Jag är den på stranden som…

…gärna solar, men undviker att bada. Jag är en riktig badkruka och jag tycker att det är väldigt besvärligt och byltigt att hålla på och byta om i sanden. Jag tycker att det är trevligare att svalka av mig genom att bara gå och strosa i vattenbrynet. Ska jag bada föredrar jag en pool.

Sen kan man kanske fråga sig varför jag åker till stranden om jag inte vill bada? Förr var det mycket för friden och stillheten. Utanför Stenstugu är det väldigt mycket trafik sommartid och att få byta ut trafikbruset mot ljudet från vågorna och skrattande glada barn var helt underbart.

Nu är det kanske mer för att jag inte tycker att det är så lockande att klä av mig och ligga och sola med folk från området spatserande alldeles i närheten. Jag sitter ofta och gärna ute, men påklädd. Man är ju ingen pangbrud längre precis.

Det var dagens utmaning från Orsakullan.

Trevlig fredag!

18 reaktioner till “Jag är den på stranden som…

 1. Jag älskar att bada men att ligga i solen och steka sig kan jag inte göra längre åtminstone inte någon lång stund. Här i Fisksjön kan man bada naken utan att någon bryr sig hur man än ser ut men tyvärr är det väldigt kort period som det är skaplig temperatur på vattnet. Idag Ingrid kom bofinken till Fisksjön. Det är varmgrader och har tinat fram på gården fast snön ligger tjock på sjö och åkrar och när jag tittade ut så var en hel flock bofinkar på marken. Jag blev glad. Första vårtecknet minsann. Tyvärr blåser det hårda vindar från nordväst så det är kallt fast det är plusgrader Ha en skön helg

 2. Är sista fotot från Tofta strand?
  Kul att träffa på en badkruka. Det har jag alltid varit. Det skulle vara minst 20 grader i vattnet innan jag kom i. Jag tyckte alltid det var jobbigt och pinsamt med att byta kläder. Helst i Tylösand där ”alla” låg på samma plätt som” strandsardiner”.
  Jag tror aldrig jag varit någon pangbrud. 😉
  Helgkram Bosse

  1. Nej, det är från Björkhaga det också. Sätt cursen i nederkanten på bilderna så dyker texten upp. Någon riktig pangbrud har nog inte jag heller varit om sanningen ska fram.
   Kram

 3. Ja du, jag har alltid undrat vad det är som gör att folk ligger på stranden och steker sig när dom inte badar!? Det kan man ju lika gärna göra hemma! Men nu har jag förstått att det är för att komma hemifrån, att få lugn och ro (vilket jag tycker det är dåligt med på en strand) eller få se lite folk. 🙂
  Själv har jag alltid varit den som är mer i vattnet än på land. Gillar inte att ligga still, men ÄLSKAR att bada. 🙂 🙂
  Som barn fick mina föräldrar hämta mig efter ett antal timmar i vattnet och som tonåring tävlingssimmade jag. När det gäller badning så föredrar jag ”vilt bad”, alltså inte nån strand – vilket passat oss perfekt som har hund. Men…numera är det vår lilla pool som gäller. Den spenderar jag mycket tid i och förra sommaren var perfekt för det! 🙂 🙂 🙂
  KRAM/Susie

  1. Det måste ju ha varit en perfekt poolsommar förra året. Få se hur den här sommaren kommer att bli?
   Kram

 4. Sedan jag blev biten av en fisk och sen hade svårt att ta mig upp från en stenig strand på Rivieran på grund av vågorna badar jag aldrig i Medelhavet mer. Däremot hoppar jag gärna i från bryggan vid sommarstället på ön i skärgården. Där är bara storfamiljen så man behöver inte bry sig om hur man ser ut :-).
  Kram från Ingrid

  1. Jag badar ibland, men det händer bara någon gång varje sommar och i somras blev det ingen gång, trots värmen. De gånger jag var vid stranden var vattnet så äckligt och fullt av alger, så det tog emot.
   Kram

 5. Här har du en som gärna badar! Och jag är definitivt ingen pangbrud längre, om ens nånsin! Men det bekymrar jag mig inte om. Vi bor så nära stranden, att jag byter om hemma och sen går jag bara ner och lägger mig på mitt badlakan, går i och badar, solar, badar till jag fått nog, Sen går jag hem och duschar…man har ju sand lite överallt! ÄLSKAR att bada!
  Kram och ha en skön helg!
  Din vän Monica

  1. Du bor ju så himla behändigt till, så skulle jag också göra om jag bodde nära stranden. Nu är det lite mera komplicerat. Hoppas du får många sköna bad i sommar! Kram

 6. Så fantastiskt skönt det låter, nu fick jag lite ”sommarsjuka” !
  Och så fina foton, som vanligt .
  Trevlig helg !😍😍😍

 7. Jag är absolut ingen utebadare.
  När min syster och jag var utomlands så låg hon i gassande sol, medan jag satt i skugga under parasoll, men att vada i vatten längs en strand gör jag gärna.
  Kram/Kicki

 8. Kära vän ❤ Jag känner mig inte heller som en pangbrud 🙂
  Därför bär jag ofta rätt skylande kläder på stranden, men också för att inte exponera huden för mycket för solen.
  Att strosa i strandbrynet är fint, att sitta i skuggan, att känna vindarna i håret likaså.

  1. Jag gillar att sola också, men inte alls i samma utsträckning som förr i tiden. Man vill ju inte se ut som ett russin. Kram

 9. Här har du en badkruka till men behöver heller inte åka till någon strand om jag skulle vilja bada. Nu ligger jag och solar vid vår brygga om jag ens gör det. Gillar inte att sola heller. Ha ha … Fast sommar och sol gillar jag och sitta och läsa i en solstol i halvskugga under ett träd och så … det gillar jag och längtar efter. Kram!

  1. När sommaren är som bäst är det så varmt att det är behagligt att sitta i skuggan och läsa, eller lösa korsord. Då trivs jag och det låter som om du gör det också. Kram

Kommentarer är stängda.