Svåra val

Det ser ut att bli en härlig torsdag, för solen skiner och det är redan 18° varmt och inte blåser det heller. Gårdagens hotande moln visade sig vara tomma hot och det kom inte en droppe regn igår. Vi får väl se hur det blir i dag. Det lär ska vara någon front på väg västerifrån, men de fronterna brukar har regnat av sig innan de når Gotland.

Nu hårdnar kampen om väljarnas röster och det tas till allt fulare knep. I pressen kan man läsa om nedrivna valaffischer, överklottrade valaffischer, valaffischer som klistrats över och till och med nedbrända valaffischer. Ingen borde lägga sin röst på ett parti som tar till såna åtgärder. Kan man inte föra ut sitt budskap på något annat sätt än att förstöra för andra, har man inte i ett demokratisk val att göra. Jag som inte trodde att valaffischerna hade så stor betydelse längre hade nog fel. De verkar vara väldigt viktiga för många valarbetare.
 
Enligt Allnakku är det Viklesintes dag i dag. Det är ett ord som jag aldrig hört någon använda, men så har jag inte så många gutamålstalande i bekantskapskretsen heller. Allnakku förklarar det:

En del människor är ständigt viklesinte, det vill säga har svårt för att bestämma sig. Och alla lider vi väl någon gång av denna åkomma.

Nog kan det vara svårt att att veta vilken tidning man ska köpa
och ännu svårare att veta på vilket parti man ska rösta.
Fast jag kör väl på som vid alla andra val.

Jag har gjort ett par test med Valkompassen  och med tanke på mitt civilstånd – änka och äldre pensionär, borde jag rösta på KD eller M i riksdagsvalet.
Trevlig torsdag!

8 reaktioner till “Svåra val

  1. Att riva ner valaffischer och annat tyder verkligen på allvarliga problem och en märklig förståelse för begreppet demokrati. Naivt dessutom för tror det att väljarna glömmer partiet även om affischerna inte syns…Kram och ha en härlig torsdag!

  2. Haha, KD kom upp som första alternativ för mig också. Men på andra plats kom Liberalerna. Jag har redan röstat så nu går det inte att ändra sig om man så skulle ha velat :-). Jag kommer inte ihåg att det har varit så mycket vandalism och falska påståenden om olika partier som i år. Det är sorgligt!Kram från Ingrid

  3. När jag och maken jobbade politiskt för många år sedan hade vi på förslag att centern (vårt parti då) inte skulle ha valaffischer. Då skulle vi få kredit för att inte skräpa ner i vår miljö. Se, det gick inte! Jag tror ff inte på affischering. Har inte politikerna gjort bra ifrån sej under fyra år så lär de inte göra det på en eller två veckor! Tycker det är bedrövligt när valaffischer utsätts för skadegörelse!Kram Inger

  4. Jag tycker att partierna ska berätta vad dom själva tycker i olika frågor istället för att klaga på alla andra partier!Åh, vad jag skrattade åt Gösta Ekman och Tage Danielsson – igen! Men jag har bestämt mig…Kram, Monica

  5. Jag är inte viklesinte, för jag har redan min åsikt klar. Jag förstår inte varför politikerna kallar sitt käbbel för debatt. Inte säger vi att barnen på dagis debatterar när de kivar och säger dumma saker åt varandra. Det låter precis likadant när politikerna håller på. Kram

Kommentarer är stängda.