Fem en fredag v38: Utflykt

Nu har jag varit ute och tagit vara på det nattens stormbyar ställt till med och jag har också tömt regnmätaren på de 10 mm nederbörd, som kommit under gårdagen. I dag blåser det fortfarande hemskt, men det har klarnat upp en aning i alla fall, så jag har tagit ut småmattorna och ruskat av dem och även hunnit runt en vända med dammtrasan, så nu är det dags för dammsugning och en lätt moppning av golven, sen kan jag hålla helg.

Men först Elsamatildas fem fredagsfrågor, som i dag tar upp ämnet Utflykt:

 1. Vad gjorde du senast på en ö? Jag bor ju på en ö, så jag ställer om frågan lite – Vad gjorde du senast på en annan ö?
Oktober 2019 var senaste gången jag lämnade Gotland och då var jag på Sicilien och vad jag gjorde där framgår väl av bilden.

2. När var du senast på en båt? Det måste ha varit sista april 2019 då jag tog färjan hem till Gotland efter ett härligt besök på Lidingö hos min syster Kerstin.

3. När hamnade du senast ute på djupt vatten? Det måste ju nästan ha varit på den där färjeturen. Badat har jag i alla fall inte gjort vare sig på grunt eller djupt vatten.

4. Var åker du för att andas frisk luft? Det räcker att gå utanför dörren. Här är luften alltid frisk.

5. Hur värmer du upp dig efter en kall dag ute? Här är varmt och skönt inomhus, så jag behöver inte göra så mycket. En pläd över benen kanske….

Ha en fin fortsättning på dagen!

26 reaktioner till “Fem en fredag v38: Utflykt

 1. Kommer ihåg när vi bodde i Stockholm mitt emot mässan och tog bilen in till stan. Vid bron in mot söder 5 min senare så var det som att åka in i en vägg, så dålig var luften. Och då var den ändå inte bra där vi bodde….. 😦
  Det är liksom lite skillnad nu! 🙂
  KRAM/Susie

 2. Ja, jag bor ju inte på en ö, men frisk luft har vi gott om här också! Lite onödigt mycket igår i stormen, bara…
  Båt har jag aldrig tyckt om att åka, gillar inte det där djupet under en. Ologiskt, eftersom jag inte har något emot att flyga, men känslor är inte alltid logiska.
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag blev alltid sjösjuk förr, så åksjuketabletter är ett måste så fort jag sätter mig på en båt. Förr kunde jag inte åka bil och buss heller, men det har jag kommit över.
   Kram

 3. Bra att du formulerade om frågan för bor man på en ö så gör man. Det gör vi numera sedan 2013 och Falsterboön är den 46:e största i landet. Det spelar ingen roll att kanalen är grävd när den är bredare än sex meter. Så även jag befinner mig på en ö jus nu 😉

  Kram och god fredag!

  1. Inte har jag tänkt på att ni bor på en ö, så jag blev tvungen att googla. Först 2013 blev fd Falsterbonäset omdöpt till Falsterboön och klassat som ö, står det. Så jag känner mig inte alltför nedslagen över att jag inte kände till det.
   Kram

 4. Gotland är ju ett av mina favoritställen så jag förstår precis vad du menar med att det är friskt överallt på ön. Jag älskar Hammars på Fårö, det är nog min favoritplats på jorden.

 5. Du har det bra där på din ö. Mina planer på Gotland har fått skjutas upp. Lite för mycket just nu. Får se hur det blir längre fram.
  Ha en fin lördag!
  Kram

 6. I förrgår regnade det 50 mm här men slutade igår men inte en solglimt bara moln. Idag blåser det igen och kanske kommer solen fram men det har varit frost inatt så det kände skönt att tända en brasa i kaminen så det blev varmt inomhus

 7. Sicilien låter inte helt fel. Jag har inte påverkats så mycket av pandemin och restriktionerna, men nu börjar jag faktiskt längta efter att resa

 8. Sicilien har jag inte besökt, däremot Sardinien, en helt underbar ö. Mina resor var det länge sedan jag var iväg på, har hållit mig i hemlandet länge nu. Men värme längtar jag aldrig efter som så många andra gör. Skönt att ha det varmt hemma så man slipper palta på sig.

  1. Jag har också varit på Sardinien. Det gick en direktresa dit från Visby och då måste man ju passa på. Vi hade en härlig oktobervecka där.

Kommentarer är stängda.