Glad måndag!

Bloggvännen Carita tycker att vi ska muntra upp måndagarna med en trevlig bild och när jag klädde mig och stod och tittade mig i spegeln när jag fått underkläderna på mig, kom jag att tänka på en gammal goding:

En spegel av den här modellen skulle det inte vara så dumt att ha, för jag blir lite deprimerad när jag tittar på bilden som möter mig i min.

Ute skiner solen och jag har just kommit in efter att ha varit ute och sopat ihop en massa gamla höstlov och annat bråte på terrassen. Jag fattar inte varifrån de har kommit, men det låg en liten driva i bortersta hörnet. Solen värmde gott och det kändes faktiskt som om man borde plocka ut en solstol från förrådet. Det borde gå att ta sig en solgädda?

Sagt och gjort! Det blev ingen solstol, men det gick bra att sitta på plastpallen som stått där ute hela vintern. Jag ser nästan lite lidande ut på selfien, men det var riktigt skönt en stund. Sen försvann solen bakom några moln och då gick jag in igen.

Nu har tvättmaskinen gjort sitt för i dag hör jag, så nu är det min tur att ta vid och hänga upp tvätten på tork.

Dagens ordspråk:
En fattig saknar mycket, den girige allt.

Ha en glad måndag!

27 reaktioner till “Glad måndag!

 1. Så skönt att sitta en stund i solen. Själv sitter jag i Tornrummet med mitt morgonkaffe (nåja förmiddag är det nog). Det är lite skyigt på himlen men tillräckligt med blått för att det nog ska kunna bli en solig dag idag också.

  Ha en fin och glad måndag!
  Kram

 2. Ja, en sådan spegel vore inte dumt att ha! Hade piggat upp lite!
  Här är det gråmulet idag och det är klass 1-varning för ikväll,; det ska tydligen komma massor med ny snö! Det hade jag gärna sluppit. Dagsmejan under helgen har gjort att allt vatten ur stuprören har frusit, så nu har vi blankis utanför både ytterdörren och köksdörren! 😱
  Så skönt det ser ut när du sitter där i solen! Den bilden piggade upp!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Det är ett helt underbart väder här och jag har just kommit hem efter en klinterunda som innehöll flera trevliga pratstunder med bekanta som också var ute och flanerade.
   Kram

 3. Här är det molnigt igen och mildare väder är tydligen på ingång men först lite snö i kväll. I går värmde solen skönt men det var då det.
  Vilket kokt ordspråk som du avslutar med!

  Kram och Glad måndag till dig med!

 4. Verkligen en rolig bild! Ja, jag blir inte så glad när jag tittar på mig själv heller. Min rygg är inte vacker, men vad göra?
  Idag blir det ingen solstol, som jag nyttjat de två tidigare dagarna och jag led inte heller då 😀 även om det kan se så ut när en slappnar av, haha.
  Glad måndagskram!

 5. ”Spegelbilden” är bra! Tyvärr har jag sett och använt den ”tvärtom” när jag undervisat om anorexia nervosa… Här skiner solen, -16 i natt, nu sol och -4,5. Vi skall ännu ha några verkligt kalla nätter. Vi provar nu också en ny internetanslutning, få se…

  1. -6 hade vi morse, men nu är det någon plusgrad faktiskt. Jag var ute på förmiddagen och det var väldigt skönt med en värmande sol.

 6. Tittar bara i badrumsspegeln när jag torkar håret.
  Har också suttit i solen en stund idag och det är så skönt.
  Glad Måndag önskar vi

 7. Att se sig i spegeln är nåt jag avhåller mig ifrån så gott jag kan.
  Snart kan nog vi också sitta ute på altanen en solig dag, men idag var det för kallt, trots sol.
  Kram

 8. Ja du, det är fler som skulle vilja ha en sån spegel 😉
  Sol och kallt här, -12 grader så jag stannade inne och bakade.
  Kram Inger ❤

Kommentarer är stängda.