Mariadagen

I Allnakku kan man läsa om Maria:

Av årets alla namnsdagar är det nog Mariadagen som är mest känd, kanske för att många har det namnet. Maje, liksom Majen och Marien är gamla gotländska smeknamn för Maria.

När jag var med i Fröjel Rödakorskrets var vi alltid på Åvallegården (ett pensionärshem här i Klintehamn) och bjöd på eftermiddagskaffe på Mariadagen. Enligt Wikipedia var Maria den 31 december 2006 Sveriges vanligaste kvinnonamn och bars av 444 908  och Marior känner jag många, så grattis till er!

Det är ett helt fantastiskt vackert väder den här sista dagen i februari. Solen strålar från en klarblå himmel, det är 8º varmt och det blåser bara lite svagt. Jag låg lite länge i morse, för det var väldigt skönt i sängen, men när jag väl kom upp och fick se hur vackert det var ute satte jag fart och när håret torkat ordentligt efter duschen…
…gick jag ut på en promenad och upptäckte att nu ska vi aktiveras på olika sätt. Region Gotland har satt upp skyltar på belysningsstolparna på Barkan om aktiviteter man kan göra under sin promenad och  Klintetraktens framtid har en tipspromenad i samhället som pågår just nu.

Och inte nog med det här, nu är hittaut på gång igen, för Bosse rapporterade att en representant från dem varit och pratat med honom om att de ville placera ut några checkpoints.

När jag kom hem fick jag se de här fina vintergäcken i en täppa

Dagens ordspråk:
På sig själv känner man andra.

Ha en skön söndag!

18 reaktioner till “Mariadagen

 1. Så mycket trevliga saker Region Gotland hittar på för sina invånare! Det önskar jag att någon gjorde i vår kommun också! Promenaderna blir mycket roligare, om man har några mål på vägen!
  Vilka underbara bilder på vårblommor du har idag, både krokus och vintergäck” Här är det lite dåligt med vårblommor i år, tycket jag.
  Idag har vi gråväder, så idag blir det en innedag här.
  Ha en fin fortsatt söndag, Ingrid!
  Kram, Monica

 2. Vilka härliga vårtecken! Vi såg massor av dem under vår långpromenad. Känns hoppfullt! Så kul med olika aktiviteter på er ö och det kan behövas i tider som dessa.
  I dag har jag gratulerat lilla I på hennes första namnsdag ❤

  Kram och god söndag!

  1. Visst är det trevligt att få aktivera sig med någonting när man går sina ensliga promenader. Du har i alla fall Minton som sällskap. Kram

 3. Jag tog faktiskt 4 turfzoner på min promenad. Kom iväg lite väl sent, men det hade sin fördelar det också. Jag fick uppleva en vacker solnedgång.

  Ha en fin kväll!
  Kram

 4. Underbart väder här också fast vi tog en biltur! Vi hamnade på ett matställe, första gången på flera månader, härligt!
  Kram Inger ❤

 5. Så mycket det redan blommar hos dig!
  Dom där skyltarna påminner om skyltar jag haft till ”Jogga träna dogga” Men där gällde det att under hundpromenaden göra olika saker med sin hund som man fick veta via skyltarna.
  Kram

Kommentarer är stängda.