Trädbeskärning, Läsning o TV

Det är soligt och vackert i dag och jag gick här och funderade på om jag skulle ta mig en förmiddagspromenad, men jag beväpnade mig med en sekatör och gick ut beskar mitt lilla eukalyptusvide i stället. Nu hoppas jag att jag inte varit för hård mot det och att det kommer att bryta med många nya fina skott. Jag får väl se till att få hem lite gödning också, så sätter det nog fart. Jag fick se att jag fått några nya tillskott i gräsmattan också. Det är några av de är små krokusarna som letat sig in till mig.

Nog är det helt fantastiskt att det kunde bli en sådan vår när man ser att det bara är tio dagar sedan vi hade -10º,  men det kommer säkert bakslag, för mars är en lurig månad och vi ska ju ännu ha sju starurar innan våren är här på allvar.

Nu har jag börjat läser jag den här boken i stället för Vargasommar, som jag ska lämna tillbaka, och när jag var färdig med trädgårdspysslet satte jag mig ute på terrassen en stund och läste. Jag gillar att sitta ute och läsa och det var varmt och skönt i solen även om det bara är 4-5 grader i dag.

Jag kan inte påminna mig att jag läst något av Carl-Johan Vallgren förut, så det blir en helt ny bekantskap, men boken verkar riktigt lovande.

Nog är det fantastiskt att några rader i bloggen gör att bibliotekstjänsten här i huset omgående levererar något nytt att läsa.  Vilken service!

Igår satt jag och tittade på en hel rad med avsnitt av Greenleaf och nu har jag sett 4 säsonger och har bara en kvar. Tala om såpopera! Och tala om att missbruka Guds namn – De ljuger, begår äktenskapsbrott, bedrar och lurar varandra på de mest utstuderade sätt och de gör allt för att behålla makt och förmögenheter. Och alla nedrigheter ackompanjeras  av Halleluja, Pris ske Gud, Amen mm. Men det är spännande att se hur de ska kunna slingra sig ur alla prekära situationer de hamnar i.

Dagens ordspråk:
Med lögner kan du kanske ta dig fram i livet – men du kan aldrig vända åter.

Ha en skön lördag!

21 reaktioner till “Trädbeskärning, Läsning o TV

 1. Sedär, du har också börjat så smått med trädgårdsarbete! Det är ju så roligt och man känner sig så nyttig! Här måste jag nu vänta tills nästa vecka när trädgårdstunnan töms för första gången i år, för nu är den proppfull med allt jag räfsat ihop och klippt ner!
  Så fint med krokusarna i gräsmattan! Nu får vi hoppas att det inte blir för många starurar!
  Vilken service du har i huset med nya böcker hela tiden! Så skulle jag gärna ha det!
  Ännu en solskensdag här och jag ska strax ge mig ut på en promenad.
  Ha en fortsatt fin lördag, kram, Monica

  1. Jag var sugen på att sätta mig och läsa igen efter en sen lunch, men jag tror jag ska gå ut en vända jag också.
   Kram

 2. Så härligt med krokus. Eftersom snön har lagt sig ner över träd och buskar har många grenar gått av och min syrenbuske ligger platt till marken och eken har också tappat grenar. Det blir nog till att ta fram sekatören och fixa men inte förrän snön är borta och det lär väl dröja till i maj som vanligt. Jag såg just på vm i skidor för tjejerna och dom var duktiga. Tänk att åka på dom smala skidorna utför backarna utan att ramla. Det skulle jag då inte klara.

  1. Nej åka skidor nerför backar skulle jag inte heller klara. Det gjorde man när man var barn, men det var då det…
   Kram

 3. Du verkar ha gröna fingrar så jag är säker på att trädet kommer att ta sig fint.
  Vilken god service på bokfronten! Mycket bättre än så kan det knappast bli 😀

  Kram och god lördag!

 4. Så vårfint du har! Här vaknade jag till 5 minus i morse och stor sol. Sen försvann den och graderna höjdes. Kändes snopet.
  Fin service med boken! Det är bara att sjunga Halleluja 😀 Nu ska jag gå en vända och få lite frisk luft.
  Kram!

 5. Det är bäst att du passar på att njuta för jag läste just att det är polarkyla på väg. Men vi får väl trösta oss med att den inte kan vara för evigt. På måndag är vi inne i mars och sedan går det rask mot våren.

  Ha en fin lördagseftermiddag och kväll!
  Kram

 6. Du har också pysslat i trädgården. Det är så skönt när man kan gå ute en stund. Sen blev det solstolen för oss båda.
  Kramar från oss

 7. Vi har ett kvittenvide framför altanen och det beskar jag i höstas så det växer faktiskt riktigt snyggt nu. Du år en friskus som sitter ute och läser tycker jag. Kram

Kommentarer är stängda.