Fredagsstädning / Lära hela livet

Torsdagen började med mulet väder och lite lätt regn, sedan klarnade det upp och blev riktigt soligt och fint och då bestämde jag mig för att fredagsstäda lite ordentligt, raskt kastade jag ut alla mattor. Sen skulle jag bara kolla lite på pusslet när jag gick förbi bordet där det ligger….

…..och rätt vad det var var det plötsligt dags för lunch. Nu hade jag fått ont i ryggen, hur man nu kan få det när man lägger pussel, men bordet är lite för högt, eller också är det jag som är för kort, för även om jag sitter på en kudde kommer jag för lågt och måste mestadels stå och pussla. Det gillar inte ryggen, men efter lunchpausen var jag i form igen och nu koncentrerade jag mig på städningen och gick i mål till slut och nu är det dammat, golven torkade och mattorna vädrade och ruskade. Och vädret har återgått till morgonens gråa sörja.

SPF öser på med det ena webbinariet efter det andra. Förra veckan handlade det om vilka möjligheter vi som förening har att söka medel från Allmänna Arvsfonden och då lyssnade jag på det, så var det en Folhälsokonferens den 25 januari, som jag av någon anledning missade.

Igår bjöd de in till en Utbildningskonferens, så onsdagsförmiddagen tillbringade jag framför datorn för att lyssna på den. Det handlade bland annat om vilka möjligheter vi har att få hjälp med både inspiration och studiematerial genom SPF och Vuxenskolan och också om Ofrivillig ensamhet, som nog många upplever.

15 februari är det en Inspirationskonferens för webbredaktörer och i mars är det en kurs på temat Tryggare ekonomi på äldre dar. Man ska inte tro att man kan slå sig till ro för att man är pensionär, lära sig ska man göra hela livet, det är målet.

Nu är klockan halvfyra, det börjar skymma, så det är dags att tända uteslingan, som får vara kvar tills månaden är slut. Ryggen har återhämtat sig ganska bra medan jag suttit här och nu blir det en kopp kaffe och ett avsnitt av Kürdügüm och sen är det kväll. De där avsnitten är över två timmar långa, men jag spolar förbi en del oväsentligheter och koncentrerar mig på Naz och Ali Nejat´s kärlekshistoria.

Dagens ordspråk:
Att anställa någon är ett mycket fastare engagemang än att ingå äktenskap.

Trevlig fortsättning på torsdagen!

24 reaktioner till “Fredagsstädning / Lära hela livet

 1. Men det är ju bara torsdag idag. Varför göra idag det som kan vänta till morgondagen, Det är så jag ser det mesta just nu.
  Visst kan man få ont i ryggen av att lägga pussel för lång stund, men för mig är den högra axeln värre, så jag lägger ofta bitarna med vänster hand.
  Grått och snöblandat regn här just nu.
  Kram

  1. Tänk så skönt att ha det gjort!
   Här har det varit riktigt grått och dant på eftermiddagen, men ingen snö i alla fall.
   Kram

 2. Ser ut att vara ett svårt pussel med många liknande bitar så du gör det bra och hoppas att du inte tappar någon bit på golvet så den hamnar i dammsugaren. Jag har också min ljusslinga kvar och jag behåller den hela februari ut för än är det så mörkt på kvällarna.

  1. Jag har ingen matta på golvet, så jag hör så fort någon bit ramlar i golvet.
   Jag nöjer mig med januari, för nu börjar man märka att det ljusnar på eftermiddagarna. Kram

 3. Jag brukar stå och pussla men det är tyvärr inte optimalt för ryggen. Ändå fortsatte jag.
  Så vackra tulpanerna är och min bukett påminner mycket om den.

  Kram och god torsdag!

  1. Nej, ryggen gillar det absolut inte, men är man envis så går det ändå.
   Tulpanerna är verkligen fina trots att de hänger lite. Kram

 4. Jag har klarat av 3 ZOOM-möten nu på några dagar så visst tar det tid.Städningen har blivit splittrad denna vecka för idag kom revisorerna hit så då blev tidigt städat. Ja, jag fick godkänt i år också. När de gått tyckte jag att jag behövde en promenad eftersom det inte blev någon igår så jag gick ut och naturligtvis började det stänka direkt. Det var skönt ändå.
  Ha det gott!

