Annandag Påsk

Annandag påsk ser ut att bli en innedag, för SMHI varnar för både regn och snöbyar och det blåser och ser riktigt ruggigt ut. Det har varit en kylig påsk, men vi får väl vara tacksamma över att det varit solsken de övriga dagarna i alla fall. På påskafton kunde vi ju till och med sitta ute på terrassen på Stenstugu ett tag på eftermiddagen.

Igår, när jag var hos Krister o Thomas, var det soligt och fint, men det blåst som attan och alla flaggor som var hissade stod rakt ut och flaggstängerna vajade i vinden. När jag körde hem var det nästan jobbigt att hålla bilen på vägen, men hem kom jag, efter en väldig trevlig och välsmakande eftermiddag.

Ett stort fint påskägg fick jag med mig hem

Även om det inte blivit så mycket motion och promenerande i helgen, så tog jag mig alla fall en härlig promenad på påskaftons förmiddagen innan jag körde till Stenstugu och lyckades erövra två checkpoints till.

Först hittade jag den här och den var ganska enkel

Sen letade jag efter nr 121, som ska finnas innanför stigen på Barkan, men den jag fick ge upp till slut. Jag angrep den nog från fel håll, så jag trasslade in mig i en ganska oländig terräng och det slutade med att jag fick leta mig tillbaka ut till vägen, trots att gps:en visade att jag var ganska nära. Den checkpointen är svartmarkerad och alltså extra knepig att hitta. Jag får försöka närma mig den från ett annat håll vid något annat tillfälle.

På vägen hem från det fruktlösa försöket hittade jag i alla fall den här, nr 126.

Tilläggas kan, att i dag på annandagens morgon, har jag hittat tre små nya vårtecken. Jag upptäckte att det kliade på halsen och där satt en liten svart fästingnymf, sen hittade jag en på vänster arm och en på ena knät. Nu hoppas jag att det inte ska finnas några fler någon annanstans och jag inser att man nog blir tvungen att ta en dusch och byta kläder efter att man varit ute i terrängen. Vaffö ska de va på detta viset??

Dagens ordspråk:
Naturen, som gav oss två ögon att se med och två öron att lyssna med, har bara gett oss en tunga att tala med.

Trevlig fortsättning på helgen!

19 reaktioner till “Annandag Påsk

 1. Påsken har onekligen varit ganska så kall och i morse vaknade vi av att det snöade. Nu har solen hittat hit men varmt är det inte!

  Kram och god annandag!

 2. Här vaknade vi med lite vitt på marken och hustaken, lär enligt älskade hustrun haglat i natt medan undertecknad sov sin skönhetssömn.
  En ganska ok påsk vädermässigt trots allt, solen skiner iallafall.

  Sådana vårtecken kan man ju vara utan, lite av nackdelen med att röra sig i naturen, tur jag bor i stan 😉

  Ha det fint Ingrid.

  1. Det är så tråkigt att det blivit så mycket fästingar så att man nästan inte kan vara ute på gräsmattan ens. Jag är vaccinerad mot TBE, men det finns ju alltid risk för borrelia som jag haft en gång.

 3. Det ser ut som du haft fullt upp i helgen – så fint påskägg du fick!
  Fästingar är ett otyg! Jag är också vaccinerad mot TBE, men som sagt det finns ju andra sjukdomar. Vädret är inte alls så roligt idag – kallt och blåsigt och emellanåt några snöbyar!
  Ha en fin annandag!
  Kram

 4. Ingen snö här men på nollan och soligt, så visst, det blåser och är kallt. Hela påsken har varit kall.
  Så gott du har haft det i påsk ändå! Kul!
  Ordspråket, det var ju roligt och nån extra tunga behövs inte, inte för de pratsamma i alla fall 😀
  Kram!

 5. Trist med fästingarna. Katten har nog bara haft en som suttit fast och 4-5 kanske som krupit i pälsen. Vi har ju smort på fästingmedel på henne och det får man inte ha på människor. Det är så olämpligt att apoteket har fått order på att dela ut plasthandskar som man ska använda när man smörjer det på katten. Tur är att hon verkar tåla det.
  Kram

 6. Hoppas verkligen inte ni får någon snö, regn är illa nog, men bättre än snö nu.
  Så fint påskägg du fick!
  Inget bra vårtecken du fick med dig hem. Hoppas det var en engångsföreteelse.
  Trevlig annandag!

  1. Här är mycket fästingar, men jag trodde inte att de var i farten ännu. Nu har jag beställ fästingspray, så hoppas jag slippa bli anfallen av dem igen. Kram

 7. Det låter som du har haft en riktigt trevlig påsk med mycket umgänge med dina barn och mycket god mat!
  Roligt att du har nya checkpoints att leta efter men fy, så trist med fästingar! Peppar, peppar, men jag har aldrig haft någon fästing! Hoppas att du hittade alla du hade fått på dig! Sjukdomarna man kan få av dem är ju inte roliga.
  Här hade vi fint väder till att börja med idag, men för en stund sedan mörknade det och började snöa kraftigt! Det höll väl på ca 10 min och nu skiner solen igen! ”Aprilsnö är fåragö”, sägs det ju, så jag hoppas att mina gödslade rabatter gillar det…
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Visst har jag haft en fin påskhelg. I dag skulle det ju bli snö, men det har varit ganska soligt hela dagen, men isande kalla vindar så jag har hållit mig inne i alla fall.
   Ha en skön kväll! Kram

 8. Så vackert påskägg! Men fästingar tycker jag väldigt illa om, senast hittade jag en i mellangärdet, besynnerligt, men jag var tacksam att den satt så det var enkelt att ta bort den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s