Glad Kerlaiksdag!

Det har varit en solig och fin söndagsmorgon, men nu har det mulnat till och det blåser rätt mycket. På min mobil står det Vädret i Klintehamn +1º känns som -6º, så det låter som om det blir en innedag.

Egentligen var jag bjuden till Fröjel Resort i dag av Bosse o Carina, men efter moget övervägande har jag tackat nej. Har jag varit i karantän i snart ett år, vill jag inte ta några onödiga risker nu när jag är så nära den där andra vaccinsprutan. Sen ska man väl våga röra lite på sig, även om man givetvis ska undvika onödiga kontakter i alla fall.

Du vet väl att Alla hjärtans dag kallas för Kerlaiksdagen på gotländska? Det är en dag som inte fanns när jag var barn, utan det är först under 60-talet som den 14 februari, då  Valentin har namnsdag, började uppmärksammas och firas även i Sverige. Naturligtvis kommer det från Amerika som så mycket annat.

Jag fick ett mejl från Svenska Spel för en stund sedan:  Uppvakta med Triss i dag ♥ och då gick jag och skrapade de två trisslotter jag fick av Eva igår och har man sett; jag vann 30:- på den ena, så det blir en ny lott nästa gång jag är på Konsum. Tack Eva!

Jag gjorde processen kort med Melodifestivalen igår kväll. Vilka tramsiga och töntiga programvärdar! Inte orkade jag sitta och lyssna på dem. Det blev SvtPlay som fick sköta lördagsunderhållningen. Jag började se en finsk thrillerserie som heter Fredsmäklaren. Den handlar om en konflikt mellan kurderna och Turkiet och den kvinna som ska försöka mäkla fred mellan länderna. Den ska jag nog försöka följa!

Dagens ordspråk:
Tänk på att främlingar är vänner som man inte känner.

20 reaktioner till “Glad Kerlaiksdag!

 1. Är ju dumt att chansa då, bra tänkt.
  Tycker vaccineringen av fosterlandets befolkning tar för lång tid, fast det tycker vi ju alla antar jag.
  Blir nog att, oavsett vaccinering eller inte, att hålla avstånd nästan året ut.

  Ha en fin söndag.

  1. Det misstänker jag också Micke! Just nu känns det tungt, men det blir väl lättare när vi går mot vår…
   Ha det så gott du med!

 2. Här har vi inte fått vaccinen ännu och det känns trist nu när man försöker så gott man kan att hålla sig undan. Kinabror har kommit hem och är rätt kry efter att få ta bort gallan och en massa stenar i gallgångarna. Allt känns jobbigt och trist. Skickar i en kram till dig på alla hjärtans dag och hoppas att du får en riktigt fin dag. Själv inds jag inte ens skriva ett blogginlägg för jag har bara tråkigheter att skriva om.

  1. Ja, nog känns det lite tungt och trist här också. Men så skönt att Kinabror är hemma igen. Hoppas att han kryar på sig snabbt.
   Kram

 3. Vilket bra och logiskt namn på dagen. Grattis till vinsten som jag hoppas ska generera många följdvinster.
  Jag tyckte också att programledarna var fjantiga och musiken var inte bra den heller. Men visst, allt är en smaksak och jag har hört många som tyckte precis tvärtom.
  Bra val att stanna hemma nu när du är så nära.

  Kram och glad alla hjärtans dag!

 4. Det är säkert klokt av dig, att inte träffa någon i onödan och särskilt inte på ”lokal”, där man ju kan möta fler än den egna kretsen! Vi får hålla ut lite till! Du har ju i alla fall fått din första spruta och ska snart få den andra. Här har vi inte hört något än. veckan som kommer ska d börja vaccinera alla som har hemtjänst och deras vårdare…ont om vaccin!
  Nej ”Mello” slutade jag se för flera år sedan, lite för fjantigt, tycker jag också!
  Har du fått några instruktioner om hur du kan leva och umgås efter din andra spruta?
  En extra hjärtlig kram till dig idag!
  Monica

  1. Jag har väl inte fått några instruktioner direkt, men vad jag har förstått måste man ju fortsätt följa alla restriktioner och undvika kontakter med såna som tillhör riskgrupper, för man kan vara smittbärare utan att veta om det.. Som Eva sa häromdagen, man borde nog hålla sig till såna som också är vaccinerade.
   Kram

   1. Jo men om man är vaccinerad och tex blir hostad på av nån med covid19, och den kommer in i kroppen, då tar ju vaccinet hand om det…
    Så att smitta nån när man är vaccinerad skulle väl bara kunna hända om man tex får det på händerna och så tar i nån. Det åtgärdar vi ju genom god hygien, som man bör ha med eller utan covid19.
    Mässlingen tex, den fick vi ju bort genom vaccinering (även om den nu till viss del kommit tillbaka pga ej vaccinerade personer. Om vi fortfarande varit snittsamma efter mässlingvaccination, hur försvann den då?

    1. Enl reg Gotland gäller följande när man vaccinerats:
     Du som har vaccinerat dig behöver ändå fortsätta följa rekommendationerna för att hindra smittspridning. Detta för att vi inte kan veta vilket skydd vaccinationen har gett just dig och för att skydda andra i din omgivning som ännu inte blivit vaccinerade. Det är därför viktigt att du även efter vaccinationen fortsätter att stanna hemma vid symtom, håller avstånd till andra människor och tvättar händerna ofta.

 5. I sin moderna form är den från Amerika. Men dagen har gamla traditioner, katolska förstås. Får se om jag orkar skriva något om det idag. Eller inte.
  Du får ha en fin Valentindag, en vänskapsdag.
  Kram

 6. Jag pinade mej igenom melodifestivalen, håller med, vilka töntar!!!
  Usch, idag har jag inte ens varit ute, Kenneth hämtade tidningen.
  Kram Inger ❤

Kommentarer är stängda.