  1. Jaha, du har hängt med på Zoom-möte du också.
   Så bra att du fick godkänt Laila och det har jag verkligen aldrig tvivlat på.
   Kram

 5. Oj vad duktig du är som kan städa så ordentligt. Ibland blir jag ledsen för att jag inte klarar sådant men det är bara att gilla läget. Njuter av mina promenader med Minton istället.
  Kramar från oss

 6. Haha! Så väl jag känner igen det där med att fastna i pusselläggningen när man har ett upplagt på bordet! Det händer mig också! Och så får man inte dammsuga under bordet där det ligger, OM man skulle ha tappat någon bit…
  Jag har upptäckt att det är jobbigare för ryggen med stående bilder på pusslet än med liggande; Man når inte ända upp på stående, om man inte står upp och lutar sig över pusslet och det känns i ryggen!
  Så trevligt att SPF har webbinarier för SPF:are! Alltid kul att lära sig något nytt! Fast just teknok är jag inte så road av…
  Ha en skön torsdagskväll, det är du värd efter din noggranna städning idag!
  Kram, Monica

  1. Att sitta och pussla går nästan inte, fast några av de mindre delmotiven har jag plockat med mig utsorterade bitar och lagt på soffbordet och så flyttat över motivet på plats sen.
   Tack Monica!

 7. Tulpaner hör till så här års i Sverige, men på Gran Canaria missar man dem. å andra sidan finns det ju många andra fina blommor. Ser härligt ut med det stora pusslet. Jag skickade med ett stort till dottern i Finspång, som vi skulle lagt i julhelgen. De fick sjuka barn, så vi kom aldrig dit. Det kan ju bli pussel vid annat tillfälle

  1. Jag vet ju att ni har blommor i mängd att glädja er åt. Jag tycker pusslet är roligt, men det kommer nog att ta sin tid innan det är klart. Kram

 8. Är ju skönt att få klart veckans städning, önskar att jag hade gjort det med men jag/vi får väl ta tag i det i helgen.
  Kul att ha något att göra. 😉

  Ha en fin kväll nu Ingrid.

 9. Man kan lätt fastna med pussel eller vid datorn och plötsligt har en dag försvunnit.
  Ha en trevlig fredag!
  Kram

 10. Vad kul att få se motivet och platsen du sköter pusslandet på. Vår yngsta var ett tag förtjust i allt som hade med Paris att göra. Så hon fick ett likadant/liknande. Minns att jag fick rycka in allt oftare på slutet. En gång i Ystad fattades en bit i ett pussel som vi passande hade på barköket. Till slut fann jag biten i dammsugarpåsen.
  Förra året gick jag över till torsdagsstädande. Orsaken var/är att Solveig slutar tolv på fredagarna. Då vill jag snart att vi ska åka ut på något trevligt igen. Men det lär dröja några veckor. Idag ska jag istället köra henne till arenan så hon får sin trea + influensasprutan i andra armen. Jag önskar dig en trevlig helg. Helst utan ryggont.
  Kram, Bosse

  1. Jag har ingen matta under bordet, så ramlar någon bit ner på golvet hör jag det direkt, så hoppas att jag slipper leta i dammsugarpåsen för att få det färdigt.
   Hoppas att Solveig inte blir dålig efter spruta nr 3. Sonen, din namne Bosse, blev sängliggande en dag och mådde till och med dåligt dagen efter.
   Själv märkte jag ingenting efter den tredje.
   Kram

 11. Bara en liten helghälsning från den andra ön. Vi har storhandlat idag så vi klarar oss när stormen kommer. Dessutom räknar vi fåglar. Det är ju ”vinterfåglar inpå knuten” den här helgen. /Kerstin

  1. Jag har sett att det ska bli riktigt besvärligt. Destinationen har redan ställt in en tur på söndag. Ha en skön helg!

Kommentarer är stängda.