Åh så mätt jag blev!

Jag vaknade till en solig och fin lördagsmorgon och kunde konstatera att nu börjar man verkligen märka att dagarna blir längre och längre. Det är snart dags att byta till tjocka mörka sommargardiner om det ska bli någon morgonsömn.

På förmiddagen tittade Eva in en stund och hade med sig en spännande påse från Kiosken. Nu får vi se om jag vinner någonting, för i påsen finns, förutom godis, två trisslotter.

När Eva åkt igen tog jag på mig ytterkläderna i akt och mening att ta mig en promenad, men jag startade med en vända till soprummet för att kolla om det gick att vara ute i dag. Solen skiner och det är nollgradigt, så det såg rätt skapligt ut när jag tittade ut genom fönstret,  men det blåste isande kalla vindar. Jag lånar en bloggväns uttryck – ”Det blåser huggormar” i dag. Jag bestämde mig raskt för att det där med frisk luft är betydligt överskattat och gick in igen. Det var ändå dags för lunch och jag hade först funderingar på att jag skulle gynna Kustgrillen den här lördagen också, för de hade ”Fried Rise” på menyn, men jag avstod och satte på en kastrull med pastavatten i stället.

Dagens lunch är avklarad. Laxpastan smakade gott och nu är jag väldigt mätt.

Igår kväll såg jag givetvis På Spåret för det var ju andra semifinalen. Det var inte någon speciellt munter omgång, även om Louise Epstein lättade upp stämningen lite. Frågorna var svåra och det blev låga poäng, men rätt lag vann, i alla fall tycker jag det. Nu är det bara finalen kvar och jag tror mig nog vet vilka som kommer att vinna. Jag tror inte att Nordegren-Epstein har en chans mot Elfsberg-Forsberg.

I kväll får vi se om jag har tålamod med Melodifestivalen igen. Jag tyckte att det var ganska skapligt förra lördagen. Jag får väl heja lite extra på nr 6 Patrik Jean vars låt gotlänningen Herman Gardarfve varit med och skrivit. Tröttnar jag på Mellon ser jag väl några avsnitt av Outlander på Netflix, som jag ser om just nu i väntan på att säsong 5 ska starta, annars hittar jag säkert något annat.

Dagens ordspråk:
Det är bättre att fråga och verka dum än att inte fråga och förbli det.

Ha en skön lördag!

21 reaktioner till “Åh så mätt jag blev!

 1. Även här är det en klar, solig dag, men bitande kallt! Huggormar här också!
  Så det blir en innedag för mig också.
  Du är verkligen strong, som gör en lagad lunch varje dag, trots att du är ensam! Det beundrar jag!
  Jag tror precis som du, om vilket lag som vinner finalen i ”På spåret”! Men ”Mello” ser jag inte, är inte så förtjust i den moderna musiken.
  Ordspråket idag är verkligen sant!
  Lördagskram, Monica

  1. Jag försöker laga ordentlig mat, men det är inte lätt när man är ensam och inte speciellt roligt heller. Visst är dagens ordspråk bra!!
   Kram

 2. Lunchen ser god ut och pasta brukar mätta. Här blev det bruna bönor och fläsk så jag blev också mätt. Vi har haft underbart väder idag med sol vindstilla och 0 gradigt.
  Ha en fin kväll

 3. Ja frågorna var svåra i På spåret, men jag tog ändå Gävle på åtta poäng. Toronto kom på sex, men där hjälptes vi åt. Speciell variant av Sånt e livet, jag lärde mig nu att det engelska originalet är You can have her – det har jag aldrig vetat. Idag hade vi nästan shortsväder här, som högst -0,8! Nu -3,6. Snön ligger kvar… Melodifestivalen, både den svenska och något mycket mindre i det här landet – allt det har jag slopat för länge sedan.

  1. Jag förstår att du tycker att ni haft det nästan svettigt i dag efter den hemska kylan.
   Vi får väl se vad jag tycker om Mellon i kväll?

 4. Vad hungrig jag blev av att se din goda mat. I kväll är det mannens tur att laga mat, så vi får se både vad det blir och när det blir. Hans tidstänkande är inte som de flesta andras, så man vet aldrig.
  Jag såg också på På Spåret igår. Inte lätt, men ändå ett trevligt program.
  Fortsatt trevlige helg!

 5. Blåst huggormar här också så det blev bara tidningshämtning och fågelmatning. Här blev det fiskgryta med vin både i och utanför ( i glas) och saffran. Gott var det!
  Ska försöka med Mellot…
  Kram och ha en fin söndag!
  Inger

  1. Det låter jättegott med fiskgryta.
   Jag tyckte programledarna var så tramsiga, så jag såg bara de första numren, sen gav jag upp.
   Ha en skön söndag du också!

 6. Vilken trevlig påse Eva tittade förbi med och kanske är det nu det händer…
  Vi såg också ”På spåret” och så munter omgång var det väl inte. Rätt lag gick definitivt vidare men jag tror inte att de tar hem finalen.

  Kram och god kväll!

 7. Här har det blåst isande nordan också. Sparkturen på isen gick med en väldig fart när jag hade vinden i ryggen, men attan så det tog emot på tillbakavägen.
  Det där ordspråket har jag ofta använt mig av när jag hållit kurser.
  Kram/Kicki

 8. Vackert men kallt här också och visst märks det att ljuset kommer mer och mer. Här blev det också pasta, men med en påse av min rätt rejäla infrysta köttfärssås.

  1. Jag måste få hem ingredienser till köttfärssås så att jag kan få lägga en laddning i frysen och också göra en lasagne. Det börjar bli slut på ”nödkost” nu. Kram

 9. Jag tyckte med det var svåra frågor i På spåret. Mina favoriter i finalen är givetvis Elfsberg-Forsberg. De är så kunniga. Vi har också väldigt kallt här hos oss. Det håller sig runt -10 till -16 grader, och det varnas för snö också. Inget jag ser fram emot. Tack för omtänksamma kommentarer under min bloggpaus. Kram

 10. Otur med blåsten. Här, i Stojby, hade vi en härlig dag i solen. Nu är det söndag och jag måste, trots ett starkt motstånd, ta tag i att packa mina sista saker. Imorgon måste jag resa hem igen. har saker att göra hemma. Inte minst packa upp… Sen är det både tvättstuga och bilverkstan i veckan. Jag hoppas också på ett IKEA-besök, men det beror på hur mycket folk det är. Men ofta är det skapligt på vardagar i Uppsala.
  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. Åh så du far fram och tillbaka, men det är väl inte gjort i en handvändning när man ska byta boende.
   Ha en skön söndag du också!
   Kram

Kommentarer är stängda.