Selfie nr 4

Det är en mulen och regntung onsdag, så det var tur att jag gick ut på en promenad i solskenet igår. Det var ett härligt väder hela dagen.

För fjärde gången har Klimakteriehäxan totat ihop en Selfie och svaren man lämnar ska bilda en kedja i vilket sista bokstaven i svar 1 ska vara första bokstaven i svar 2 o s v. Jag har varit med en gång förut och det är en rätt trevlig och ganska knepig utmaning, som det känns ganska bra att ta sig an.

1. Där fick jag första jobbet: Piga (hos vår provinsialläkare. Då hade jag slutat skolan, men jobbat hade jag gjort på helger och lov sedan jag var 13-14 år)

 2. Den personen ville jag se ut som: Anita Ekberg (hon var allt som jag inte var; framgångsrik och enormt vacker med långt ljust hår och stor barm och det var viktigt när man var tonåring)

3.Tidning: Gotlands Allehanda (som jag har i pappersupplaga)

4. Färg:  Antracitgrå    

5.  Äter aldrig: Ål (jag tycker att det är gott, men WWF vill inte att vi ska äta upp dem)

6. Godis: Lakritskonfekt (älskar jag, men undviker för det lär ska höja blodtrycket)

7. Alltid i kylen: Tomatburk (en tomatsoppa kan vara bra att ta till när fantasin tryter)

8. Idrottsgren: Kast med liten boll (den enda grenen där jag fick vara med)

9. Skofärg: Ljusbrun

10. Artist jag gillar: Nils Hallberg (ännu ser man honom i de gamla svenska filmer som ofta går på svt1 på eftermiddagarna)

11. Katt: Gustaf

12. Konstform: Film (som räknas till den sjunde konstformen och film ser jag ofta )

Dagens ordspråk:
Sparande är en väldigt god sak. Särskilt när ens föräldrar gjort det åt en.

Trevlig onsdag!

24 reaktioner till “Selfie nr 4

 1. Kul att du är med. Anita Ekberg var så vacker och från Malmö. Katten Gustav gillar jag.
  Vi har regn i dag sp tråkigt.
  Kramar från oss

 2. Så kul att läsa dina svar! Ja Anita Ekberg – där låg man i lä … Kast med liten boll var nog nästan enda grenen för mig också den tiden! Extra plus för katten Gustaf!

 3. Så roligt att läsa dina svar. Anita Ekberg var ju från Malmö ja. Hon var inte så väl sedd på hemmaplan och många retade sig på att hon hade glömt bort svenskan efter en utlandsvistelse. Ibland är det inte lätt att bli profet i sin egen stad… Anita Ekberg är begravd här i Skanör och har en väldigt liten minnessten trots sitt kändisskap.

  Lakrits är gott men med tanke på blodtrycket så undviker jag det. Är försiktig med salt helt enkelt.

  Kram och god onsdag!

  1. Jag upplevde faktiskt att jag fick flimmeranfall när jag ätit lakritskonfekt. Jag kan ju aldrig nöja mig någon enstaka bit, utan det ska vara mycket och många och sen satt jag där med en puls som hoppade och for. Så det var bara att utesluta det godiset helt.
   Kram

 4. Kul att läsa dina svar! Det är faktiskt ett bra sätt att lära känna varann lite bättre.
  Lakrits kan även orsaka att blodsalterna sjunker och det är livsfarligt, det vet ju jag av erfarenhet. Men gott är det!
  Jag är också uppvuxen i Malmö och minns när hon badade i Fontana di trevi och blev världsberömd.
  Grått här idag också, men ska visst bli fint imorgon, så jag väntar nog med promenaden
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Det ljuva livet har jag sett många gånger.
   I dag har jag hållit mig inomhus och hoppas som du på bättre väder i morgon.
   Kram

 5. Väderlek ungefär som här … härligt vårväder igår, lite gråare idag.
  Roligt att du är med och kul att läsa dina svar. Ål … särskilt rökt är en favorit, men nu måste man förstås låta bli. Jag äter i stort sett aldrig godis numer – behovet har liksom försvunnit.
  Ha en fin onsdag!
  Kram

 6. Med lite ”konstruktioner” klarade jag också av det här! Men om jag publicerar… Har annat på gång för bloggen… Roligt att läsa flera bloggares svar, likaså ditt!

 7. Ja, kul att läsa dina svar! Anita Ekberg var aldrig min idol men min pappa hade vissa kommentarer, kommer jag ihåg. Längesen nu.
  Krossad tomat/pure är alltid en bra ingrediens att ha hemma!
  Kram!

 8. Underbart vacker bild du har som header! Kul att du nämner Nils Hallberg – honom hade jag totalt glömt bort. Men nu ser jag hans ansikte framför mig.
  Sen visste jag inte att det nummer på konstformer. Men jag får väl googla. Kast med liten boll var en idrottsgren även när jag var ung. Numera hör man väl aldrig talas om den :-). Jag kastade aldrig särskilt långt.
  Kram från Ingrid

  1. Jag var dålig på idrott, så det fanns inte så många grenar de kunde använda mig på när det skulle vara tävlingar. Orientering var rätt roligt, men det blev inte mycket av det heller.
   Kram

 9. Jag ser att du är lakritsfrälst precis som jag, men jag måste var lite försiktig eftersom jag har högt blodtryck. Kast med liten boll klarade jag dåligt av. Då var det lättare med slungboll. Kram

  1. Ja, lakrits är en favorit och pappa var det också. Han köpte apotekslakrit som var riktigt stark. Den tyckte jag inte om, så den fick han ha i fred för mig i alla fall.
   Kram

Kommentarer är stängda.