Gotlands Mästerkock

Gotländsk mat och vilt är några av Gabriel Jonsson favoriter när det gäller matlagning. Nu har han via några elimineringstävlingar gått till final i Sveriges Mästerkock.

Igår fick de tre kvarvarande deltagarna presentera sina kokboksförlag och Gabriels heter Från skog till bord och hans presentation av den och den rätt han serverade gjorde att han direktkvalificerade sig till finalen. Gabriel är en byggkonsult med stort intresse för matlagning.

Efter bara 1,5 år på Gotland är han ju egentligen ingen gotlänning, men går man till final i Sveriges Mästerkock blir man kallad det i alla fall. Vi är ju lokalpatrioter! Han verkar dessutom vara en väldigt trevlig och sympatisk kille som verkligen satsar på sitt matintresse. Förutom deltagandet i Sveriges Mästerkock har han även startat youtube-kanalen ”Ett gott land” där han bjuder in deltagare från bland annat programmet Sveriges mästerkock för att laga mat.

Hoppas att han vinner!

10 reaktioner till “Gotlands Mästerkock

  1. Det ska bli spännande att se finalen. Just i år är det verkligen två personer med helt olika matlagningsstilar som gått vidare.

    Kram och god fredag!

    1. Det måste bli väldigt knepigt för juryn att välja ut en av dem, och med att de är så olika i sina stilar.
      Ha en fin fredag själv. Kram

  2. Jag har inte själv sett något av programmen, men Rasmus följer dem alltid, så jag är ganska välinformerad ändå. Ha en trevlig helg.

Kommentarer är stängda.