Sista september

Det är en blåsig, mulen och regnig morgon och så ska det visst förbli i dag, om SMHI har spått rätt.

Jag har suttit vid datorn en stund på morgonen och analyserat min sömn, för jag tycker att jag sovit lite dåligt nu ett tag, men när jag sover med mitt Fitbit-armband på, får jag bevis på att jag trots allt sover mer än jag tror. Nästan åtta timmars sömn är ju inte illa, även om en stor del av den är lätt. Under de 1 tim och 19 min jag befann mig i drömsömn (de ljusblå avsnitten) hann jag med en hel del, men det mesta är glömt och borta, men jag har en känsla av att jag hade det ganska trevligt.

I dag har Helge namnsdag, så grattis till alla som har det namnet. Det är väl inte så aktuellt i dag, men min pappa hette Helge och äldste sonen har fått det i tillnamn, dessutom känner jag faktiskt flera stycken som heter det.

Nu ska jag sätta lite fart och jag ska börja med att bädda rent och starta en maskin tvätt. Egentligen hade jag nästan funderingar på att åka till Visby i dag, för mina nya progressiva glasögon behöver justeras lite. De sitter inte riktigt bra, utan åker ner på näsan, så att jag behöver rätta till dem då och då och det är lite irriterande, men när vädret är så tråkigt som det är, sparar jag det till en annat tillfälle. Det är ju ingenting akut direkt.

Dagens ordspråk:
En kedja är inte starkare än sin svagaste länk.

Trevlig torsdag!

20 reaktioner till “Sista september

 1. Jag undrar hur mycket jag sover? Ibland är det mer vakenhet än sömn på en natt, men i natt har jag i.a.f. sovit skapligt, trots nattliga besök på toan, då jag brukar ha svårt att somna om.
  Så klart att det är du i vagnen, söt som en liten docka.
  Kram/Kicki

 2. Det låter intressant detta armband, ska kolla upp. Kanske borde jag skaffa ett, jag som tycker att jag sover så dåligt, kanske är det inte så.
  Regn verkar det vara lite varstans i vårt land nu. Vi har inget för tillfället men det kanske är på gång.
  Jobbigt då inte glasögonen sitter som de ska, men de kan lätt ordna till saken hos optikern.
  Hoppas att du får en finfin dag, trots regn.
  Kram!

  1. Glasögonen fixar säkert optikern på nolltid.
   Just nu regnar det inte speciellt mycket. Det kanske inte blir så illa i alla fall. Kram

 3. Jag har blivit något av en sömnexpert, har undervisat om sömn och sömnstadier i psykologin, sover eländigt emellanåt, men har aldrig skaffat mig avancerade metoder för att kolla upp min sömn. Ett armband som visar antal steg och lite mer har jag haft, rättare sagt flera, men jag blir störd av deras storlek. Är ingen smyckesmänniska, vill inte att ”blingbling” skall kännas alls… En stegräknare runt vristen skulle passa mig bättre…

  1. Jag tyckte också att det här armbandet var i största laget, men jag använder det inte jämt, bara när jag går ut och vill mäta sträckan och så kolla sömnen förstås. Kram

 4. Barnvagnsmodellen känns igen. Jag låg i en likadan. Idag kommer svägerskan på besök för att äta lunch här och då blir det en tur till stan när vi skjutsar hem henne.
  Ha en skön dag/Laila

 5. Samma väder här, blåsigt, och i natt fick vi 24 mm regn! Och 26 i förrgår natt. Så nu börjar gräsmattan ta sig, men det är så dags!
  Det är väl förmodligen så, att man sover mer än man tror. Jag har inget som mäter sömnen, men det skulle man kanske skaffa sig? Fitbit-armband har du tydligen, är det något du rekommenderar?
  Fin bild av din pappa Helge och dig! Även jag känner igen barnvagnen!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Jag gillar mitt fitbit-armband och jag fick det i present av barnbarnen när jag fyllde 80. Det finns massor av funktioner, men jag använder det främst som steg- och avståndsräknare och så för att kolla sömnen
   då och då.
   Kram

 6. Det där med sömn är ett dilemma. Tror nog att vi är många som har problem med sömnen. I natt har jag nog sovit ganska bra ändå, för det var inte så väldans svårt att kravla sig ur sängen i mors. Kram

  1. Jag tror att även om jag tycker att jag sover dåligt ibland så får jag tillräckligt mycket. För jag är nästan alltid pigg och jag lägger mig aldrig på dagen och somnar inte framför tv:n. Men det är lite kul att kolla läget i alla fall!
   Kram

 7. Mitt barnbarn Lowe har Helge som tilläggsnamn, efter gammalfarfar Helge.
  Ja, den där sömnen, jag tror att man sover bättre än man tror. Min mobil mäter tiden men inget mer.
  Kram, Gerd

  1. Med det här armbandet får jag en detaljerad bild av hur natten varit och som så många andra som påstår att de inte sover, så gör jag ju det. Kram

 8. Det låter intressant att ha koll på sin sömn. Ibland sover man kanske bättre än vad man tror eller så tvärtom.

  Helge är ett fint namn tycker jag och jag tror att det kommer tillbaka snart igen.

  Kram och god torsdag!

  1. Jag tvivlar på att Helge blir populärt igen, men jag kanske har fel. Många andra gamla namn har blivit populära, så varför inte.
   Kram

 9. Jag borde nog också kolla hur mycket jag sover på natten, de var ju inte så dyra heller de där mackapärerna.
  Tackar för tipset!!

  Din far var en stilig karl helt klart, fin bild av er två.
  Ha det så underbart Ingrid.

Kommentarer är stängda.