Turkisk dramatik

Solen tittar in på mig i dag och det ser riktigt skönt ut, men vi hade -3º i morse och taken var alldeles vita av frost.

Jag trodde att jag hade skapligt städat, men solen är avslöjande och det fick bli en snabb avtorkning av utsidan på vardagsrumsfönstret och en vända med dammsugaren på förmiddagen. Nu ska jag åka till gravarna med nya ljus, det är ju första advent i morgon, och sedan ska jag hämta Pad Thai på Kustgrillen. Det blir fest i dag!

Av en slump började jag se på en turkisk serie som heter Kara Para Ask. Enligt google betyder det ungefär Kärlek till svarta pengar.

Två personer hittas döda. De två närmast sörjande, en polisman, Ömer, och en smyckesdesigner, Elif, ställs inför de ödesdigra konsekvenserna av en stöld som gick fel.  Elif och  Ömer försöker dels att reda ut varför de två personerna blev mördade och dels vart Elif´s kidnappade syster, Nilüfer befinner sig. Under tiden utpressas Elif att via sitt bolag tvätta pengar för kidnapparna och så letar alla efter försvunna diamanter.

Efter 14 avsnitt började jag krokna och skulle bara kolla om serien inte var slut snart. Nej då! Jag har 150 avsnitt kvar av turkisk dramatik innan det hela löser sig. Jag tror jag lämnar Elif och Ömer åt sitt öde! 🙄

Dagens ordsprå:
Det som göms i snö kommer upp i tö.

Trevlig lördag!

11 reaktioner till “Turkisk dramatik

 1. Du milde tid! Det kan man kalla en långkörare 😀 Låter som ett klokt beslut att hinna något annat tycker jag.

  Kram och god lördag!

 2. Även här hade vi första frostnatten, men nu skiner solen och det är 3 plusgrader.
  Ja, den lågt stående solen avslöjar minsta dammkorn – man får blunda!
  Idag blir det en härlig lunch för dig, förstår jag!
  Ha det gott, kram, Monica

 3. Solen lyser och jag ser att fönstren inte är rena men det får va.
  Skall göra brunkål idag ett måste till julskinkan.
  Ha en bra dag
  Kramar från oss

Kommentarer är stängda.