Visst är det idiotiskt

Torsdag morgon och jag hämtade en våt och skrynklig GA på dörrmattan, så uppenbarligen har tidningsbuden haft en blöt runda i natt. Det är bara 3º och det regnar lite lätt nu också och det ska visst hålla på och skvätta hela dagen. Det är april!

Det känns i alla fall tillfredsställande att jag utnyttjade onsdagen till att njuta av vårsolen. Shortsen var till och med på en stund på förmiddagen när jag låg i solstolen.

På eftermiddagen tog jag mig en tur upp till Stenstugu. Eva jobbade, men Bosse var där, så jag fick prata med honom en stund och titta på bygget han håller på med – ett nytt växthus/uterum. Mitt gamla växthus, som jag köpte 2003, har tjänat ut och efter att ha lappat på det flera gånger ville Eva ha ett nytt och lite större.

Fotot har Eva tagit

Till rubriken:

Jag vet att det är idiotiskt och skäms lite över det, för alla säger ju att man inte ska gå på sånt här. Först tänkte jag inte alls skriva om det här i bloggen, men jag är ju lite lösmynt, så här kommer det i alla fall:

Jag håller sedan en vecka på med Rigshospitalets 13-dagarsdiet för att försöka gå ner ett par kilo. Jag har gjort den två gånger tidigare för många år sedan och den funkade bra för mig då i alla fall. Jag är inte på något sätt överviktig, men under vintern har jag gått ökat ett par-tre kilo i vikt och de kilona har mest satt sig där det förut fanns en midja och det känns väldigt obekvämt och otrivsamt.

Dieten är lätt att följa och i 13 dagar äter jag helt efter deras meny. I dag till exempel är det till frukost: en kopp kaffe, en sockerbit och en rostad brödskiva utan smör eller pålägg. Till lunch: två hårdkokta ägg, en skiva skinka och sallad. Till middag: kokt broccoli, en tomat, en frukt.

Sen ska man givetvis bara dricka vatten, förutom dag 4 och 11 då man ska dricka en liter juice och 3 dl yoghurt till lunch. Menyn är verkligen helt idiotisk, men jag vet ju att den har effekt och minns för många år sedan då jag efter de två veckorna låg i badkaret och upptäckte att putmagen var helt borta. Några såna förväntningar har jag inte nu, men som sagt, de där valkarna i midjan vill jag bli av med. Dessutom höll resultatet i sig länge, i flera år faktiskt, så det var inte alls så att jag omgående gick upp de förlorade kilona igen.

Det känns dessutom lite gott att ta hand om sig själv, att lida lite, att avstå från kaffebröd, potatis, ris, pasta och det där glaset vin som är så gott, att läsa menyn, som sitter uppklistrad på kylskåpsdörren – Jaha, i morgon är det en biff på 250gr och sallad till middag och på lördag en halv kyckling, jag måste gå till Coop och handla.

Nu ska jag ta och bädda rent i sängen och köra en tvättmaskin!

Förresten, den där blockredigeraren, som jag var så arg på när jag och många med mig, mer eller mindre tvingades att försöka lära oss använda den, börjar jag faktiskt komma riktigt bra överens med. Sen har jag ju upptäckt att den klassiska går att använda ändå, om det är något avsnitt där man tycker att den passar bättre. Man är tydligen fortfarande bildbar!

Dagens ordspråk:
När två strider kommer en tredje och tar bytet.

Trevlig torsdag!

27 reaktioner till “Visst är det idiotiskt

 1. Igår kväll kom här hagel och sedan lite regn. Kraftiga vindar både igår och idag! Men solen är framme lite då och då. Men inget uteväder precis… bloggar lite istället! 🙂
  Ja, det där med dieter, har väl de flesta prövat på! Jag skulle också gärna vilja bli av med några vinterkilon…. MEN DE SITTER FAST! 🙂 Min metod är att äta mindre, röra mig ännu mer!!!!! Lycka till!
  Kram Gunilla

  1. Nej något uteväder är det inte här heller.
   Jag får väl se om mina extrakilon sitter fast eller inte?
   Kram

 2. Jag har ätit och druckit mig till tre coronakilon och de sitter definitivt fast på magen! Men, jag försöker röra mig mer, fast lite svårt med värkande axel och tidvis rygg, då dessa är boven också.
  Önskar dig en bra dag, kram!

