Välgörande regn

När man bor på nedre botten som jag gör nu, vet man inte mycket om vad som händer vädermässigt. På Stenstugu, där vi låg under plåttak, hade man koll på varenda regndroppe, men här hör man ingenting. Det regnade igår kväll, men inte speciellt häftigt och i morse när jag vaknade tänkte jag att det väl inte blivit något av de där ”stora regnmängderna” som SMHI varnade för, men lite hade det kommit i alla fall.

Grannens regnmätare visar 22 mm, min på andra sidan huset visade 20

I dag har det kommit en ordentlig skur på förmiddagen, så nu slipper man tänka på vattning på ett tag. Åska har det varit i natt också, men om det åskat här vet jag inte, för jag har inte hört någonting, men jag hade ett sms från GEAB, avsänt vid halvettiden i natt, att det var strömavbrott på delar av Gotland, troligtvis blixtnedslag  och ett nytt en timme senare om att felet var avhjälpt.

I dag är det Jonas Gardell som är sommarvärd. Hoppas att molnen skingras lite så att jag kan ligga och lyssna på honom i solstolen. Jag hörde hans sommarprat 2013 och då var han jättebra. Då talade han om hur man blir människa efter att mest ha varit en liten lort och han spelade jättebra musik. Förväntningarna är med andra ord högt ställda!

Dagens ordspråk:

Förmågan att idag tänka annorlunda än igår skiljer den vise från den envise.

11 reaktioner till “Välgörande regn

 1. I vissa bostäder blir man helt klart mer medveten om vädret än i andra. Skönt att ni fick lite regn i alla fall för torrt är det.

  Kram och ha en härlig söndag!

  1. Ja, det var skönt med ett regn. Det känns mer som en normal svensk sommar i år och det är tur. En repris av förra årets upplaga är inte mycket att stå efter.
   Kram

 2. Jag minns också hur det var när det här huset var sommarstuga, då låg man i sin säng och hörde smattret av regndroppar på taket! Så mysigt! Nu är det så isolerat, så nu hörs det bara från fönsterblecket!
  Hörde på TV-vädret igår om att Gotland skulle få stora mängder regn! Att det aldrig kan vara lagom? Men det var väl bra med 20-22 mm?
  Mulet här idag och bara 17 grader.
  Då ska jag också lyssna på Jonas Gardell, tack för påminnelsen!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Det passar alldeles utmärkt som det blev. Svalt har vi också och det är mulet och blåser, så jag får nog sätta mig inne och lyssna i dag.
   Kram

 3. Igår fick vi ett par skyfallsskurar, men det var bara 7 mm i mätaren i morse, Idag har det kommit betydligt mindre. Inte lika kyligt heller. 18 grader trots det mulna vädret,
  Jonas får jag lyssna på bakefter.
  Kram

 4. Jaa… Jonas är så bra!
  Idag höll han mig sällskap (med sitt program) i ogräslandet. Har träffat honom ett par gånger och han är lika trevlig som han låter.
  Kram

 5. På den inglasade balkongen vi har hör man verkligen regnet smattra, det är ganska trivsamt. Men på eftermiddagen vräkte det verkligen ner, tyvärr har jag ingen regnmätare, men jag gissar att bilen blev betydligt renare iaf.

  1. Jag har ju bilen i garaget och jag tänkte just i morse att jag borde ha ställt ut den igår kväll. Jag har inte vågat ha den ute sedan jag fick inbrott i den 2012 en natt när jag slarvat och inte ställt in den.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.