Nu är det hög tid

Det är ett strålande vackert vårväder i dag och det blåser inte alls lika mycket som igår. Jag kunde till och med gå ut till soprummet i en kortärmad tröja utan att det kändes obehagligt. Vi (jag!) grämer oss över kyla och blåst, men naturen kämpar på och när jag passerade en av de stora björkarna fick jag se att de redan börjar skifta i grönt och små, små blad börjar spricka ut från knopparna.

På morgonen har jag suttit ute med min kaffekopp och gjort manikyr. Det är så behändigt när man kan sitta ute och göra det. Dels ser jag så bra då och så slipper jag skräpa ner i köket med nagelflisor och damm.

Sen stod jag i vardagsrummet och tittade mig omkring och kände att nu är det hög tid att göra någonting av julgrupperna. Till att börja med har jag satt ut dem så att de får avhärdas lite dagtid, sen får jag ju ta in dem på nätterna förstås, men efter några dagar ska jag nog kunna plantera om dem.

Nu blev det skrivpaus, för syster Kerstin ringde, men nu ska jag uppdatera det här och sen får vi se vad jag gör av resten av den här dagen? Jag vill sitta ute och lösa korsordet i GA och kanske läsa något kapitel i boken jag håller på med och jag vill gå på en promenad. Nog är det härligt när man kan göra som man vill!

Dagens ordspråk:
Ingen har så stort hus att han inte behöver en god granne.

Trevlig tisdag!

12 reaktioner till “Nu är det hög tid

 1. Jag har också julstjärnor kvar i krukorna. Normalt skulle jag ha kastat dem vid det här laget, men eftersom jag inte vill gå i affärer och köpa mina vanliga Paulior, så får de stå kvar så länge! Ett under att jag har lyckats hålla liv i dem så här länge!
  Visst har vi det bra, som kan göra vad vi vill! Har just löst dagens sudoku. Strålande väder här idag igen!
  Hoppas att du får din promenad i det sköna vädret!
  Kram, Monica

  1. Julstjärnor blir man inte av med i första taget. Dem får man kasta ut med våld. 😉
   Jag har också klarat av dagens sudoku och även krysset, så nu ska jag ta mig en promenad.
   Kram

 2. Ja, nu är det hög tid att ta hand om julgrupperna. Kasta och spara helt enkelt. För övrigt så lät det som bra planer för dagen!

  Kram och god tisdag!

 3. Bra plan för en perfekt dag vädermässigt.
  Nu börjar träden få lite färg på sina platser i fosterlandet, har börjat lite smått här och snart kan vi väl njuta av grönskan igen.

  Ha en jättefin dag nu Ingrid.

 4. Det har varit en helt underbar dag och jag har gjort lite av varje.
  Faktiskt också suttit på balkongen i solen och fixat naglarna 😀
  Trevlig kväll, kram!

 5. Jag har också gått en långpromenad idag och lyssnat till min ljudbok. Andra delen av Karin Smirnoffs trilogi – Vi for upp med mor. Hon som läser in den är så helt fantastisk, annars är det mycket elände.
  Visst är det underbart att man kan göra som man vill nu för tiden!
  Kram från Ingrid

 6. Låter som du haft en bra dag! Hoppas denna dag också blir bra – och visst är det skönt när man kan bestämma själv 🙂
  Kram

Kommentarer är stängda.