Påskveckan rullar på….

…och det gör mina minnen också. Det är väl så när man kommer upp i min ålder. Man sitter där och tänker tillbaka på åren och livet som gått. Ett väldigt trevligt påskminne är när jag som 13-åring fick ge mig ut på ett riktigt äventyr! Jag fick åka alldeles ensam till Örnsköldsvik och hälsa på faster Karin och farbror Pe. Min allra första resa på egen hand.

Påsken har varit något av en resehelg. Vi fick ofta åka till Stockholm med mamma och pappa och många påskar har vi tillbringat där. Åke och jag gjorde flera trevliga påskresor, både med buss och charter och så hela familjens resa till Sicilien 1979, som kom att påverka oss alla på ett sätt vi inte förutsett.

I dag skiner solen, men det blåser isande kalla vindar och på min mobil står det, att de fyra plusgraderna lär ska kännas som noll. Det har verkligen varit en kylig helg, men snö slapp vi igår i alla fall och ute i rabatterna växer det till sig även om det går långsamt.

Hoppas att de där påskliljorna snart slår ut
I gräsmattan är det fullt av violer

Det har varit en fin och innehållsrik påskhelg även om nu inte vädret varit optimalt: Jag har fått träffa barnen och deras familjer och fått njuta av både god mat och dryck och trevligt sällskap. Och Enrico har varit här och installerat min nya tvättmaskin, så i dag snurrar den för fullt och Bosse har sett till att bilen har fått sommardäck. Det kändes så bra att jag inte behövde köra på dubbdäck i söndags när jag var i Visby.

Fästingbetten kliar, men jag har smort lite kortinsonsalva på dem, så att de ska lugna ner sig. Och så har jag beställt antifästingmedel som jag ska hämta på apoteket i morgon. Sen kan jag gå loss i skogarna igen!

Dagens ordspråk:
Innan du lånar pengar av en vän bör du bestämma vad du behöver mest, vännen eller pengarna.

Trevlig tisdag!

29 reaktioner till “Påskveckan rullar på….

 1. Mina minipåskliljor har faktiskt slagit ut och de lyser så fint i rabatten. Det behövs lite lysande glatt i trädgården nu, för det börjar kännas trist. Efter att vi hade nästan vår för ett tag sen så känns den här vintriga tiden ganska onödig. Kram

 2. Tankeväckande ordspråk. Men, det bästa är att ha vänner som man har kvar, även om man måste låna pengar.
  Trevligt att du har fått träffa barnen och haft det fint i påskhelgen.
  Nog är det så att minnena går ofta tillbaka till det som varit och jag är glad då trevliga och glada minnen kommer upp.
  Vackert med violer.
  Ha det fint.
  Kram!

  1. Låna pengar av släkt och vänner är något man nog bör undvika om det går. Det leder lätt till konflikter.
   Visst är det fint med de små violerna!
   Kram

 3. Hej Ingrid.
  Jag tycker det är väldigt roligt att läsa om din dagar i Klintehamn och alla minnen du har.
  GLAD PÅSK:

 4. Du har haft det bra i påsk, härligt!
  Måste varit skönt att kunna träffats.
  Men, uj vad kallt det är, inte trevligt alls även om solen lyser. Snart ska jag emellertid iväg och dramaten hem.
  Ordspråket är sant.
  Kram!

  1. Det känns jättebra att kunna träffas, men vi har inte träffats alla på en gång som vi brukar göra. Jag har varit ute en vända och det var verkligen isiga vindar.
   Kram

 5. Så trevligt att läsa om din påskresa som 13-åring! Det var modigt av dig att våga resa så långt och t.o.m. med sovvagn, när du var så ung! Men du var nog ett barn med gott självförtroende, det tycker jag har framgått av saker du skrivit förut!
  Ja, så var påsken över för i år och närmaste helg är valborg – första maj, men även den får ju firas hemma för oss själva.
  Hoppas att du inte får några men av fästingbetten och att antifästingsmedlet fungerar!
  Lite växlande väder här idag!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag var nog ett ganska frimodigt barn och den där resan var ju ett riktigt äventyr. De där fastrarna och farbröderna kände jag ju nästan inte, för de kom inte till Gotland så ofta.
   Jag har varit ute på en promenad och attans vad isigt det blåste, men när man kom in i lä i skogen var det riktigt drägligt.
   Kram

 6. Ett bra ordspråk!
  En bra helg hos dig … och bra att du fick hjälp med däcken 🙂
  Mina barndomsminnen från påsk är att vi ofta åkte till farmors föräldrar i Enköping 🙂
  Ha en fin tisdagseftermiddag!
  Kram

  1. Tack Anki! Eftermiddagen artar sig efter en förmiddagspromenad som gjorde mig rätt avkyld. Nu får jag sitta med en pläd över axlarna. Kram

 7. Får man fråga vad antifästingsmedlet heter? Jag blir överfallen varenda år av de små krypen som finns i massor här i Ösmo. Har utvecklat borrelia flera gånger och fått äta penicillin.- det vore bra att slippa sådant.

  Har börjat släktforska för ett par år sedan och läste dina inlägg under Stenstugu om olika släktingar – mycket inspirerande! Det är svårt att presentera alla fakta på ett tilltalande sätt och det har du lyckats så bra med.

  1. Jag valde Sjö & Hav Mygg o Fästingspray, för att man kan spraya det på kläderna. Om det fungerar vet jag ju inte, men hoppas ju på det. Jag har också haft borrelia och fått äta penicillin.
   Så roligt att du gillar det du hittar i bloggen och lycka till med släktforskningen. ♥

 8. Det låter som om du har haft en riktigt bra påskhelg tillsammans med nära och kära! Ja, tänk som det blev efter den resan…
  Apropå något helt annat så hittade jag fröerna när jag sorterade papper. Tror du att det är för sent att sätta dem nu?

  Kram

 9. Nu är sommardäcken på här också, så nu hoppas jag att det inte blir mer snö, allt är borta igen. Så vackert med violerna, är det doftvioler? Vi hade när vi bodde i hus, och jag brukade lägga mig på knä för doften är så underbar.

 10. Nej, varmt är det inte och jag funderar på hur jag ska klä mig idag på vandringen. Beror på om det gått upp lite när jag ska åka. Vi ska gå runt Säbysjön ute på Järvafältet och jag tänker ta bilen och parkera den vid IKEA. Har lite ärenden i trakten sedan som jag tänker göra när jag ändå är där.

  Vackra violer!
  Vad är det för antifästingmedel du ska använda? Visste inte att fet finns för människor, bara djur.

  Ha en fin dag!
  Kram

  1. Det finns flera medel, men det jag ska testa heter Sjö&Hav mygg o fästingspray. Man kan spraya det på kläderna och det vill jag kunna göra. Vi får väl se om det fungerar. Jag fick just ett sms att jag kunde hämta ut paketet på apoteket.
   Ha en skön promenad!

 11. Ja nu längtar man faktiskt hemskt mycket efter värme! Det får vara nog med dessa kyliga och blåsiga dagar som gör att man inte kan vara ute och göra åt. Speciellt så retar det mig att framåt kvällarna så mojnar vinden, solen tittar fram och man skulle helt klart vilja gå ut – men SÅ kul är det inte att jobba i trädgården att jag går ut på nätterna….. 😦
  KRAM/Susie

 12. Penseer är så fina men här har dom inte kommit i affärerna ännu och det är lika bra för nu är marken täckt av snö igen och inte ens vägarna är snöfria. Tur att jag inte bytt till sommardäck. Jag har äntligen fått tid för vaccin. Det blir nästa vecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s