Himmelsfärdsdagen

Solen skiner och det är en härlig morgon, eller nu får man väl snarare säga förmiddag, för klockan har nästan tio. Jag har suttit ute och ätit frukost, vattnat blommorna och pysslat om dem lite och Eva har varit här med en beställning från Coop, men de där hänglobeliorna, som var det viktigast, var inte med, för det fanns inga i dag.

IMAG2569

Om den här dagen kan man läsa i Allnakku att:
Kristi Himmelsfärdsdag infaller på den 40:e dagen efter påsk och minner om den dag då Jesus enligt Bibeln lämnade jorden och fördes upp till himmelen. Himmelsfärdsdagen kan firas tidigast den 30 april och senast den 3 juni. 

Dagen kallas också Kristi him och Kristi flygare, kärt barn har många namn och så länge jag jobbade  firade vi många gånger den här dagen på Sicilien. Det är ju en utmärkt vecka att ta ut semesterdagar på.

Nu ska jag se till att få kläderna på mig och sen ska jag åka en vända till kyrkogårdarna, Eva bjuder på grillad kyckling till lunch och så måste jag ju titta in och kolla Bosses bygge.

Dagens ordspråk:
Med mildhet besegrar man den arge, med godhet den onde, med gåvor snåljåpen, med sanning lögnaren.

Ha en fin Kristi himmelsfärdsdag!

18 reaktioner till “Himmelsfärdsdagen

 1. Så synd att blommorna inte fanns. Lobelia är en fin och tacksam växt och den finns alltid här hemma också under sommaren. Nästa vecka tänkte jag komma till skott och köpa sommarblommor. Så mysigt att bli bjuden på lunch.

  Kram och ha en bra dag!

  1. Jag får väl gå till Sudervilja och se om de har några där. De är trevliga att plantera tillsammans med pelargonior.
   Kram

  1. Och vi satt ute med bra avstånd från varandra. Lite kallt och blåsigt när solen gick i moln, men trevligt ändå! 😋

 2. Även här är det en solig, härlig dag, och det verkar inte blåsa alls! Men vi bor ju omgivna av strandskog, så kanske blåser det mer på stranden?
  Hänglobelia är verkligen söta! Vi har vita och himmelsblå i den gamla regntunnan med ett lite träd i. Hoppas att du får tag i några idag! Och ha det så mysigt på lunchen hos Eva!
  Kramar, Monica

  1. Det var en så trevlig lunch, vi satt ute trots att det blåste lite elakt, men när inte solen gick i moln var det rätt skapligt ändå. Gaetano (äldste sonen) var också hemma och det roligt att få träffa honom, för det var länge sedan.
   Kram

 3. Du har det så fint i trädgården! Hänglobelior, ja det har jag inga i år, det får gå, annars gillar jag dem.
  Solen värmer riktigt gott i lä, men i skuggan är det kallt. Men jag är nöjd.
  Trevlig Kristi Flygare!
  Kram!

 4. Här är det helt underbart med sol sol och blankt vatten. Gräver i rabatten och låter solen värma mig. Bara armar och yllesockarna av. Nu kom våren äntligen och första svalan kom idag. Vit sipporna slog ut

 5. Trädgårdsarbete är kul nu när det börjar bli varmare. Trevligt att bli bjuden på lunch.
  Kramar från oss

Kommentarsfältet är stängt.