Nu är det fritt fram

Från och med i dag är det fritt fram att gå på konserter och sportevenemang, att dansa på nattklubb, att gå tillbaka till kontoret och att inta sin dryck på stående fot på lokal. Från och med i dag tas de flesta av restriktionerna som präglat våra liv under coronapandemin bort. De som är ovaccinerade uppmanas dock att fortsätta att hålla avstånd till andra och vara särskilt försiktiga om man träffar personer som är äldre eller i riskgrupp.  Man skulle verkligen önska att alla, som kan göra det, vaccinerade sig så att vi kan bli av med det här eländet någon gång.

I dag är det en blåsig och småmulen dag, men skapligt varmt i alla fall. På terrassen hade stolsdynor och plastduken på bordet blåst iväg i morse, men nu har jag tagit in dem och nu får de bli kvar inne. Ute i rabatterna börjar det se lite skräpigt ut och i dag har jag varit ute och klippa ner höstanemonerna. Man får ta lite i taget och passa på när det är uppehållsväder.

Inomhus gläder jag mig åt mina fina Flamingoblommor. Den vänstra fick jag av Carina o Bosse första julen vi bodde här på Odvalds, alltså 2011 och den högra fick jag av Eva häromåret. Båda två har blommat ihärdigt hela sommaren.

Vanans makt är verkligen otrolig. Trots att jag nu har terminalglasögon när jag sitter här vid datorn, måste jag tänka mig för, annars håller jag huvudet precis som förut med bakåtböjd nacke och näsan i vädret, men jag lär mig väl efterhand.

Dagens ordspråk:
När katten är borta, dansar råttorna på bordet.

Trevlig onsdag!

14 reaktioner till “Nu är det fritt fram

 1. Visst vore det en välsignelse om alla tog sitt vaccin, har folk i min närhet på arbetsplatsen som inte gjort det, lite orolig blir man ju.
  Jag kommer nog hålla avstånden fram till nyår iallafall, det är ju inte över ännu känner jag.
  Jag kanske är dum men ändå.

  Flamingoblommorna där visade jag min fru här, kan vara något för oss, jättefina.

  Ha det fint Ingrid.

 2. Wow, du har alltså haft den vänstra flamingoblomman i 10 år och den blommar varje år!!! Jag har aldrig lyckats få flamingoblommor att överleva mer än en säsong… Förstår att du njuter av dem, så fina med orkidéerna emellan!
  Ja, lite oroligt är det, att alla restriktioner om att hålla avstånd etc har tagits bort.
  Jag skulle nog inte vilja hamna i en folksamling än!
  Gråmulet och lätt duggregn här idag.
  Ha en skön onsdagskväll, kram, Monica

  1. Båda två blommar nästa året runt, även den gamla. Lite ny jord någon gång då och då så blir de nöjda och glada.
   Ha en fin kväll du också! Kram

 3. Din nya header är så vacker med de fina höstfärgerna. Det känns inte så bra att alla restriktioner är borta när det är många som inte är vaccinerade och smittan ökar. Det pratas om en tredje spruta eftersom skyddet börjar minska.
  Kramar från oss

 4. Det skulle definitivt underlätta om fler vaccinerade sig. Så länge en viss del av befolkningen är ovaccinerad finns Covid-19 kvar. Hoppas bara att folk agerar med en viss försiktighet ändå för annars kan det gå åt fel håll igen.
  Så fina flamingoblommor du har. Jag har kastat mina när de blommat klart men det ska man uppenbarligen inte göra inser jag.

  Kram och god onsdagskväll!

 5. Så fin den är din nya höstiga header!
  Fina är också dina blommor i fönstret.
  Jag undrar hur det blir nu med smittspridningen. Det är dubbelt så många smittade just nu som vid den här tiden förra året. Det skylls på deltavarianten som tydligen är smittsammare.
  Jag hoppas att framför allt Berra kan få sin dos tre nu i höst, är man över 80 så ska dom visst börja att vaccinera dem snarast.
  Kram/Kicki

  1. Här har vi inte många smittade nu. Förra veckan var det totalt sju stycken och jämfört med den här tiden förra året är ju ingenting. Vi får väl se hur det blir med spruta nr 3. Snart börjar vaccineringarna för säsongsinfluensan ju också.
   Kram

 6. Förra veckan och veckan innan hade man inga smittade i vår kommun. Det är bara att hoppas, men jag fortsätter vara försiktig förstås. Jag tror knappt att det kommer att gå över i min livstid.

 7. Vi kommer aldrig att bli av med den här pandemin såvlänge som inte alla vaccinerar sig. Jag tycker personligen att det är oansvarigt mot andra att inte följa uppmaningen.
  Nåväl, jag fortsätter min försiktighet.
  Kram och god natt!

Kommentarer är stängda.