Igår kväll….

…väcktes minnena till liv när jag satt och såg På Spåret och jag klarade faktiskt av ett resmål – Prag – och jag tog det ganska kvickt och flera av svaren på följdfrågorna satte jag också.

2004 var vi på en bussresa med Karlssons Buss och resan hette Fyra Huvudstäder. Vi besökte Berlin, Budapest, Prag och Wien. Så när en av ledtrådarna till resa nummer två var ett astronomiskt ur, sa jag högt: ”Det måste vara Prag!”

Prag var en väldigt trevlig stad, men det absolut mest dominerande minnet därifrån är hotellsängarna. Folk stod nere i receptionen och nästan grät över de stenhårda sängarna och receptionisten bara ryckte på axlarna och påstod att det var vanlig standard och nekade att dela ut extra madrasser. Det var tur att vi bara hade en övernattning där.

På Spåret var ovanligt lättsamt och trevlig igår kväll tyckte jag. Sedan såg jag en stund på Skavlan, men efter intervjun med Dolly Parton lämnade jag honom åt sitt öde och såg ett par avsnitt av Kara Para Ask på Netflix innan jag gick till sängs. Jag skrev ju att jag skulle lämna den serien, men inte har jag gjort det. Så fort jag inte hittar något annat intressant kopplar jag av med ett eller ett par avsnitt turkisk dramatik.

I dag är det  mulet som vanligt, men ändå bättre än gårdagens regn. Fredagen var en riktig ovädersdag och jag satte inte näsan utanför dörren på hela dagen, men i dag blir det en tur till kyrkogårdarna med nya ljus. En vända in på Stenstugu blir det också, för Eva och Claudio är utan ungdomar i dag och då passar de på att bjuda mig på lunch.

Dagens ordspråk:
Som man sår får man skörda.

Ha en skön lördag!

28 reaktioner till “Igår kväll….

 1. Haha, även jag klarade Prag på 10 poäng! Vi körde ner till Prag sommaren 1992 med de två yngsta barnen. Glömmer aldrig Karlsbron med en massa försäljare och vi hade en 17-åring, som ville stanna vid varje stånd…
  En väldigt trevlig stad. Vi bodde i ett ”Gasthaus” i utkanten av stan och kunde ta tunnelbana in i stan!
  Även Linköping klarade jag, dock inte på 10 poäng.
  Mulet här idag och lite blåsigt.
  Trevligt med lunch på Stenstugu!
  Kram, Monica

  1. Jo Linköping klarade jag också, men på väldigt låg poäng, inte förrän om ledtråden saab kom ljusnade det.
   Det var väldigt gott och trevligt!
   Kram

 2. Det är därför man ska sova på golvet. Sen klarar man vilken hård säng som helst… 🙂
  Ha en fortsatt bra söndag!
  Kram

 3. Besökte Prag för några år sedan och tyckte det var en fin stad.
  Grått här också men uppehåll.
  Ha en fin dag
  Kramar från oss

 4. Såg också På spåret. Linköping där gick jag 3 år på handelsgymnasiet och Prag besökte vi med Karlssons buss för några år sedan. Där bodde vi på ett hotell som var ett höghus. Kö till hissarna hela tiden för det var även en massa studenter som var där. Trevlig resa var det i alla fall.
  Kram

 5. Det är viktigt med bra sängar, och ska man stanna en längre tid, så vill det till att man ligger någorlunda skönt. Jag har aldrig haft otur med de hotell jag besökt, som tur är. Jag tycker Skavlans program har blivit tråkigare, och sen är jag inte heller så imponerad av hans intervjuteknik. Kram

  1. Jag håller med dig om Skavlan, förr tyckte jag att han var så bra, men nu är det ganska avslaget faktiskt.
   Ha en skön lördagskväll!
   Kram

 6. Njaa… Skavlan blev bättre! Warholm var intressant, och den danska skådespelerskan ännu mer! Dolly Partons talröst orkar jag inte lyssna på… Klarade Prag, men inte så snabbt som ni som har besökt staden. Linköping hade s.a.s. för ”svenska” tips för en finländare. Manchester tog jag också ganska så snabbt! Trevligt program, även om de ursprungliga programledarna hade en mera ledig stil, på något sätt… Här rätt så ”skönt grått” väder idag, en timmes utesysslor kändes bara som att jag ville mer!

 7. maken såg, hårda sängar… dessa människor skulle ha sovit i Paris i en ”hängmatta”, två människor sjöng i mitten i en grop, omöjligt att sova, även om man var ung och nykär.

 8. På spåret är trevligt att se på, även om jag är dålig på geografi. Men jag fixade faktiskt Prag och Manchester.
  Så trevligt för dig att bli bjuden på lunch hos Eva.
  Kram

 9. I Prag var maken och äldste sonen och bodde på något underligt ställe. De frågade efter frukost och fick svaret – yes, but there is some difficulty, dvs det fanns inget fungerande kök alls. De fick gå ut och leta upp lite föda i stället. Men han klarade också Prag rätt snabbt.

 10. Vi missade det i går men ska se det i morgon. Vi var i Prag för fem år sedan och konstigt nog hade vi extremt bekväma sängar på vårt hotell! Prag är en mycket fin stad som jag gärna skulle återvända till. Lagom nära dessutom!

  Kram

 11. Jag klarade också Prag på direkten … och Linköping gick också bra 🙂
  Vi har varit i Prag ett par gånger, en gång när vi övernattade där på väg med buss till Bad Gastein och en gång när vi åkte bil genom forna Östeuropa …
  Så fin ny header!
  Ha en bra söndag!
  Kram

 12. Måste börja med att svara på ditt inlägg hos mig; Jag har tagit 4 covid-tester och är alltså inte smittad, (Än så länge!) Rolle har tagit en enda.
  Att jag har en massa problem just nu beror på att jag övergått från den – tydligen – svagare cellgiftsbehandlingen till den mycket starkare. Därför är det nu 3 veckor så man ska hinna hämta sig lite mellan dom tre sista. Tyvärr har det gått 10 dagar och jag mår inte bra, så julen kommer bli vidrig. Ska få nästa behandling den 17…..så det är ”perfekt” till just julhelgen! 😦
  KRAM och trevlig advent/Susie

  1. Tack för ditt svar Susie! Hoppas att julen inte blir så besvärlig som du befarar och ha det så bra du bara kan i advent!
   Kram

 13. Trevliga reseminnen!
  Jag vet att du varit med mig i Holland, men var jag reseledare på denna tur också? Har gjort flera 4H med Karlsson. Minns dock inte något om hårda sängar, fast det var inte helt ovanligt med lite sämre standard på den tiden i den delen av Europa, så jag var ganska van.
  Karlsbron och uret, fint.

  1. Vi hade dit som reseledare på turen Tyska småstäder med Rüdesheim. På fyra huvudstäder var det Anne om du kommer ihåg henne. När vi kom till Berlin var det någon typ av stadsmaraton och jag vet inte hur många gånger Anne var ute och pratade med polisen för att försöka få tillstånd att köra som hon och Karlsson hade tänkt. Det var äventyr!

Kommentarer är stängda.