Kallt, kallt / Uppdatering

I dag strålar solen från en blå himmel, men det är kallt som attan. Nu vid 10-tiden har vi -10º och som kallast i natt har det varit-15º.

Så här såg det ut på termometern i köket när klockan var nio. Jag måste säga att jag är väldigt belåten med de där 22º inomhus. Det är väldigt behagligt!

I vardagsrummet är det lite kyligare, men det är väl det stora trefacksfönstret och terrassdörren som gör att det blir kallare, men jag köpte mig ett elelement förra vintern och det kan jag ta till om det skulle bli otrivsamt, men ännu har jag inte behövt göra det i vinter. Det räcker med att lägga en pläd över benen, så har jag det varmt och skönt när jag sitter i fåtöljen eller ligger i soffan och ser på tv.

Sovrummet är annars det varmaste stället i lägenheten, så där har jag alltid en liten ventil över fönstret öppen, men igår kväll stängde jag till den och jag har sovit gott i natt utan att bli vare sig för varm eller för kall. Jag vet att det är många som sitter och huttrar i kalla lägenheter, så det är inte självklart att man har det så bra som jag.

Igår kväll såg jag givetvis på På Spåret och det var en lättsamt och trevlig semifinal. Kristian Luuk var som vanligt översvallande lycklig över vilket otroligt bra underhållning de bjöd på och domaren pladdrade på. Han påstod att han tullat i vindunken innan sändning och det är nästan så att man kunde tro att han talat sanning 😉. Lagen missade lite på första resan, så det blev låga poäng, men en jämn match, som Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg vann med bara 1 poäng. Nu är de klara för final och vilka de möter avgörs nästa fredag.

Nu ska jag gå ut och se om jag kommer in i garaget eller om porten frusit fast i natt. Kustgrillen serverar vårrullar i dag och just vårrullar har jag missat flera gånger. Kommer jag inte in i garaget får jag hitta på något annat till lunch.

Uppdatering 13.10

Visst blev det Vårrullar till lunch! Kanske inte den mest lämpade maträtten med tanke på namnet, för utanför fönstret är det allt annat än vår. Solen har försvunnit och det snöar  för fullt igen, fast nu är det bara -3º.

Dagens ordspråk:
Erfarenhet är att veta en massa saker man inte bör göra.

Trevlig lördag!

28 reaktioner till “Kallt, kallt / Uppdatering

 1. Vilken vinter vi har fått! Så låga temperaturer som ni, har vi inte haft, men -9,6° som kallast i natt och -4.6° nu. Så snön ligger kvar! Det är lite ovanligt här nere!
  Ni verkar ha hittat en väldigt bra och trevlig lägenhet när ni flyttade från Stenstugu. Uteplatser på båda sidor, nära till dina barn och trevliga grannar!
  Här strålar solen idag, så jag ska försöka ta mig ut en stund, trots ev. halka!
  Ha en fin dag och hoppas att du får upp garagedörren!
  Kram, Monica

  1. Jag var just ute i soprummet och när det är så här kallt är det inte halt alls och jag kom in i garaget, så nu är en portion vårrullar beställt till klockan ett. Hoppas att det inte börjar snöa allt för mycket innan dess, för nu mulnar det till igen.
   Kram

 2. Här sa Bernt ”Glasgow” på tio poäng – han visste direkt att det var Skottland, och så klämde han till med första bästa stad han kom på… Annat klarade vi inte riktigt lika bra, men en hel del svar var självklara. Men var det inte Fredrik som hade varit i vinlagret? Var just ute och hämtade in ved, skönt väder, -11 – — men sport i TV…

  1. Ja visst var det Fredik, domaren. Det är skönt ute trots kylan, det upptäckte jag när jag var ute i soprummet och jag kommer åt bilen, så nu blir det en tur för att hämta vårrullar.

 3. Hos oss är det väl mest köket där värmen fungerar fint, i övrigt har ju även vi några ”extraelement” sen några år tillbaka…det är ju som det är.
  Men nu när de ordnar till det med alla värmerör kanske det blir lite bättre, bor man på femte våningen så är det svårare med värmen i jämförelse med första våningen.
  Kristian Luuk har jag nog alltid gillat, han hade även en ”talkshow” för oss på Svenska Mässan här i GBG när jag praktiserade på Arbetsförmedlingen, var riktigt kul vill jag minnas.

  Vårrullar?
  Det är gott det, lycka till med detta.

  Ha det bäst Ingrid.

  1. Jag gillar också Kristian Luuk så På Spåret vill jag inte missa.
   Nu ska jag strax iväg och hämta min lunch, för det verkar inte vara några problem att komma in i garaget. Det gäller bara att bilen startar också….

 4. Lyckliga du som har varm lägenhet . Vi har 19 grader och iskalla golv. Har ett extra element så jag få varmt i vardagsrummet.
  Det var längesedan jag åt vårrullar som är så gott.
  Solen lyser från en blå himmel men vinden är kall.
  Kramar från oss

  1. 19 grader är för kallt när man sitter stilla och ser på tv eller vid datorn. Jobbar man på med städning och sånt är det ok, men inte annars.
   Vårrullarna var väldigt goda!
   Kram

 5. Kallt här också. -14 i morse, men nu bara -8 och solsken.
  Varmt och skönt när vi eldar själva, men köket är riktigt kallt på morgnarna …13 -15 grader bara, men så fort jag tänt i spisen blir det skönt 🙂
  På spåret var som vanligt spännande 🙂
  Ha en fin fortsättning på lördagen!
  Kram

 6. Nu har även du fått vinter. Vi har 14-15 minus varje morgon, men sen är det 6-8 minus på dag.
  Kram

 7. Ja, kallt och snöigt här med och solen lyser 😀
  Vårrullar är gott! Längesen för mig nu.
  Jag har 22 gr inne, men i vardagsrummet drar det lite, balkongdörren finns där, så jag lägger gärna en pläd över mig om jag sitter och ser på TV.
  Trevlig lördag! Kram

 8. Så mycket snö ni har! Några grader kallare än här i norr också. Sådan underbar headerbild du bjuder på. Vårrullar kan man äta året om 😉 Trevlig lördag Ingrid 🙂

  1. Headern är Warfsholmen i vinterskrud. Jag får väl gå ut och se om isen har lagt sig också nu när det varit så kallt.
   Visst kan man äta vårrullar året om, det gick jättebra i dag i alla fall.

 9. Gör det något om jag flyttar hem till dig? 😉 Jag var så glad i morse att jag hade 17 grader inne, har haft 16 sedan jag kom hem. Värmer med fläkt, men det blir ju bara varmt nära fläkten. Fryser hela tiden, det enda som får mig varm är varma bad.

  De där vårrullarna ser goda ut. Mums!
  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Det är bara att komma, jag kan ta fram turistsängen från förrådet!
   16-17 grader är alldeles för kallt. Det skulle jag aldrig orka med.
   Vårrullarna var väldigt frasiga och goda.
   Kram

 10. Vi såg också ”På spåret” i går och det blev en jämn och spännande match mellan två trevliga lag. Du får väl mana på våren med hjälp av din lunch 😉

  Kram och god kväll!

 11. Så bra att du fick dina vårrullar! När man visar väderprognosen tittar jag alltid extra på Gotland nu och tänker på dig, och nu har man ju tjatat om snö flera dagar. Kram

Kommentarer är stängda.