Det som är gjort i dag är ogjort i morgon

Solen skiner så vackert i dag och det är en riktigt fin höstlördag. Det enda jag kan klaga på är blåsten, men det gör inte så mycket för det är rätt varmt, nästan 15º har vi i skuggan.

Jag satt länge vid köksbordet med kaffekoppen och GA:s lördagskryss i morse, men sen satte jag fart och bestämde mig för att åka och handla. Jag började med att åka till Apoteket för att hämta ut en omgång piller.

Kommer du ihåg onsdagens inlägg, där jag skrev att jag förnyat mina recept, men trots att jag fått ett besked från vårdcentralen att man förnyat dem och att de var tillgängliga för uthämtning från 24/9, fanns de inte i dag. Nu måste jag kolla på 1177 på måndag och om de inte finns då heller måste jag ringa vårdcentralen och kolla vad som hänt. Apotekaren hade en teori om att man skickat iväg beskedet till mig, men missat att sända in recepten.

Dessutom finns referatet från vårt SPF-möte, som jag lämnade in på helagotland.se i onsdags inte infört ännu. Har det blivit något fel med det också?? Det enda som verkar stämma är onsdagens ordspråk (rubriken).

Efter besöket på apoteket åkte jag på Konsum och handlade och utanför butiken stod de och samlade in pengar till världens barn. ”Tyvärr, jag har inga pengar”, sa jag, men det hjälpte inte, för man kunde få swisha en slant i stället. Något som visade sig vara inte helt enkelt, för det tog ett bra tag innan ”swishet” gick fram. Jag antar att det var många över hela Sverige som höll på att föra över pengar till samma konto, eftersom det verkade var blockerat, men till slut fick jag fram kvittensen i alla fall.

Sen tog jag en inspektionstur till Klinte kyrkogård. Jag var lite osäker på om det var dags att plantera ljung, men ännu är begoniorna så fina, så de får hänga med ett tag till.

I mina rabatter börja höstanemoner och dahlior se lite slita och trötta ut, men nu blommar kärlekskörten som bäst.

Dagens ordspråk:
Vad man får för ingenting sätter man inte värde på.

Trevlig lördag!

14 reaktioner till “Det som är gjort i dag är ogjort i morgon

 1. Men så märkligt med dina mediciner och så förargligt att ordspråket visade sig stämma. Hoppas det blir en snabb och smidig lösning.

  Kram och god lördag!

 2. Ja, det var ju retligt. Så tycker jag med när inte saker funkar som de ska, morr. Men det ordnar sig nog.
  Vilket underbart väder! Imorgon blir det sämre, så jag fångar denna dag.
  Kram!

 3. Ytterst beklagligt med recepten där, visserligen löser det sig ju men förargligt är det ju ändå.

  ”Vad man får för ingenting sätter man inte värde på”
  Det är sant för många, tyvärr, man borde vara tacksam för det lilla lite mer kan jag ju tycka.
  Bra ordspråk där!!

  Ha det bäst Ingrid.

 4. Så irriterande det är, när saker inte stämmer med det man fått besked om! Jag beställer alltid mina mediciner på nätet (Apotea) – så bekvämt att få det hem i brevlådan kostnadsfritt!
  Då blir det en extra runda för dig nästa vecka. Hoppas att du inte hade slut på någon medicin!
  Ja, numera är det swish som gäller överallt. Det var ju inte så länge sedan det kom ut nya mynt i Sverige – man undrar varför?
  Fast det var roligare med riktiga pengar…
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Det går ju inte att beställa på nätet heller om recepten inte är ivägskickade.
   Det är tur att vi inte har så långt till apoteket.
   Ja det där att vi bytte mynt är ju bara hur larvigt som helst. Jag har ännu svårt att hålla ordning på de nya.
   Kram

 5. Så irriterande! Förra sommaren satt jag och väntade på ett besked om en remiss, men det visade sig när jag hojtade till att ansvarig läkare inte signerat, så man måste liksom ligga på ibland. Hoppas det löser sig på måndag! Hoppas du får en fin helg!

 6. En fin dag som jag bara fått skåda genom fönstret. Så blir det även imorgon. Kan ge mig sjutton på att det regnar igen på måndag.
  Retligt med dina recept. Så ska det ju inte vara.
  Det där med blommor har jag helt gett upp nu. Det är alldeles för rörigt i min trädgård. Får ta nya tag till våren.
  Kram

 7. Igår när det var så härligt väder så kunde man ÄNTLIGEN vara ute i trädgården och göra lite nytta; Jag klippte gräset på innertomten och Rolle bakom garaget och i förträdgården. 🙂 Sen tömde han klar poolen (trist) men det ska ju fixas en massa för övrigt också. Han började ta in en del trädgårdsmöbler (ännu tristare) medan jag funderade och lusläste böcker över vad för växt jag ska ha till den nya krukan jag beställt. Sen tittade vi på race. Det var ju kval till både F1 och Indycar. Idag går racen, vilket känns skönt. Då ” behöver” man inte jobba ihjäl sig ute…..Jag orkar inte jobba så hårt, vilket grämer mig! 🙂
  KRAM/Susie

  1. Krister sände en bild från sin pool igår och även den har fått gå i vintervila. Fast i dag är det ju nästan poolväder. så varmt och skönt!!
   Ha en skön söndag! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s