Nu ska dom dö!!

I dag har jag varit inne hos min rökande granne och tömt hans askkopp, för nu ska här tillverkas nikotinvatten som jag ska vattna blomkrukorna med. Jag har fått ett anfall av några små flygande insekter som jag tror kan vara sorgmyggor och de lär inte gilla nikotin.

 

Hjälper inte det får jag väl ta till något starkare medel, för även om de här flugorna, eller var det är, inte sticks så är det är verkligen irriterande att ha dem i huset. Jag har testat vinäger/sirap/diskmedel som man kan dränka bananflugor med, men det är ingenting som de här går på.


Jag tror att det började i krukan med den där fetbladsväxten, vad den nu kan heta, för när jag vattnar den flyger det upp en hel liten svärm. Nu har jag tvättat bladen och vattnat jorden med nikotinlösning, så får vi se vad som händer.

Hoppas att det hjälper!

18 reaktioner till “Nu ska dom dö!!

 1. Vi har också små svarta irriterande småflugor, som kommer från blommorna. Jag fick tips av vår dotter att ta dammsugaren, det funkar jättebra. Dom går ju knappt att slå ihjäl dom är ju så snabba. Dom åker in i dammsugaren hur fint som helst, men det går ju inte att få bort alla.
  Kram/Kicki

  1. Tack för tipset! Dör dom inte nikotindöden provar jag med dammsugaren. Jag tror de kommer med blomjorden. Kram

 2. Insekterna ska dö – ja!
  Men då jag såg bilden och rubriken på Feijan undrade jag vad du höll på med 😀
  Vem ska dö??!!
  Det var en rubrik som lockade till läsning faktiskt 🙂

 3. Det låter onekligen som att dom bor i jorden hos den växten. Jag hoppas du får bort dom raskt.
  Och, tack för tipset med nikotinvatten. Det ska jag testa här nästa gång som jag ser såna irriterande småflugor. (((kram)))

Kommentarer är stängda.