 3. Lite skönt att se att det inte bara är jag som lagt på mig under detta corona-år … dags även för mig att börja hålla igen lite 🙂
  Ha en fin fortsättning på denna dag!
  Kram

 4. Mina kilon sitter också fast, men jag avskyr dieter… Min förra man hade dietidéer, och min nuvarande har garanterat provat alla som finns. Idag tidigt på förmiddagen gjorde jag av med några kalorier, hittade fågelholk sex och njöt av morgonsval luft. Nu är det 13 grader, men vinden pinar på och jag sitter hellre vid datorn och gör ”måstearbetena” klara, även om det skall komma småregn i morgon. Rabatterna står stilla nu, ingen brådska.

 5. Dieter kan verkligen göra underverk, vi har några gånger prövat ”Scarsdale-metoden”, där man också hade matsedel för 14 dagar, det blir lätt att följa. Men det är många år sedan nu och både maken och jag har gått upp i vikt, men nu får det vara…Lycka till med din diet, strongt gjort!
  Solsken här idag och ca 10 grader, men ganska blåsigt, har just kommit in efter en promenad.
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Tack för uppmuntran Monica!
   Här är det riktigt ruskigt, nu har vi bara +2º och stora blöta snöflingor rinner ner för fönsterrutorna.
   Kram

 6. Googlade och såg att man förväntas gå ner mellan 7 och 20 kilo. Skulle kanske prova…
  Ikväll ska jag i alla fall äta ordentligt! Så det så!

  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Så mycket vill jag inte gå ner. Ett par kilo räcker bra. Ha en riktigt god och välsmakande kväll!
   Kram

 7. Det är väl inget att skämmas för, det där borde väl många av oss prova på, iallafall jag med mina 110 kg.
  Tackar för tipset, ska googla mer på detta.

  Lycka till med detta.

  Ha en fin kväll.

 8. Jag tycker du är väldigt duktig som tar dig för att fasta bort mer eller mindre några kilon som blivit överflödiga. Lycka till med det här uppdraget. Önskar att jag kunde vara lika fast besluten som du att tappa några kilo.Men tyvärr så sabbar jag det oftast efter några dagars försök
  Kram

  1. Tack så mycket Eleonora! Den här ”kuren” är ju ganska enkel eftersom man bara behöver ”stå ut” ett par veckor. Kram

 9. Intressant att den fungerar
  Jag minns att min granne höll på med den dieten
  Jag har en 14 dagars diet liggande kvar och skräpar, som fungerade på mig
  Jag skulle också behöva göra något åt min vikt
  Jag är inte tyngre på vågen men jag är tjockare

  1. Jag tror att när vi blir äldre förlorar vi muskler och bygger upp fettet i stället. Men det känns bra att göra ett försök att bli av med ett par kg i alla all. Kram

 10. Då får vi hoppas att dieten får önskvärd effekt. Tre kilon är inte så mycket men de kan ändå påverka trivseln. Dessutom så är det bättre att stämma i bäcken än i ån.
  Så trevligt med ett nytt växthus/uterum. Jag skulle gärna välja ha ett växthus men än har vi inte kommit till skott.

  Kram och god kväll!

  1. Det är ju lätt att det smyger sig på det ena kilot efter det andra
   Vi får väl se hur Eva och Bosse kan få till det. De ska bygga med gamla fönster från Stenstugu.
   Kram

 11. Så duktig du är.
  Jag har försökt att banta, men jag mår inte bra av det, får ont i magen och huvudet och jag vet inte vad. Ägg är gott och det älskar jag, men det gör inte min galla.
  Hoppas att det går bra för dig hela vägen, att det lönar sig nu då du är så duktig. Säger bara Lycka till.

  Vi har haft ett riktigt tråkigt väder här, med snö, regn och hårda vindar, men idag är det bara de hårda vindarna kvar.
  Trevlig fredag.
  Kram!

 12. Oj, den dieten skulle jag aldrig få med mig Berra på.
  Nog är det orättvist att i vår ålder sätter sig de där extra kilona på helt fel ställe.
  Jag skulle gå ner 2, men klarade inte det med hjälp av 5,2 den här gången, Gick ner bara ett kg på två månader
  Här blåser det också otroligt kallt.
  Kram

  1. 1 kg på två månader är onekligen en dålig utdelning, men det är är bättre än ingenting i alla fall.
   Kram

 13. Verkligen bra kämpat av dig med dieten! Jag klarar inte av sådant där 🙂
  Jag borde bli av med tjugo kilo, så kanske jag skulle klara en diet om jag behövde bli av med bara 2-3 kilogram. Jag försöker ju nu också får bort 2-3 och äter rätt lite, men inte försvinner kilona nånstans 😀

  1. Det är knepigt det där med vikten, men det spelar ju ingen roll egentligen. Bara man trivs med sig själv.
   Kram

Kommentarer är stängda.