Väderbloggen rapporterar – Isabella Gulldén

Det har varit en riktigt fin lördag och jag har gjort en del nytta faktiskt. På förmiddagen var jag på kyrkogårdarna och snyggade till på gravarna och på hemvägen körde jag in på Stenstugu och pratade med Eva, som höll på att beskära spireahäcken.

Inspirerade av henne så putsade jag min hakuro nishiki när jag kom hem. Jag har varit på gång att göra det förut, för den hade spretat iväg väldigt, men det har ju blåst så hemskt och då är det inte så lätt.

Inget perfekt klot, men hyfsat i alla fall

Nu ska vi ju inte få behålla det här vackra vädret så länge, om nu SMHI:s prognoser stämmer. Så med tanke på allt regn vi ska få, har jag krattat bort en massa ogräs i gräsmattan där gräset dog i somras och sått i nytt gräsfrö och lagt på lite ny jord.

Prognos för Gotland
Under kvällen väntas regn och skurar Först en hel del sol, efterhand ökar molnigheten söderifrån som under kvällen följs av regn eller skurar. Inatt tilltar regnet i intensitet och stora regnmängder väntas, samt risk för kraftig åska. Imorgon mattas skurarna efterhand av och följs av moln varvat med en del sol. Vind omkring sydväst, under natten passerar ett lågtryck och då tillfälligt nordostlig vind med hårda vindbyar. Imorgon nordlig vind.

Isabella Gulldén gjorde jag processen ganska kort med där jag låg i solstolen och hade det rätt skönt. Jag hade svårt att koncentrera mig på hennes problem med ätstörningar, tankarna flög iväg och jag öppnade ögonen och fick se några kvistar som stack ut på ett ställe där de inte skulle vara och då stängde jag av radion och avslutade middagsvilan.

Dagens ordspråk:
När inga andra läten stör så är det tystnaden man hör.

19 reaktioner till “Väderbloggen rapporterar – Isabella Gulldén

 1. Här har vi haft lätt regn hela dagen fram tills nu kl 15, ungefär. Nu kom solen, men det ska tydligen bli regn imorgon också!
  Så fint du har klippt ditt träd!
  Kramar, Monica

  1. Det ser trots allt ut som om värmen kommer tillbaka någon gång nästa vecka och det är tur, för på onsdag kommer syster Kerstin.
   Kram

 2. Ja, man passar nog inte med alla sommarpratare. Själv har jag inte lyssnat på henne ännu.
  Regnet är väl välbehövligt hos er också. Men hoppas det inte blir mer än en regnig dag.
  Vet inte om jag minns fel, men jag minns barndomens somrar som att det nästan alltid var badväder – men inte alltid hela dagen, det kom regnskurar och så sken solen strax igen!
  Kram

  1. Det är ju så en svensk sommar är. Inte ska vi ha långa perioder med 25º varmt och inget regn. Nej lite regniga dagar då och då hör till.
   Kram

 3. Det har regnat hela dagen och 13 grader och det skall fortsätta några dagar. Regnet behövs men vill ha lite varmare.
  Ha en skön kväll.

  1. Vi behöver ju regn, så man skulle önska att det kom lite ordentligt och så blev varmt sommarväder igen.
   Kram

 4. Här på västkusten har vi fått lite regn idag och då passade jag på att ge tips på bloggen om en bok som jag läst som var mycket intressant. Den handlar om hälsa ur ett helhetsperspektiv. Maria Borelius heter författaren. Ett bra tips med tanke på dagens sommarpratare Isabella Gulldén som pratade om ätstörningar.
  Hoppas nu att ni får regn, men kanske inte nödvändigtvis mängder som skapar problem och kraftig åska kan man vara utan! Ja, därefter får det gärna bli sol och lite värme!
  Må gott!
  Kram Gunilla

  1. Åskan kan man definitivt vara utan, men vi behöver regn, för vi har ju bevattningsförbud här på ön sedan den 1 april, så det är inte nådigt att försöka hålla liv i växtligheten.
   Kram

 5. Snyggt jobbat – både med klippning och dokumentation av den. Äntligen har vi fått ett ordentligt regnväder – 20 mm i natt – härligt och såå välkommet!
  Lyssnade lite på Isabella Gulldén men gav upp och gick ut i trädgården istället.
  Ha en fin söndag!
  Kram

 6. Det börjar bli lite bättre väder nu men gräset växer väldigt när man inte kan klippa för att det regnar stup i ett men regn är väl bra för jorden så bättre att det regnar än att det stormar.

 7. Regn har vi här med så det räcker och blir över. Vi får tömma regntunnan varje dag så det inte blir översvämning. Du kan tro att vår nersågade spireahäck är hög nu. En del grenar har nått min längd, och det är bara drygt ett år sen den kapades helt. Kram

  1. Kommer det bara nederbörd växer allting med rekordfart. Det skulle vara trevligt om vi kunde slippa bevattnings- och eldningsförbud som vi har haft sedan 1 april.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.