Vaccinationspass

I dagens DN kan man läsa att regeringen gett Myndigheten för digital förvaltning i uppdrag att utveckla digitala vaccinpass och att man har förhoppningar för att det ska vara klart till 1 juni. Det ser ju lovande ut inför min planerade höstresa till Mallis.

Man kan också läsa att: Vi ska göra det möjligt för äldre att få ett intyg på papper som kan verifieras mot det digitala registret. På så sätt ökar man säkerheten för äldre även om de inte skulle använda den digitala lösningen, säger Anders Ygeman.

– Det är klart att vi vill att alla ska kunna dra nytta av det här. Sen är det kanske så att de äldre inte är de som först kommer att resa och använda sig av det. Det är kanske inte där det blir aktuellt först. Trodde han ja!

Det är ett par grader kallt den här torsdagen och det är lite yrsnö från och till, men dessemellan skiner solen. Jag ska åka och handla lite senare fram mot lunchtid, för då är det nog inte så mycket folk i affären.

Det är Kytsneipus dag i dag och när jag fick se det fick jag akut längtan efter en god köttsoppa.

I Gutamålsgillets Allnakku kan man läsa: Kytsneipå är en numera sällan serverad soppa, som är kokt på saltat kött och rotfrukter och spädd med mjölk.

Det kanske inte låter så märkvärdigt, men är väldigt gott. Vill du har receptet? Här finns det.

Dagens ordspråk:
Regeringen lever över mina tillgångar.

Ha en skön torsdag!

20 reaktioner till “Vaccinationspass

 1. Såg att Danmark snart är klara med digitalt vaccinationspass. Det måste nästan behövas, tycker jag, i hela EU. Vi får verkligen hoppas att man kan resa lite längre fram. Mallorca verkar skönt, själv har jag dock inte varit där. En fin avslutning på veckan, önskar jag dig.

 2. Det slår mig att man använder inte ordet Covid riktigt lika mycket nu, utan det är ordet vaccin som florerar och vem som ska ha först och vilken fas då. Nu blev min yngsta dotter glad. Som transplanterad hamnar hon i fas 2. Kanske hon kan börja jobba igen.
  Jag tror nog att många äldre ger sig ut och reser.
  Din soppa verkar perfekt för min smak!
  Kram!

 3. Härligt ordspråk. Jag gillar dina ordspråk.
  Detta med vaccin och allt runt om, verkar vara lite rörigt. Men, jag ser tiden an.
  Soppan verkar spännande i, säkert god.
  Hoppas att det inte är mycket folk då du går ut och ska handla.
  Trevlig torsdag.
  Kram!

  1. Det var inga problem att klara av inköpen utan närkontakt med någon annan, men det snöade hemskt när jag väl kom iväg.
   Kram

 4. Kul att dom ska flytta över 65-åringarna till grupp 2. Jag vore tacksam om dom vaccinerade oss ”över 80” (Rolle) och ”över 75” (undertecknad), men det finns inget vaccin till oss….. 😦
  KRAM/Susie

 5. Det låter i och för sig vettigt men jag känner ändå en viss oror. Det finns ju en osäkerhet kring hur länge man har antikroppar så kanske ger det en falsk säkerhet… Bara en tanke.

  Kram och god torsdag!

  1. Sant. Damen från hemtjänsten som var här i dag hade fått sin första spruta. Hon berättade att efter spruta två kan hon inte smitta någon annan men däremot kan hon bli smittad, trots vaccin. Bör ju innebära att hon blir smittbärare 🤔 Skyddet gäller i c:a ett år fick hon veta och sedan är det dags att vaccinera sig igen. Krävs mer forskning anser jag för detta lät inte alls bra. En tredje våg är på väg och detta virus har muterats många gånger så då krävs det en modifiering av alla nuvarande vaccin! Virus är en ”intelligent ” liten f**n som inte ger sig 😢

  2. Många tankar och många olika bud är det när det gäller det här med vaccinering. Jag vet att man kan bli smittad trots den, men att man inte blir så farligt sjuk då.
   Kram

 6. Hoppas verkligen vaccinet fungerar och att vi får så de kan börja på fas 2. Soppa är perfekt när det är kallt och ditt recept lät spännande. Har haft kålsoppa idag så det kanske blir nästa vecka.
  Kramar från oss

 7. Reagerade också på att de helt fräckt antog, att äldre inte skulle vara så pigga på att resa igen! Vi är ju de, som behöver mest omväxling!
  Men hur det är med vaccinet och när man inte riskerar att smittas, det blir jag inte klok på…
  Kytsneipå har jag aldrig smakat, men förr gjorde jag ofta köttsoppa, som är ung samma, men med t.ex. högrev som kött och ingen mjölk.
  Nu var det länge sedan jag gjorde det…
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Det är många olik bud tycker jag, men framtiden får väl utvisa vad som händer. I morgon blir det kytsneipå, för nu har jag en fläsklägg på lut i kylskåpet.
   Kram

 8. Fast jag tänker att om det är någon som klarar av det digitala passet, så är det väl du iaf! Danmark ligger tydligen väldigt mycket längre fram än vi, jag är inte särskilt förvånad. Och än har jag inte hört något om vaccination.

  1. Man tycker att din man verkligen borde ha fått ett erbjudande om vaccination, men det är tydligen väldigt olika hur det hanteras runt om i landet.

   1. Vi fick ju svara att vi ville ha vaccin men sen ska vårdcentralen ha vaccin och kontakta oss och det känns väldigt luddigt och osäkert än så länge.

 9. Mm, god soppa verkar det! Jag älskar soppor i alla upptänkliga former 👍 i synnerhet en kall dag som idag.
  Ordspråket köper jag, stämmer tyvärr bra 😒
  Kram Inger ❤

  1. Tänkte koka den där soppan i dag, men fick inte med någon purjolök när jag var och handlade igår, så nu måste jag först få hem den. Så försmädligt!!
   Kram

Kommentarer är stängda.