid på Donnersgatan
Det hade verkligen varit läge för en shoppingrunda på Konsum. Bara fyra bilar stod på parkeringen. Det var nästan synd att jag inte behövde handla någonting.
När jag kom hem upptäckte jag att snödropparna, som varit dolda under snön i nästan en månads  tid, nu har kommit fram igen.

Nu har jag ätit lunch och ska sätta mig och korrekturläsa. Nej, jag har inte skrivit en bok, men en av mina grannar har kämpat med en sockenbok under flera års tid och nu ska det nog bli något av den till slut och jag har fått det ärofyllda uppdraget att läsa igenom den.

Dagens ordspråk:
Klockan är till för människans skull, inte människan för klockans.

Trevlig söndag!

20 reaktioner till “+7º och vår i luften

 1. Uttrycket ”Luther på axeln” har jag aldrig hört förut, men någon Luther har jag ändå inte på min axel! Numera unnar jag mig att vara uppe sent på kvällarna och ligga länge på morgnarna! Utan dåligt samvete!
  Här kändes det som rena vårvädret idag, sol, ingen vind och 7 plusgrader – så skönt! Och så skönt att slippa halkan!
  Så roligt med en sockenbok och så ärofyllt för dig att få korrekturläsa den innan den går i tryck: Fast jag förstår så väl att du fick uppdraget, du skriver ju så bra själv och kan din bygd!
  Må så gott, kram, Monica

 2. Här finns det ingen Luther vilket jag är mycket glad för!
  Vilka härliga vårtecken du hittade under din promenad. Våren närmar sig helt klart med stormsteg. I dag har vi 10 grader.
  Vilket ärofyllt uppdrag men det kommer du att klara med bravur!

  Kram

 3. Det var mysigt med lite vinter för en gångs skull, men nu får det gärna bli vår och både ljusare och varmare. Men några blommor har jag inte sett ännu. Fast det kommer väl det också.
  Jag längtar ❤

  Brukar inte det där trähuset på Donnersgatan vara rött?

  Lycka till med korrekturen 😀

  Kram

  1. Det har inte var helt fel med lite vinter och jag inbillar mig att naturen mår bra av det.
   Jag minns faktiskt inte om det varit rött en gång i tiden, men det är möjligt.
   Kram och tack!

 4. Nja, det där med Luther är väl lite si och så. Han har helt enkelt fått skulden. Däremot har han lyft värdet i att arbeta, alltså att själva arbetet har ett värde i sig.
  Hur som helst är det söndag och vilodag så en promenad i Guds fria natur är en bra, och andaktsfull, syssla.
  Ha en fortsatt bra söndag!
  Kram

  1. Min svägerska sa alltid att: ”Det är bättre att gå ut i skogen och tänka på Gud, än att sitta i kyrkan och tänka på skogen”.
   Kram

 5. En sockenbok låter ju spännande, kommer osökt att tänka på tv-serien ”Hem till Byn” där en sockenbok var del av handlingen i många år.
  Sista avsnittet avslutades väl med det till och med.

  SV Jo, det finns annat än Mello i livet, du har så rätt 🙂

  Ha en fin avslutning på helgen.

 6. Så helt härligt att få se både vintergäck och snödroppar! Det känns hoppfullt, väldigt mycket av snön har smält här också, fast jag har inte varit ute än. Kanske dröjer ändå blommorna.

 7. Tycker du skall strunta i Luther för han verkar tråkig. Sovmorgon är så skönt, vi går en liten kisserunda vid 7 sen kryper vi ner igen.
  Kram

 8. Vad skönt att höra att det känns mer som vår än vinter hos dig nu, äntligen.
  Jag tycker också om att komma upp tidigt ibland och få saker gjorda på morgonen, men som pensionär tycker jag också att man kan unna sig att ligga och dra. Stora delar av livet har vi haft så många måsten, att få vara lite lat hör pensionärslivet till, utan att hel försoffa sig.
  Vad bra att du ställer upp och korrekturläser, säkert också roligt att läsa innehållet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s