Man får passa på….

.…. att njuta av den fina onsdagsmorgonen, för om SMHI spått rätt lär det vara den sista fina vårdagen på ett tag och i morgon ska vi ha vinter igen. Jag hoppas givetvis att det inte ska bli snö och väldigt kallt, men lite regn vore inte helt fel, för det behövs nog nu.

Jag har suttit ute och druckit morgonkaffe och löst dagens Lyckokvadrat och Sudoku i GA och det var ljuvligt skönt. En sån här vårmorgon gör att livet känns värt att leva.

I dag tänker jag bara lata mig och njuta av dagen, för igår blev det en ordentlig motionsrunda. Tisdagens plan höll nämligen och efter lunch tog jag en promenad för att hälsa på hos Bosse o Carina. Jag skulle inspektera deras gäststuga igen, för nu har den fått lite möbler också. Jag tog vägen genom skogen som jag brukar göra, men det var lite för tidigt egentligen, för stigen genom hagen var ännu rätt sur och man fick se sig för var man satte fötterna. Dessutom hade någon ridit där och det vet väl alla hur det ser efter en häst, när det inte är riktigt torrt i marken ännu.

När jag kom fram var Bosse inte hemma, men Carina som tur var, så jag hade inte gått förgäves. Hon visade stugan och sen satt hon och jag och pratade en stund innan jag fortsatte hemåt. När jag skulle gå hem gick jag via samhället. Den vägen känns längre än via skogen, men är egentligen lite kortare. När jag nu var i de trakterna tog jag en sväng ner till industriområdet också, för där skulle det finnas en checkpoint och den hittade jag ganska enkelt.

Det blev en ordentligt promenad på över 6 km och 10 000 steg

Jag såg en italiensk film på Netflix igår kväll, som faktiska var riktigt intressant. Filmen, som heter Min pappa Rocco Chinnici, har verklighetsbakgrund och handlar om en italiensk utredningsdomare i Palermo, som leder ett korståg mot den organiserade brottsligheten – en kamp som kostade honom livet. Han spränges i luften av maffian 1983, med en fjärrutlöst bomb i en bil, utanför sitt hem.

Dagens ordspråk:
Man får ta seden dit man kommer.

Trevlig onsdag!

20 reaktioner till “Man får passa på….

 1. Jag är på väg ut nu för att rensa lite ogräs innan det utlovade sämre vädret kommer.
  Just nu är det 10 grader och växlande molnighet.
  Jag tittar just inte alls på vare sig TV eller Netflix, för jag har totalt snöat in på ljudböckerna.
  Jag har mobilen i bakfickan och kan göra annat under tiden, bara det inte är saker som låter för mycket för då hör jag inte boken.
  Kram

  1. Jag lyssnade också på ljudböcker ett tag men tröttnade på det. Jag hade svårt att koncentrera mig och tankarna gled iväg….
   Kram

 2. Så skön din vårmorgon låter! Jag är så imponerad av att du går så långt på dina promenader! Då kan du, med lugnt samvete, stanna hemma idag! Jag går ju också promenader, men det brukar bara bli 2500-3000 steg, och då tycker jag att jag gått långt! Men du hade ju i all fall en paus mitt i! Så skönt att ha gångavstånd till sonen!
  Här är fortfarande soligt och varmt, men det ska tydligen slå om snart.
  Ha en fortsatt bra dag, kram, Monica

  1. Det blir en ganska omväxlande tur, så det känns inte så långt och så hjälpte väl pausen till också. Kram

 3. Vilken härlig promenad och så vackert det är med alla blåsipporna! Jag önskar att de hade funnits här men tyvärr.
  Hos oss har vädret redan börjat försämras och det är kallare samt ganska så molnigt. Lite synd så våren får kämpa…
  Grattis till fyndet 😀

  Kram och god onsdag!

  1. April är lurigt så det förvånar mig inte alls att det kommer ett bakslag. Ännu är det skapligt väder och jag har suttit ute i solstolen (fullt påklägg) och njutit på förmiddagen.
   Kram

 4. Ett hav av blåsippor! Fantastiskt!
  En lång och bra promenad blev det och såklart är du värd att ta det lite lugnt idag. Soligt här fortfarande, men det kommer lite moln över skogen och det har börjat blåsa …
  Ha en fin eftermiddag!
  Kram

  1. Det känns nästan i luften att där är väderleksändring på gång. Till natten ska det börja regna och blåsa säger SMHI.
   Kram

 5. Vad hurtig du är. och vilka fina foton på blåsippor. Det gäller verkligen att passa på. April har alltid varit nyckfull. Igår var Solveig ledig. Då åkte vi med fikakorg till Klinteberget. Vilken fin oas du har i närheten av din trakt. Berget är ett av våra favoritställen. Klinte kyrka la jag in på bloggen i helgen. Men där var vi fysiskt en varm skön julidag.
  Då gäller det bara att ta fram de varma kläderna igen.
  Var rädd om dig.
  Kram, Bosse

 6. Ljuvliga blåsippor, jag älskar dem. I dag har sonen och jag varit och besiktat bilen och varit hos optikern. Det är dags för nya glasögon. Tänker ta en promenad i kväll efter 18-nyheterna.
  Kram

  1. Jag var och undersökte mina ögon för ett år sen ungefär och då skulle det ev bli nya glasögon, men se blev det inte av. Det är nog dags snart känner jag.
   Kram

 7. Så fint att höra att du är nöjd med din dag 👍 duktigt att du vandrade till Bosse och Carina
  Nu får du snart njuta av mycket sol och värme, jag önskar bara att vi får mycket regn👍

 8. 129, grattis till den 🙂

  Vilken fin trädgård du har, riktigt fint.
  Frugan sa något om att det kan bli snö ikväll men jag har inte kollat själv, hoppas hon har fel.
  Men regn kan ju behövas lite, det hade vi igår men just nu skiner solen.

  Ha en fin torsdag nu.

 9. Härliga vårbilder! Så vackert med alla blåsippor.
  Vilken fin dag du fick.
  Hoppas verkligen inte det snöar hos dig idag. Så i morse snöbilder från Boråstrakten, inte roligt.
  Sköt om dig!

Kommentarer är stängda.