Besvärligt väglag

Tänk vilken skillnad det kan vara mellan åren. Så här ser det ut vid Odvalds i dag:

I dag den 3 februari 2021, -1º och lätt snöfall

Nu är det här en bild från en ganska normal februaridag på Gotland, för så ser det oftast ut den här tiden på året, men jag föredrar ändå hur det var förra vintern när det redan börjat våras och man kunde gå härliga promenader utan att vara rädd för halka.

Förra året den 3 februari var det nästan vår på gång med de tidiga små botaniska krokusarna i knopp i gräsmattorna, vanlig krokus i min rabatt och blåsippor i dikeskanten längs Vallekvior.

Halkan ja! Det är tätt mellan rapporterna om bil- och bussolyckor och dikeskörningar nu. I dag kan man läsa på helagotland.se att:

Ännu en buss har kört av vägen.
Räddningstjänsten fick strax efter klockan halv elva in ett nytt larm om en bussolycka på väg 147. Under mindre än 24 timmar har tre bussar kört av vägen på Gotland.

Det är tur att man inte behöver ut och köra. Jag har nya och bra dubbdäck, men det är ju inte säkert att de jag ev möter också har det. Vad Bergkvarabuss använder för däck i vinterväglaget kan man verkligen fundera över? Jag kan inte påminna mig om att jag någonsin hört talas om så många bussolyckor på en gång och det här är ju inte något extremt vinterväder på något sätt. Men det är ju februari förstås 😨

Dagens ordspråk:
Lyckan är inte att vara framme. Lyckan är att vara på väg.

Ha en behaglig onsdag!

22 reaktioner till “Besvärligt väglag

 1. Ja, det är verkligen skillnad på vintern från år till år. I fjor hade vi ingen
  vinter alls, meteorologiskt sett, utan gick direkt från höst till vår!
  I år är det nog en mera normal vinter än så länge
  Även här i Skåne är det avåkningar titt och tätt! Nej, nu är man glad att man slipper köra!
  Idag har vi en grådag, får se hur det blir med promenaden…
  Ha det gott, kram, Monica

 2. Igår gick jag faktiskt till blåsippsbacken och kollade. Det fanns bara blad. Inga vintergäck i min rabatt. Vi får hålla ut!! Kramar!

 3. Här sken solen idag så jag tvingade mig ut i kylan. Gjorde mig ett par ärenden.
  Ja, det är halkigt, men jag tog mina icebugs på, känns bättre så.
  Kram!

 4. Det moderna påfundet med vinterdäck utan dubb är ett sattyg! Passar bäst i statskörning. Dock inte på Essingeleden igår…
  Kram

 5. Snö gör sig bäst på bild, tycker jag. I går när jag lastade in matvarorna såg jag dessutom att det var en rejäl snövall mellan trottoaren och gatan. Just nu behöver ju inte maken ta sig ut i bilen, men det brukar vara knepigt i det här läget. Jag hoppas på mildväder, men det dröjer tydligen.

 6. Vi som har haft barmark hittills har fått snö i kväll. Det var ganska länge sedan vi hade det faktiskt så visst är vintrarna olika. Tror februari brukar vara den kallaste månaden här…

  Kram och god kväll!

 7. Såg ett inslag om bussarna på Östnytt – där de intervjuade en man och han sa att bussarna på Gotland var utrustade med dubbdäck …
  Längtar efter våren nu. -12 för en stund sen.
  Ka en bra ny dag!
  Kram

 8. Dina vårbilder är ljuvliga Ingrid! Visst blir det underbart när vi får se de små liven igen. Men jag gillar vintern också, men dock inte HALKA! Nu har vi kalla och soliga dagar och inte så halt som det var tidigare i januari. Det får gärna fortsätta vara vinter över februarilovet, sen kan våren komma! Det troliga är dock att kylan består hela februari sägs det!?
  Hoppas du får en fin dag!
  Kram Gunilla

  1. Det verkar som om vi får en ordentlig vinter i år och det är väl egentligen ganska bra. Då blir det lite ordning i naturen igen.
   Kram

Kommentarer är stängda.