Dags för boule

Det har varit en varm och fin torsdag och förmiddagen ägnade jag mig åt att hyfsa till brudspirean och så kunde jag konstatera att även penséerna i lådan fått bladmögel. Så trist! Annars har de ju utvecklats väldigt fint.

Nyplanterade den 17 april
I dag. Man ser att bladen är alldeles gråa.

Sen satt jag i skuggan på terrassen och läste ut Förortsnuten och den var jag klar med lagom tills det var dags för lunch och efter lunch var det dags att åka till Väte Idrottsänge för årets första bouletävling. Nu spelar jag inte boule och har aldrig gjort det, men jag var med som publik och kaffedrickare i dag också, precis som på tisdagens kubb.

Det är så fint ordnat i det här änget och om man känner för att låna en bok i stället för att idrotta går det också bra.
Det finns olika spel att låna också om man inte har med sig eget: Både kubbspel, bouleklot och en massa andra roligt prylar.
Det blev bara fyra stycken som var med och spelade och här håller de på att göra i ordning banan.

Efter en stund kom det en medlem till, så vi blev i alla fall sex stycke vid kaffepausen. Intresset för de här aktiviteterna verkar inte vara så stort, men vi får väl ge det några veckor innan vi avgör om vi ska hålla på eller helt enkelt lägga ner det.

Dagens ordspråk:
Att dra nytta av goda råd kräver mer förnuft än att ge dem.

Trevlig torsdagskväll!

8 reaktioner till “Dags för boule

 1. Kanske behöver medlemmarna lite tid på sig för att vänja sig vid att aktiviteterna är igång igen? Bara en tanke så kanske ska ni hålla ut ett tag till.

  Kram och god kväll!

 2. Du tar dig ändå för att åka på aktiviteterna även om du inte utövar något själv.
  Kram

 3. Oj vad dina penséer har vuxit! Så synd att de fått bladmögel, när blommorna är så fina! Och många! Är bladmögel samma som mjöldagg, tro? Mina vita rosor har mjöldagg. Jag sprutar den med min hemgjorda blandning, men det hjälper inte mycket, tyvärr.
  Jag tror precis som i tidigare kommentarer, att det låga antalet på era träffar beror på ovanan att vara ute och träffa folk. Kan själv känna så ibland, men försöker komma över det. Hoppas att det ordnar sig!
  Kram, Monica

  1. Det kanske är mjöldagg det heter?
   Visst har vi blivit lite osociala. Man är så van vid att vara hemma att man glömt bort hur man umgås med andra. Jag hoppas att vi ska kunna hålla på annars dör ju föreningslivet ut till slut.
   Kram

 4. Visst har det här med pandemin påverkat hur vi umgås med varandra och vad vi vågar göra tillsammans! Man får verkligen hoppas att fler vaccinerar sig så att smittan mer eller mindre försvinner, fast jag misströstar där….. 😦
  Idag ska det tydligen bli ännu varmare än tidigare, då lär du nog inte behöva frysa ens i Klintehamn ens! *fniss*
  KRAM/Susie

Kommentarer är stängda.