Olater

I dag fick jag masa mig upp lite extra tidigt, för att jag skulle hinna bli färdig i tid för att gå och jobba. Efter så många år som pensionär har jag skaffat mig en massa olater, som det är svårt att rucka på. Det är otroligt lyxigt att få sitta i lugn och ro och läsa tidningen, lösa sudoku och kanske även starta med dagens korsord, innan man anser frukosten avklarad. Halv tio börjar man när man jobbar på Kupan på lördagarna, så med en dusch inkluderad behövde jag gå upp vid sju för att hinna med allt.

Tänk om jag skulle hållit på så förr i tiden, när vi började i ladugården vid halvsex, eller när jag skulle med bussen klockan sju för att ta mig till jobbet i Visby. Någon tidningsläsning hanns det inte med i alla fall.  Möjligen hann man kolla dödsannonserna!  Såna tankar får mig att inse att jag har det väldigt bra nu för tiden.

Det var solsken när jag gav mig av och det blåste och var lite kyligare i luften än den senaste tiden. Det var riktigt skönt faktiskt! Och dagens lördagspass på Kupan var en rätt behaglig upplevelse, när vi väl fått öppna dörrarna och vädra ut värmen, men man kunde ha önskat lite flera kunder.

När jag kom hem vid halvtvå-tiden var det lite halvmulet, men jag satte mig ute med en bullmacka och ett glas mjölk. Plötsligt fick jag höra ett stilla susande; det regnade! Tyvärr var det ett snabbt övergående regn och i regnmätaren kom det bara 2 mm. Jag satt kvar trots regnet och lyssnade på Jack Vreeswijk , som var dagens värd i Sommar i P1. Men regnet drog vidare, molnen lättade och jag stängde av radion, för jag tröttnade på Jack´s tjat om Cornelis och deras mellanhavanden och la mig i solstolen en stund och rätade på ryggen. 

Lagom till kaffet fick jag kärt besök; det var Krister och Thomas som tittade in och satt och pratade en stund. Vi satt ute trots att det mulnat till igen, men efter alla varma och svettiga dagar är det nästan behagligt att bli lite kall. Nu skulle det vara skönt om det kunde komma lite mera regn, så att man slipper hålla på och bära vattenkannor för att hålla odlingarna vid liv.

Trevlig lördagskväll!

16 reaktioner till “Olater

  1. Ja, vi är nog många som njuter av lite svalare väder nu! Som du säger, så är det lite skönt att nästan frysa! Idag har jag varit ute och röjt lite i trädgården; det har man ju inte kunnat göra i den otroliga värmen som var. Det var mycket visset, som behövde klippas ner och mycket barr och löv i alla rabatter. Skönt med lite trädgårdsarbete1 Och nyss kom en liten åsk- och regnskur, 3 mm! Man är så tacksam!Ha en skön lördagskväll!Kram, MonicaP.S. Visst har man det bra som pensionär! D.S.

  2. Jag tror faktiskt att vi har gjort oss förtjänta av några sköna år efter ett långt arbetsliv.Kram och ha en skön kväll själg!

  3. Här regnar det just nu och jag som skulle ut med Miss E. Olater skulle jag inte vilja kalla det utan bara behagligare vanor. Husse som stiger upp halv fem varje morgon kan säkert tänka sig att ändra på det när det blir så dags ;-)Kram och ha en bra kväll!

  4. Visst har vi det bra nu när vi kan styra vår tid själva. Idag blev det ett besök på Bottarvegården där vi tittade på deras fotoutställning för tiden 1918-2018. Intressant. Fikat efteråt smakade bra. På hemvägen kom lite regn och här har vi fått knappt 4 mm. Ha en skön kväll/Laila

  5. Det låter trevligt! I år blev det ju ingen Bottareveteater, men jag hoppas att de kommer tillbaka nästa sommar.Kram

  6. Hurra veden är äntligen instaplad i vedboden och jag kan ägna mig åt annat. Det är bärplockning som gäller och så ska jag göra sockerkaka till bokcirkeln ikväll och en västerbottenpaj till kräftskivan imorgon kväll. Alltid är det något. Nu är det bara 7 grader så hösten närmar sig med stormsteg

  7. Grattis till att ha fått in veden!Här hade vi 14 grader i morse och vi har fått 22 mm regn i natt. Nu känner man igen den svenska sommaren.Kram

  8. Jag har väl också skaffat mig lite av \”pensionärens olater\” fastän jag jobbar som fullt. Men jag försöker planera mina dagar så att jag har tid med lugn frukost och helst sover jag till 8-8.30 och tar sådana jobb som jag behöver gå till tidigast kl. 11 🙂

Kommentarer är stängda.